FC Twente Enschede – Heracles Almelo 2-1 (Eredivisie 2017-2018)

Helaas werd er weer niet gewonnen in Enschede. Als het toch een keer mogelijk was geweest, dan was het misschien wel deze keer. FC Twente heeft tot nu toe geen fantastisch seizoen achter de rug en dus was er de kans om eindelijk weer eens te winnen sinds de 2-3 overwinning een aantal jaar geleden toen Everton Ramos da Silva ons de drie punten bezorgde. De ploeg van John Stegeman was ook deze week wéér niet wakker vanaf het begin. Hoe het allemaal verliep lees je iets verderop…

(Hieronder de foto’s van het evenement. Door op de foto te klikken krijg je een groot beeld en zijn de foto’s rustig te bekijken door op “play” te drukken! Have fun!
Vrij gebruik van de foto’s is strafbaar en de foto’s!!! Mocht er belangstelling zijn voor een foto, dan kun je een mail sturen naar: info@cootjedesign.nl)
« 1 van 296 »

Wat zo’n mooie avond had kunnen worden eindigde in een kletsnatte een niet al te beste wedstrijd voor de Heraclieden. Voor aanvang was er het bericht dat Brandley Kuwas weer kon spelen, omdat hij weer helemaal fit was volgens de technische staf. Misschien lagen mede daarom de verwachtingen wel heel hoog. Tevens had ik vooraf verwacht dat Vincent Vermeij misschien wel een keer een kans had gekregen vanaf het begin… Met mij vele anderen, maar we kwamen allemaal bedrogen uit. John Stegeman koos ook deze week gewoon weer voor Paul Gladon, terwijl ik misschien wel stilletjes had gehoopt dat Gladon en Vermeij tegelijk zouden starten… why not?

De wedstrijd was na een minuut al eigenlijk geen wedstrijd meer. Ook deze week stond de ploeg alweer binnen vijf minuten achter, iets wat de laatste tijd wel heel vaak voor komt. De tegengoal was er al voordat ik de camera in de hand had en op de plek stond! Niet te geloven, hoe kun je zo slap een derby in gaan? Ik begrijp het gewoon niet… De teleurstelling was in elk geval groot en iedereen met een zwart wit hart wist dat het lastig zou gaan worden, zeker met deze inzet, om jezelf terug te knokken in de wedstrijd.

De ploeg krabbelde echter wel iets op en met een paar kleine kansen kwam het zo af en toe zelfs in de buurt van het Twente doel. Het niveau was nog niet echt hoog te noemen aan Almelose kant en zelfs Brandley Kuwas kon zijn stempel niet op de wedstrijd drukken. Er was dus aardig wat te bespreken in de rust…

Na die geweldige bespreking en de thee, was er toch een ietwat ander Heracles dat binnen de lijnen kwam. Ze leken wel wakker… Er kwamen wat kansen, die er jammer genoeg nog niet in mochten van Jorn Brondeel, die het doel vooralsnog knap leeg wist te houden. Toch was het Heracles dat de gelijkmaker wist te maken. In de 52e minuut kopte Paul Gladon de assist van Robin Pröpper knap binnen. Een grote opluchting bij de ruim 1.000 Almelose supporters in het stadion.

Heracles voelde dat er wat mogelijk was in de Grolsch Veste, die onderhand steeds stiller begon te worden. Een kwartier voor tijd kwam bij Twente Danny Holla in het veld. Oppassen geblazen dus, want de man is levensgevaarlijk als het op vrije trappen aankomt. In de 76e minuut kreeg Twente de vrije trap kado van Dennis Higler. En tja, als je dan iemand als Danny Holla achter de hand hebt, is dat wel erg makkelijk. De 2-1 vloog er dus fraai in en het gelijke spel was weer van tafel geblazen.

Heracles moest zich andermaal proberen terug te knokken in de wedstrijd. De lucht was er echter uit en de 2-1 bleek genoeg om de drie punten in Enschede te houden. Heracles had de tweede helft laten zien dat ze het toch nog konden, maar het was niet genoeg. We mogen ons op gaan maken voor de volgende wedstrijd, over twee weken in eigen huis.

Op 15 oktober komt Vitesse naar Almelo. De ploeg die prima van start ging in de competitie met Remko Pasveer, Thomas Bruns en Brian Linssen in de gelederen, mag laten zien hoe goed ze zijn. Wij hopen ondertussen dat de Heraclieden zich weer helemaal op kunnen laden voor de wedstrijd tegen Vitesse en dat we eindelijk weer een mooie pot te zien krijgen met drie punten als eindresultaat. See you there…

THANKS VOOR ALLE STEUN VAN IEDEREEN VORIG SEIZOEN EN WE HOPEN DAT JULLIE DIT SEIZOEN ER OOK WEER BIJ ZULLEN ZIJN! HET KOST ONTZETTEND VEEL TIJD OM DEZE VERSLAGEN TE MAKEN EN HET KOST ME OOK VEEL GELD! WE HOPEN DAT JULLIE, DE ECHTE DIE-HARD HERACLES FANS, ME EEN HANDJE KUNNEN EN WILLEN STEUNEN! ELKE BIJDRAGE IS ER EENTJE!!!…

Er zijn dus zoals net ook al vermeld, nog steeds sponsoren nodig voor dit seizoen!! Mocht je ook graag een banner willen op de site of weet je iemand die er op zou willen, dan kun je je melden via: info@cootjedesign.nl … OOK particulieren kunnen zich melden als ze een banner willen, of me gewoon een steuntje in de rug gunnen, de eerste particulieren hebben zich al gemeld de afgelopen week en ik ben hen hiervoor erg dankbaar!! Echt top dat jullie me een (Heracles)hart onder de riem willen steken! Alle hulp is welkom! Het kost me ontzettend veel tijd het hele jaar en ook kost het me veel geld!… Mail vooral even en ik maak een banner voor je zoals je zelf zou willen! Bij voorbaat dank voor de hulp van alle kanten om ook dit seizoen weer mogelijk te maken!

Black and white greetz,

Cootje

Please follow and like us: