AFC Ajax Amsterdam – Heracles Almelo 4-1 (Eredivisie 2016-2017)

Na een goede reeks van Heracles was het tijd om naar Amsterdam te gaan. Heracles moest daar laten zien dat het ook tegen de topclubs wat neer kan zetten. Afgelopen week zat het de Heraclieden andermaal niet mee.

Van Ooijen liep een blessure op aan de meniscus en moest gelijk hieraan geopereerd worden. Dat betekende voor Heracles weer een man minder op het middenveld. Duarte was inmiddels wel weer fit, maar begon tegen zijn oude club op de bank. Ook voor Darri was er geen basisplek. Stegeman had gekozen voor Peterson, die het de laatste weken en tevens zijn eerste weken bij Heracles goed had gedaan. Armenteros was uiteraard de vaste spits en mocht het ook tegen Ajax weer laten zien. 

(Hieronder de foto’s van het evenement. Door op de foto te klikken krijg je een groot beeld en zijn de foto’s rustig te bekijken door op “play” te drukken! Have fun!
Vrij gebruik van de foto’s is strafbaar en de foto’s!!! Mocht er belangstelling zijn voor een foto, dan kun je een mail sturen naar: info@cootjedesign.nl)
« 1 van 240 »

Heracles begon niet bang tegen Ajax en dat leverde de Heraclieden zelfs wat kansjes op. Neemt niet weg dat een gemotiveerd Ajax toch wel een maatje te groot is normaal gesproken. Peter Bosz en Hendrie Krüzen hadden een zware week achter de rug met hun ploeg, maar wisten wat hen te doen stond tegen Heracles. Ajax mocht dan ook de eerste kansen op hun conto schrijven. Toch was het Heracles dat op 0-1 kwam, Armenteros was weer eens trefzeker, maar zag helaas zijn goal afgekeurd door arbiter Güzübüyük. Zoals al weken wist Bram Castro bij Heracles een aantal maal zeer goed te redden en dit dreef de Ajacieden zo af en toe tot waanzin. Helaas was het alsnog Ajax dat de score opende. De al weken droog staande Keeper Dolberg wist weer eens te scoren. Eerst was het uiteraard nog Bram Castro die een schot in de weg lag, maar de jonge spits lette dit keer goed op en maakte het met een simpel schuivertje af. Er werd al zachtjes, “Tien, tien, tien…” vanaf de tribunes geroepen, maar Heracles weigerde hier duidelijk aan mee te werken.

Samuel Armenteros liet zien dat hij ook tegen de grote clubs kan scoren. Zijn eerste goal mocht dan zijn afgekeurd, maar deze was ook door de arbitrage geen stok tussen te krijgen. Ajax moest dus opnieuw op zoek naar de voorspong. Weer wist Castro zijn mannetje te staan en tot aan de thee hield hij zijn goal keurig leeg.

Na rust moest Ajax uit een ander vaatje tappen. Met de wetenschap dat Feyenoord had gezwijnd tegen PSV, moest er gescoord worden. Heracles was stug en dus moesten de Amsterdammers de tweede helft een tandje bij zetten.

Bij Ajax besloot met maar eens de jongere garde een kans te geven en dit pakte zoals wel vaker goed uit. Martijn de Ligt was de invaller die de 2-1 op het scorebord zette. Dat leek de nekslag voor Heracles al was het nog wel een paar keer dicht bij een tegentreffer. Sanchez wist er voor de ploeg van Peter Bosz nog 3-1 van te maken na een uur spelen en de wissels van Stegeman mochten niet meer baten. Het werd zelfs nog een stukje erger voor de Almeloërs. Een beetje geflatteerd was het echter wel. Bertrand Traoré maakte de 4-1 en zo kon Peter Bosz samen met Hendrie Krüzen met een opgeheven hoofd het veld verlaten, terwijl John Stegeman met een wansmaak richting kleedkamer kon.

Aan Ajax kant maakte Neres zijn debuut bij de Ajacieden, maar ook hij wist niet te scoren.

Voor Heracles is het een kwestie van even balen en gauw proberen de gedachten op volgende week te focussen als ze tegen NEC mogen proberen om deze wansmaak achter zich te laten…

Natuurlijk zijn we ook daar gewoon weer bij, op naar Nijmegen dus en laten we hopen dat  we daar de goede lijn door kunnen trekken.

THANKS VOOR ALLE STEUN VAN IEDEREEN VORIG SEIZOEN EN WE HOPEN DAT JULLIE DIT SEIZOEN ER OOK WEER BIJ ZULLEN ZIJN! HET KOST ONTZETTEND VEEL TIJD OM DEZE VERSLAGEN TE MAKEN EN HET KOST ME OOK VEEL GELD! WE HOPEN DAT JULLIE, DE ECHTE DIE-HARD HERACLES FANS, ME EEN HANDJE KUNNEN EN WILLEN STEUNEN! ELKE BIJDRAGE IS ER EENTJE!!!…

Er zijn dus zoals net ook al vermeld, nog steeds sponsoren nodig voor dit seizoen!! Mocht je ook graag een banner willen op de site of weet je iemand die er op zou willen, dan kun je je melden via: info@cootjedesign.nl … OOK particulieren kunnen zich melden als ze een banner willen, of me gewoon een steuntje in de rug gunnen, de eerste particulieren hebben zich al gemeld de afgelopen week en ik ben hen hiervoor erg dankbaar!! Echt top dat jullie me een (Heracles)hart onder de riem willen steken! Alle hulp is welkom! Het kost me ontzettend veel tijd het hele jaar en ook kost het me veel geld!… Mail vooral even en ik maak een banner voor je zoals je zelf zou willen! Bij voorbaat dank voor de hulp van alle kanten om ook dit seizoen weer mogelijk te maken!

Black and white Greetz,

Cootje
www.cootjedesign.nl

Please follow and like us: