FC Utrecht – Heracles Almelo 2-0 (Eredivisie 16-17)

Heracles had mooie herinneringen aan FC Utrecht. Vorig jaar werd daar een trip naar de UEFA Cup ingezet. Er werd toen gewonnen en gefeest en natuurlijk hoopte John Stegeman met ex Utrecht coach Rob Alflen op een herhaling van dit fraaie kunstje. Helaas lukte dit de Heraclieden dit keer niet. John Stegeman had besloten het een keer over een andere boeg te gooien. Waar nagenoeg het hele seizoen(en de laatste jaren) met 3 spitsen werd gespeeld, werd er dit keer besloten met twee spitsen te starten. Of dit nou een goede beslissing was weet je vooraf natuurlijk nooit, maar de trainer gaf achteraf in de persconferentie zelf ook al aan dat het toch niet zo goed uitpakte als hij had gehoopt. Mede hierom werd het roer in de tweede helft weer omgegooid naar het oude principe. Dit pakte wel beter uit, maar het was niet voldoende om drie punten te pakken.

(Hieronder de foto’s van het evenement. Door op de foto te klikken krijg je een groot beeld en zijn de foto’s rustig te bekijken door op “play” te drukken! Have fun!
Vrij gebruik van de foto’s is strafbaar en de foto’s!!! Mocht er belangstelling zijn voor een foto, dan kun je een mail sturen naar: info@cootjedesign.nl)
« 1 van 140 »

In de eerste helft was het voor Heracles lastig om hun draai te vinden. FC Utrecht was werkelijk op alle vlakken sterker en de eerste kansen waren dan ook al vrij snel in beeld. Castro was ook deze wedstrijd weer een belangrijke speler aan Heracles kant. Het had namelijk zomaar heel snel 1-0 voor Utrecht kunnen staan, ware het niet dat hij een aantal keer fraai wist te redden. Mike te Wierik was na weken terug in de gelederen bij de Almeloërs. Samen met Breukers, Gosens, Hoogma en Pröpper vormden zij de 5-mans muur, die de gevaarlijke spitsen van Utrecht zouden moeten stoppen. Dat Heracles zichtbaar moest wennen aan dit systeem en dat het niet de allerbeste keus van de oefenmeester was, bleek wel na een kwartiertje voetballen. Utrecht bleef maar komen en na een foutje van Tim Breukers kreeg Utrecht een corner, die goed werd voorgegeven. Daar werd Mike te Wierik gelijk bekroond tot pechvogel van de dag. De bal belande achter op hem en verdween kansloos achter de goed keepende Bram Castro. 

De rest van de eerste helft konden de Heraclieden helaas geen vuist maken. Het bleef lastig om voorin controle over de bal te krijgen. Darri en Armenteros kregen vaak hoge ballen en als ze de bal dan al een keer goed aangespeeld kregen konden ze er vrij weinig verder meer doen. Gelukkig had John Stegeman zelf ook door dat het niet lukte met de nieuwe opstelling en paste hij de opstelling in de rust aan naar het ouderwetse vertrouwde systeem. 

De tweede helft ging het dan ook stukken beter. Dichtst bij een doelpunt waren Robin Gosens die een knap schot gered zag worden en Brahim Darri, die de bal helaas net niet vol kon raken. 

Ook Armenteros en Duarte probeerden het nog even, maar tot scoren kwamen de Heraclieden niet meer. 

Richting het einde van de wedstrijd werd het allemaal nog zuurder. De rentree van Mike te Wierik was al rot begonnen in de eerste helft met de eigen goal, maar werd nog vervelender voor hem toen hij een penalty voor de ogen van arbiter Bas Nijhuis veroorzaakte. De bal werd benut door Haller, waardoor Heracles op 2-0 achter kwam. De frustratie sloeg toe en om het allemaal nog wat erger te maken liep Tim Breukers ook nog eens vrij dom tegen een rode kaart aan. 

Het zal al met al niet mee en we hopen maar dat het aanstaande donderdag allemaal wel weer een beetje mee zal zitten. 

Donderdag speelt Heracles om 20:45 tegen Sparta Rotterdam en zal het alle zeilen bij moeten zetten om een volgende ronde in de KNVB Beker veilig te stellen. Volgend weekend speelt Heracles de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop tegen PEC Zwolle, daarna zit het er even op en gaan we in Januari weer verder tegen FC Groningen, wederom in eigen huis.

THANKS VOOR ALLE STEUN VAN IEDEREEN VORIG SEIZOEN EN WE HOPEN DAT JULLIE DIT SEIZOEN ER OOK WEER BIJ ZULLEN ZIJN! HET KOST ONTZETTEND VEEL TIJD OM DEZE VERSLAGEN TE MAKEN EN HET KOST ME OOK VEEL GELD! WE HOPEN DAT JULLIE, DE ECHTE DIE-HARD HERACLES FANS, ME EEN HANDJE KUNNEN EN WILLEN STEUNEN! ELKE BIJDRAGE IS ER EENTJE!!!…

Er zijn dus zoals net ook al vermeld, nog steeds sponsoren nodig voor dit seizoen!! Mocht je ook graag een banner willen op de site of weet je iemand die er op zou willen, dan kun je je melden via: info@cootjedesign.nl … OOK particulieren kunnen zich melden als ze een banner willen, of me gewoon een steuntje in de rug gunnen, de eerste particulieren hebben zich al gemeld de afgelopen week en ik ben hen hiervoor erg dankbaar!! Echt top dat jullie me een (Heracles)hart onder de riem willen steken! Alle hulp is welkom! Het kost me ontzettend veel tijd het hele jaar en ook kost het me veel geld!… Mail vooral even en ik maak een banner voor je zoals je zelf zou willen! Bij voorbaat dank voor de hulp van alle kanten om ook dit seizoen weer mogelijk te maken!

Black and white Greetz,

Cootje
www.cootjedesign.nl

Please follow and like us: