AZ Alkmaar – Heracles Almelo 5-0 (Eredivisie 2017-2018)

Na een afstraffing in Tilburg stond er een wedstrijd op het programma tegen de nummer twee van de Eredivisie. Uiteraard wist men dat dit een lastige opgave zou worden. AZ was tot op het bot gemotiveerd en dat was duidelijk op de gezichten van de Alkmaarders af te lezen. Wout Weghorst nam hierbij de ploeg op sleeptouw en deed hierbij zijn taak als aanvoerder precies zoals het hoort. Bij Heracles straalde het zelfvertrouwen er nou niet echt van af. De eerste helft werd er nog wel aardig gespeeld, maar de tweede helft was het helaas wederom afzien.

(Hieronder de foto’s van het evenement. Door op de foto te klikken krijg je een groot beeld en zijn de foto’s rustig te bekijken door op “play” te drukken! Have fun!
Vrij gebruik van de foto’s is strafbaar!!! Mocht er belangstelling zijn voor een foto, dan kun je een mail sturen naar: info@cootjedesign.nl)
« 1 van 295 »

Heracles startte deze week met zo ongeveer dezelfde opstelling als de afgelopen wedstrijd. Helaas vielen er deze wedstrijd twee basisspelers weg gedurende de wedstrijd. Zo moest Heracles al vrij vlot in de eerste helft afscheid nemen van Dario van den Buijs, die nadrukkelijk gemist gaat worden achterin. Voor Lerin Duarte, die net weer zo’n beetje terug op niveau begon te komen, was het in de tweede helft “einde oefening”… het was dus weer een zwaar weekje.

De eerste was zoals eerder gezegd zo slecht nog niet. Er waren zelfs wat kansjes, maar de echte scherpte ontbrak helaas. De in de tweede helft volgende doelpunten regen in het koude Alkmaar, werd ingeleid door een eigen goal van onze steunpilaar Bram Castro. De Belg die altijd de pannen van het dak keept, was dit keer de ongelukkigste man van de avond. De 1-0 was dan ook een eigen goal van hem. Dikke pech, maar niks aan te doen. De tweede goal kwam op naam van Guus Til, die een prima seizoen speelt tot zover. Daarna ging het snel… In de 81e minuut was het Jahanbakhsh die voor de 3-0 ging.

Het begon langzaam maar zeker op een echt drama te lijken. Wout Weghorst, die overigens als een echte leider continue voorop ging in de strijd, maakte de 4-0 en Svensson deed nog even een duit in het zakje door de 5-0 te maken.

Het was een dramatische tweede helft. AZ bevindt zich na de overwinning terecht op de tweede plek en mag wat mij betreft kampioen worden van Nederland. Op alle fronten lijkt het daar te kloppen, geen mensen die zich meer voelen dan een ander, iedereen gunt elkaar de bal en er lopen een aantal spelers rond die zich het vuur uit de sloffen lopen. Kortom, dikke hulde voor de nummer twee van Nederland en na de overwinning van Ajax brengt het de ploeg van John van den Brom weer wat dichter bij PSV. We gaan zien hoe het zich allemaal gaat ontwikkelen voor de rest van het seizoen.

Laten we alleen hopen dat het “lek” bij Heracles snel gedicht gaat worden, want het lijkt met de week slechter te worden.
Op naar de volgende wedstrijd. Thuis wordt er aanstaande donderdag tegen Sparta Rotterdam gespeeld en we hopen dat er weer een gewonnen wordt met een mooie pot voetbal om naar te kijken!

*** GRAAG WIL IK JULLIE ALS ECHTE HERACLES FANS EVEN VRAGEN OM DE VOLGENDE PAGINA DOOR TE LEZEN EN MEE TE HELPEN OM COOTJE DESIGN OOK DIT SEIZOEN WEER VOORT TE ZETTEN… ***

BUNQ.ME/COOTJEDESIGN

De website kost me gewoon ontzettend veel tijd en geld. De kosten die daarbij komen kijken zijn vaak hoger dan de opbrengst. Op aanraden van een goede kennis heb ik daarom deze pagina gemaakt. Mensen pakken vaak de foto’s gewoon van de site en het interesseert niemand iets of er dan wel of geen watermerk doorheen zit. Hierdoor maak ik meer kosten dan dat het me allemaal opbrengt… Ik hoop dat iedereen een kleine bijdrage of wat grotere bijdrage wil leveren om zo door te kunnen gaan met Cootje Design en de Heracles verslagen. Alles is meegenomen!!!

Cootje
www.cootjedesign.nl

 

Please follow and like us: