FC Twente – Heracles Almelo 2-0 (Eredivise 2015)

Het was een zwaar weekje voor de ploeg van John Stegeman. De ploeg had veel over zich heen gekregen en werd daarmee op de valreep nog “beloond” met wat zoutzakken, die de avond voor de derby voor de ingang van het Polman Stadion waren neergelegd. Voorzitter Jan Smit vond het geen fraaie actie, wij vonden dat Jan Smit dat eigenlijk best met een korreltje zout had kunnen nemen. Blijkbaar hadden de spelers het zich toch een beetje aangetrokken, want we zagen dan wel geen overwinning in Enschede, maar inzet, strijd en passie waren er zeker. 

(Hieronder de foto’s van de wedstrijd. Door op de foto te klikken krijg je een groot beeld en zijn de foto’s rustig te bekijken door op “play” te drukken! Have fun!)

Er is geen galerie geselecteerd of de galerie is verwijderd.

Het was voor John Stegeman niet makkelijk gemaakt een team samen te stellen, door wat ziekte en een aantal schorsingen was het niet de vaste samenstelling waarmee Heracles startte. Hierdoor moest John Stegeman gebruik maken van spelers die de laatste weken niet hadden gespeeld. Zo mocht Zomer starten achterin samen met Schenkeveld, die volledig is hersteld van zijn blessure. Voor Weghorst was er een schorsing, dus ook aan hem ging de derby voorbij.  Voor de rest was het team niet gewijzigd en moest men op deze wijze dus gaan trachten Twente in bedwang te houden.

Heracles startte fel en liet zien het anders te willen doen dan vorige week. Toch waren de eerste kleine kansjes voor FC Twente. Het doel trof de thuisploeg nog niet, mede door goed keeperswerk van Dennis Telgenkamp. Na twintig minuten kreeg Heracles zijn eerste kansje na een goede pass van Linssen op Bel Hassani. Ook hij was niet scherp genoeg en zo bleef het 0-0. In de 42e minuut brak bij de Heraclieden het zweet nog even uit in de steenkoude Grolsch Veste. Ziyech kon de bal vrij voorgeven op Corona, die de niet te missen bal op de lat wist te koppen, in de rebound was Telgenkamp weer present. Toch was de ruststand van 0-0 zeker terecht en moesten beide coaches in de rust gaan kijken wat er beter en anders zou moeten.

De tweede helft was het beeld eigenlijk niet veel anders. Toch sloeg in de 62e minuut het noodlot toe. Zomer schatte een terug gespeelde bal van Aktaou helemaal verkeerd in. Hij draaide weg, was van plan de bal naar Telgenkamp te spelen, maar zag daarbij de goed oplettende Corona compleet over het hoofd. Die tikte moeiteloos binnen en maakte zo de fout van de eerste helft weer helemaal goed. In de 71e minuut dacht Heracles nog wat terug te doen, maar Te Wierik tikte de bal bekwaam met de hand binnen achter Stevens. Helaas lette het arbitrale trio dit keer goed op en zo werd het doelpunt terecht afgekeurd.

Na zo’n 81 minuten spelen schoot de ingevallen Ould-Chikh de bal nog even zeer fraai met een boogje op de lat, hierbij kwamen de Heraclieden goed weg.

Helaas was de waarschuwing van Ould-Chikh de eerste keer blijkbaar niet genoeg, want in de 87e minuut mocht hij hetzelfde geintje nogmaals proberen. Verschil hierbij was dat het hem dit keer wel lukte. De bal krulde fraai over de iets te ver voor zijn goal staande Telgenkamp. Het boek kon dicht en de derby was beslist. Een cruciale fout van Zomer had de ploeg uit Almelo de das om gedaan. Weer lukte het niet te winnen en weer werd er niet gescoord door de ploeg van John Stegeman.

Volgende week de lastige uitwedstrijd tegen AZ. Ook dit keer zal het moeilijk gaan worden voor de ploeg uit Almelo om te winnen. AZ is bezig met een goede reeks en staat op een 6e plek momenteel (zaterdag) met slechts 3 punten achter op de nummer 3. 

See you there,

Black and White Greetz,

Cootje
www.cootjedesign.nl

PS: De foto’s zijn na te bestellen via de email: info@cootjedesign of even boven in beeld via het contact formulier! 
Please follow and like us: