Heracles Almelo – ADO Den Haag 4-0 (Eredivisie 2016 – 2017)

Heracles had een week rust gehad na de overwinning in Zwolle. Daar werd een prima wedstrijd op de mat gelegd, waardoor John Stegeman dan ook vol goede moed richting de wedstrijd tegen ADO Den Haag kon werken met zijn ploeg.  Na de wedstrijd tegen ADO Den Haag zou er afscheid worden genomen van Jan Smit, onze fantastische voorzitter, die mede met zijn collega’s, spelers en supporters, de afgelopen jaren Heracles zo groot heeft gemaakt. Het was een geweldige middag met een fraai afscheid als kers op de taart…

(Hieronder de foto’s van het evenement. Door op de foto te klikken krijg je een groot beeld en zijn de foto’s rustig te bekijken door op “play” te drukken! Have fun!
Vrij gebruik van de foto’s is strafbaar en de foto’s!!! Mocht er belangstelling zijn voor een foto, dan kun je een mail sturen naar: info@cootjedesign.nl) 
« 1 van 483 »
De selectie was aardig compleet en men wist waartoe ADO in staat was. De sterke formatie van Alfons Groenendijk had de laatste weken ook laten zien dat het in vorm was. Het zou dus een warm middagje worden in Almelo, met als toetje een fraai afscheid van één van de meest markante voorzitters in de Eredivisie, Jan Smit. Na een groot aantal prachtige jaren bij Heracles zette hij met pijn in het hart een punt achter zijn carrière als voorzitter van de club uit Almelo, of hem dit echter helemaal gaat lukken zullen we de komende tijd gaan zien, want helemaal afscheid nemen lukt hem waarschijnlijk toch niet.
Heracles liet zien in vorm te zijn. Het begon goed en Armenteros was al heel dicht bij de 1-0 voor de Almeloërs. Helaas kwam de topscorer niet verder dan de paal. Reuven Niemeijer, die een tijdje geleden al zijn eerste goal voor de Heraclieden maakte, deed het beter. Hij maakte de 1-0 en met die 1-0 was de ban gebroken. Het duurde dan ook niet lang voordat Reuven er nog eentje maakte. Ook deze wist hij knap achter Zwinkels te krijgen. Heracles zat op rozen en moest proberen de score uit te breiden. ADO gaf na de 2-0 wel wat meer tegengas. Maar helemaal super liep het zeker niet bij de ploeg van Groenendijk.
Met een 2-0 voorsprong werd er richting de thee gegaan. Heracles kwam na de rust net zo scherp uit te kleedkamers. Weer was het Armenteros die dicht bij zijn 19e goal was, maar ook nu stond de paal in de weg.
Het kon niet langer uitblijven voordat er weer gescoord zou worden door Heracles. ADO Den Haag liet ook in de tweede helft weinig zien. Na 71 minuten spelen was het weer raak. Dit keer was Armenteros wel scherp en maakte hij het bekwaam af. De 3-0 was een flinke klap in het gezicht van ADO. Vlak voor tijd richten de supporters zich nog even naar Jan Smit. Er vlogen flink wat shooters voortijdig de lucht in waardoor de wedstrijd een aantal keer onderbroken moest worden. De voorzitter liet zich daarom maar eens zien zoals we hem kennen. Hij liep handgebarend richting de aanhang en gaf aan hier accuut mee te stoppen. Op deze manier zou Heracles een boete bespaard blijven.
Het was prachtig om te zien hoe de voorzitter toegezongen werd en hoe hij genoot van het afscheid dat hem werd gegund. Met nog een paar minuten op de klok, wist aanvoerder Bruns nog de 4-0 te maken. Heracles zette hiermee een belangrijke stap richting Playoffs.
Dat het nog spannend gaat worden zullen we volgende week zien. Feyenoord verknoeide een feestje in Rotterdam met een 3-0 nederlaag bij stadsgenoot Excelsior. Groningen speelde gelijk tegen PSV en Twente verloor bij Sparta. Volgende week speelt Twente tegen Groningen in eigen huis en mogen wij richting Rotterdam om te kijken of we Feyenoord weer van een feestje kunnen houden. Kortom, het wordt nog een spannend weekend en wij zijn er gewoon weer bij!
Na afloop van de wedstrijd werd er zoals eerder vermeld afscheid genomene van eén van de meest markante voorzitters van de Eredivisie, zoals hij wel eens werd genoemd. Een aantal highlights: Het nieuwe Stadion, het Kampioenschap in de Eerste Divisie, de Bekerfinale, behalen van Europees Voetbal, etc. Het is hem allemaal gelukt sinds hij voorzitter was. Jan nam afscheid in stijl… Er werd iets te vroeg vuurwerk afgestoken in het stadion en een aantal shooters gingen iets te vroegtijdig af, allemaal om Jan te eren. Ondertussen was Jan bang natuurlijk allang weer bang voor een boete voor Heracles. Hij pakte dus zoals we hem kennen de microfoon om het publiek toe te spreken. Uiteraard werd er weer naar hem geluisterd en zo kon de wedstrijd alsnog uitgespeeld worden. In een erehaag van spelers, supporters, bestuursleden en familie liep Jan naar de middenstip, waar Nico Jan Hoogma hem toesprak, zelfs Jan moest even slikken en ook Nico en vele anderen ging het niet in de koude kleren zitten. Daarna volgde er met zijn kleinkinderen een ereronde en ook werd er nog even door de omloop gelopen. Eén ding werd ook vandaag weer duidelijk, zonder Jan hadden we het niet gered.
Beste Jan, ik wil je bedanken voor alles wat je voor de club betekend hebt! BEDANKT!

THANKS VOOR ALLE STEUN VAN IEDEREEN VORIG SEIZOEN EN WE HOPEN DAT JULLIE DIT SEIZOEN ER OOK WEER BIJ ZULLEN ZIJN! HET KOST ONTZETTEND VEEL TIJD OM DEZE VERSLAGEN TE MAKEN EN HET KOST ME OOK VEEL GELD! WE HOPEN DAT JULLIE, DE ECHTE DIE-HARD HERACLES FANS, ME EEN HANDJE KUNNEN EN WILLEN STEUNEN! ELKE BIJDRAGE IS ER EENTJE!!!…

Er zijn dus zoals net ook al vermeld, nog steeds sponsoren nodig voor dit seizoen!! Mocht je ook graag een banner willen op de site of weet je iemand die er op zou willen, dan kun je je melden via: info@cootjedesign.nl … OOK particulieren kunnen zich melden als ze een banner willen, of me gewoon een steuntje in de rug gunnen, de eerste particulieren hebben zich al gemeld de afgelopen week en ik ben hen hiervoor erg dankbaar!! Echt top dat jullie me een (Heracles)hart onder de riem willen steken! Alle hulp is welkom! Het kost me ontzettend veel tijd het hele jaar en ook kost het me veel geld!… Mail vooral even en ik maak een banner voor je zoals je zelf zou willen! Bij voorbaat dank voor de hulp van alle kanten om ook dit seizoen weer mogelijk te maken!
Black and white greetz,
Cootje
www.cootjedesign.nl
Please follow and like us: