FC Groningen – Heracles Almelo 3-1 (Eredivisie 2014-2015)

De tweede wedstrijd van het seizoen was een uitwedstrijd tegen FC Groningen. In het noorden, waar veel regen was voorspeld, moest de ploeg van Jan de Jonge van de laatste plek af zien te komen. Dan moest er wel gewonnen worden in de Euroborg, iets wat de laatste paar jaar altijd een zware opgave is geweest.Deni Avdic moest verandering voorin gaan brengen en het afscheid van Bryan Linssen leek dichterbij dan er werd verwacht. Vooraf gingen er al geruchten dat de deal met FC Groningen al gesloten was. Toch mocht Linssen starten in de basis en ook voor Avdic was er een plek bij het basisteam van Jan de Jonge.

Na twee minuten spelen had FC Groningen de eerste kans al gehad. Gelukkig bleek Hoessen nog niet scherp genoeg en bleef het nog 0-0. Verder ging het in de eerste helft redelijk gelijk op. Toch bleek FC Groningen gretiger te zijn en ging hen het afmaken van de kansen een stuk gemakkelijker af. Al na 8 minuten was het Tjaronn Chery die de 1-0 maakte. Zomer liet Hoessen vrij lopen, die diep was gestuurd door Van der Velden. Hoessen wist knap terug te leggen op de eveneens vrij staande Chery. Bij FC Groningen haakte Lindgren geblesseerd af in de eerste helft en viel Michael de Leeuw voor hem in. Heracles kreeg nog een klein kansje via Linssen, maar die was er met zijn koppie niet bij en dus bleef Groningen op 1-0 staan. Aan de andere kant bleek de wissel van De Leeuw een gouden wissel, want vlak na zijn invalbeurt maakte De Leeuw de 2-0. De publiekslieveling, die overigens weg wil, kwam achter Schenkeveld langs en profiteerde van de gecreëerde ruimte. Het werd nog even uitbundig gevierd en zo kon FC Groningen met een ruime voorsprong de rust in.

Na rust veranderde er niet veel. Wel bleef Sibum achter in de kleedkamer en mocht Pelupessy het van hem overnemen. Heracles wist weinig te creëren en voor Avdic was het duidelijk dat hij zijn plekkie nog moet vinden in de ploeg. In de 52e kreeg Heracles bijvoorbeeld een kansje na een schotje van Bel Hassani, waarop Avdic iets te traag reageerde. Toch was het Heracles dat op 2-1 wist te komen via Bel Hassani.Hij speelde zichzelf knap vrij in de zestien en schoot de bal in het uiterste hoekje. Er leek heel even een stuntje in de lucht te hangen, maar Groningen hielp Heracles heel snel van de illusies af. Alweer 6 minuten later hielp Van Nieff via een vrije trap op een prachtige manier de Groningers en zo was het over en sluiten voor Heracles. De ploeg van Jan de Jonge kwam deze klap niet meer te boven en zo kon Heracles de Euroborg zonder punten verlaten, er gingen nog wel 20 pizza’s mee de bus in, toch nog wat puntjes dus.

Er moet overduidelijk aardig wat veranderen in de speelwijze van de ploeg. We hopen dat Jan de Jonge deze week wat kan bedenken zodat het de volgende wedstrijd toch aanzienlijk beter zal zijn. Aanstaande vrijdag komt Cambuur Leeuwarden op bezoek, dat inmiddels 1 punt bij elkaar heeft gespeeld. De wedstrijd begint om 20:00 en de ploeg van de steun van het publiek ook dan weer goed gebruiken.

PS: Foto’s komen later online… Wegens omstandigheden kan het weer even niet eerder… We hopen op uw begrip!

Please follow and like us: