FC Utrecht – Heracles Almelo 2-4 (Eredivisie 2014)

Yes, het is alweer gelukt! Heracles lijkt de weg naar boven definitef te hebben ingeslagen. Afgelopen week werd er weer gewonnen en dat weer bij een uitwedstrijd in Heerenveen. Er stond dit weekend wederom een uitwedstrijd op het programma voor de Heraclieden. Dit keer was het een trip naar Utrecht, waar de plaatselijk FC de tegenstander was. Een ploeg waar Heracles het doorgaans toch best lastig heeft. 

Echter heeft FC Utrecht het erg lastig in eigen huis en Heracles lijkt het momenteel niet uit te maken of ze uit of thuis spelen. Het gaat goed met de ploeg van John Stegeman en zo werd er dus vol goede moed vertrokken naar Utrecht. De bus met supporters was wat later vertrokken dan normaal, maar ook zij waren net op tijd in het stadion en konden de wedstrijd dus volledig zien. Ze waren zeker niet voor niets gekomen. Hulde!

Heracles begon zonder Simon Cziommer aangezien hij nog teveel last had van een blessure. Fledderus begon dus in de basis op de plek van Cziommer en speelde een prima wedstrijd. De Almeloërs begonnen brutaal en zetten voor zover mogelijk de ploeg van Rob Alflen onder druk. De eerste kansen waren echter toch voor Utrecht, maar zij wisten geen van de kansen te verzilveren. Vooral Boymans had wat goede kansen, maar onder andere door prima optredens van Telgenkamp bleef de nul op het scorebord staan.

Na 7 minuten was het aan de andere kant wel raak. Een voorzet uit een vrije trap van Linssen werd netjes teruggekopt door Veldmate op Weghorst, die schampte de bal en de goed oplettende Bruns wist wel raak te schieten.

Telgenkampt wist de ploeg van Stegeman een aantal keer te redden, maar in de 23e minuut was het toch Peterson die voor de gelijkmaker tekende. FC Utrecht leek na de gelijkmaker vol gas naar de 2-1 te gaan, maar alles was niet zoals het eruit zag voor de ploeg van Alflen. De beste kans voor de ploeg uit de Domstad was nog wel de penalty die ze kregen, onterecht overigens, in de 26e minuut. Maar weer was het Telgenkamp die kon redden, Ayoub was de klos en zo bleef het 1-1. In de 26e minuut werd er zelfs nog een goal afgekeurd door de prima fluitende Van Sichem. 

Na de rust was het Heracles dat het heft in handen nam, al na 49 minuten spelen was het Fledderus die een schot op doelman Ruiter afvuurde en de 2-1 binnen zag vallen.

Utrecht probeerde nog wel wat terug te doen, maar zag in binnen het uur Boymans wegvallen met een blessure. In de 63e minuut hield Heracles even de adem in toen Duplan steenhard op de paal kopte. Tien minuten later was er een gevaarlijk counter die prima werd afgemaakt door Weghorst, die toch weer zijn goaltje meepikte.

Eén minuut in de blessuretijd werd het nog even billenknijpen voor Stegeman en de zijnen toen Markiet de 2-3 maakte, maar een minuut later was het Bel Hassani die er een overduidelijk einde aan maakte. Bij Utrecht viel alles en iedereen teleurgesteld op de grond en was het feest aan de kant van Heracles compleet. Een volledig terecht overwinning voor de ploeg uit Almelo en de goede reeks werd ook nu dus voortgezet. Hopelijk kan er vrijdag weer een wedstrijd bij deze reeks worden opgeteld als Dordrecht naar Almelo komt. 

Het is genieten de laatste weken. Laten we hopen dat daar nog drie prachtige potten voetbal bij gaan komen de komende twee weken… Ik ben er in elk geval klaar voor en heb er nu alweer zin in!! 😉

Black and white greetz,

Cootje
www.cootjedesign.nl

Please follow and like us: