Heracles Almelo – AFC Ajax Amsterdam 1-0 (Eredivisie 2018-2019)

Na een aantal zware weken in het Heracles kamp, stond de wedstrijd tegen AFC Ajax Amsterdam op het programma. Een lastige pot, aangezien Ajax nog nagenoeg ongeslagen is en in een aardige vorm verkeerd. Al verloor het een aantal weken geleden toch van Feyenoord, en hoe… Voor Heracles dus reden genoeg om zich niet helemaal kansloos te achten…

Hieronder de foto’s van het evenement. Door op de foto te klikken krijg je een groot beeld en zijn de foto’s rustig te bekijken door op “play” te drukken! Have fun!
Vrij gebruik van de foto’s is strafbaar!!! Mocht er belangstelling zijn voor een foto, dan kun je een mail sturen naar: info@cootjedesign.nl)

« 1 van 518 »

Heracles startte zonder Adrian Dalmau in de basis en met Joey Konings. Hij was min of meer de aanjager in de ploeg. Vanaf het eerste fluitsignaal werd de verdediging van Ajax compleet gek gejaagd. Heracles was er van overtuigd dat dit de weg was om Ajax op de knietjes te krijgen. En dit leek te lukken. Al na 35 seconden kwam Heracles door de Ajax verdediging heen. De voorzet van Kuwas was helaas niet helemaal op maat, maar de verdediging van Ajax leek gewaarschuwd.

In de derde minuut van de wedstrijd deed zich de volgende kans voor. Joey Konings werd diep gestuurd door Peterson en de bal kon gekeerd worden voor het doel door Tagliafico. Na 4 minuten spelen wist Ajax wederom een bal niet goed weg te werken achterin. De bal werd terug naar voren gekopt, waar Joey Konings andermaal de Ajax achterhoede te slim en te snel af was.

Daley Blind leek hem nog te pakken, maar speelde meer man dan bal en zo belandde de bal al in de 5e minuut op de stip. Peterson had de laatste keer gemist, dus was gelijk duidelijk dat iemand anders de bal zou moeten nemen. Hiervoor nam Kuwas de verantwoordelijkheid op zich. Na wat gemor van de Ajacieden richting Dennis Higler, mocht Kuwas aanleggen en kijken of hij Onana kon verschalken. Helaas stond de paal in de weg en dus bleef het nog even 0-0. Een fraaie kans om voor te komen laten liggen, maar de Heraclieden gaven het niet op en knokten verder.

Teleurstelling natuurlijk op de tribunes en bij de speler, maar de ploeg liet zich niet kisten en het publiek bleef erachter staan. In de 17e minuut jaagde Heracles wederom de achterhoede de stuipen op het lijf. Dit keer vond Onana zich opgejaagd en speelde de bal richting Daley Blind, waar Mo Osman dankbaar tussen sprong. Hij faalde niet en bleef koel, waardoor het “dak eraf kon” in Almelo.

Ajax moest natuurlijk komen nu en de kop er ontzettend bij gaan houden achterin. Na 21 minuten spelen kreeg Ajax dan ook een kansje, de werd gered door Blaswich. Frenkie de Jong was degene die schoot, maar dus zijn bal over het doel getikt zag worden door de goalie van de Almeloërs.

In de rust zal Ten Hag even duidelijk hebben gemaakt dat hij niet tevreden was over de speelwijze en tussenstand, want de druk richting Almelose goal nam iets toe in de tweede helft. Drie minuten na rust moest Blaswich zich alweer aardig strekken om de nul te houden. Wederom vloog de bal over het doel. Met 57 minuten op de klok deed Heracles weer wat terug, dit keer vloog een schot van Drost net iets langs de goal van Onana.

Man of the match Blaswich mocht zich na 64 minuten wederom laten zien toen hij oog in oog stond met goalgetter Klaas Jan Huntelaar. Ook dit keer hield hij zijn goal schoon.

Grootste kans van de tweede helft kwam op naam van Kristoffer Peterson. Hij jaagde Daley Blind op, die de bal ongelukkig terugspeelde op pechvogel Onana, die zo snel niet wist wat ie er mee moest doen. Hij besloot dus de bal maar in de voeten te spelen bij Peterson, die gelijk moest handelen en de bal jammer genoeg net iets te hoog in probeerde te schieten.

Ajax begon het toch wel enigszins benauwd te krijgen zo rond het einde van de wedstrijd. Met 91 minuten op de klok, zag de ploeg een fraai schot van Dolberg nog richting kruising vliegen, maar ook dit keer stond Blaswich zijn mannetje.

Uiteindelijk wist Heracles de nul te houden en Ajax dus niet meer te scoren. Heracles kreeg wat ze dik verdienden. En dat nou iedereen het spel van Ajax zo slecht vond, ok… maar laten we even eerlijk zijn. Heracles heeft toch prima gespeeld tegen deze ploeg en daar wisten de Ajacieden toch ook even niet zo goed mee om te gaan. Het leek mij dus overduidelijk ook de verdienste van de Almeloërs dat ze dit keer van Ajax wisten te winnen.

Laten we de slechte weken nou ook niet helemaal vergeten en dit niveau proberen vast te houden, want slechts dan kunnen er nog wat leuke wedstrijden in het verschiet zitten voor de Heraclieden. We wensen Wormuth en de rest heel veel succes, om te beginnen tegen Fortuna Sittard, wederom in eigen huis op 16 Februari om 19:45.

Black and white Greetz,

Cootje

*** GRAAG WIL IK JULLIE ALS ECHTE HERACLES FANS EVEN VRAGEN OM DE VOLGENDE PAGINA EENS DOOR TE LEZEN EN MEE TE HELPEN OM COOTJE DESIGN OOK DIT SEIZOEN WEER VOORT TE ZETTEN… ***

BUNQ.ME/COOTJEDESIGN

De website kost me gewoon ontzettend veel tijd en geld. De kosten die daarbij komen kijken zijn vaak hoger dan de opbrengst. Op aanraden van een goede kennis heb ik daarom deze pagina gemaakt. Mensen pakken vaak de foto’s gewoon van de site en het interesseert niemand iets of er dan wel of geen watermerk doorheen zit. Hierdoor maak ik meer kosten dan dat het me allemaal opbrengt… Ik hoop dat iedereen een kleine bijdrage of wat grotere bijdrage wil leveren om zo door te kunnen gaan met Cootje Design en de Heracles verslagen. Alles is meegenomen!!!

MOCHT JE NOG EEN LEUK T-SHIRT WILLEN BESTELLEN, DAN KAN DAT ONDERTUSSEN OOK VIA:

*** ER STAAN WEER WAT NIEUWE SHIRTS IN DE SHOP! NEEM GERUST EEN KIJKJE ***

SHOP.SPREADSHIRT.NL/T-COOTJE

WE STAAN TEGENWOORDIG OOK VOLOP OP INSTAGRAM:  #COOTJEDESIGNFOTOGRAFIE

(ook de volgende accounts zijn van Cootje Design & Fotografie: #BEERCOOTJE en #RUNNINGCOOTJE

Please follow and like us: