Heracles Almelo – AFC Ajax Amsterdam 2-1 (Eredivisie 17-18)

Een historische wedstrijd voor de Heracles bij de start van de competitie. Heracles wist op 750 Eredivisie goals te komen en sinds 1965(!) weer eens van Ajax te winnen in de Eredivisie.
De Heraclieden hadden “het geluk” dat ze mochten starten tegen de nummer twee uit de Eredivisie van vorig seizoen. Ze wisten dus exact waar ze aan toe waren.

(Hieronder de foto’s van het evenement. Door op de foto te klikken krijg je een groot beeld en zijn de foto’s rustig te bekijken door op “play” te drukken! Have fun!
Vrij gebruik van de foto’s is strafbaar en de foto’s!!! Mocht er belangstelling zijn voor een foto, dan kun je een mail sturen naar: info@cootjedesign.nl) 
« 1 van 454 »

Dat dit geen makkelijke pot zou worden was vrij logisch, maar niks is onmogelijk moet John Stegeman gedacht hebben. De niet al te beste voorbereiding op het nieuwe seizoen zette vooral bij het publiek de vraagtekens. Vlak voor de wedstrijd bleek dat Samuel Armenteros toch niet zou spelen. Ajax had een identiek geval met Sanchez, die had na overleg met kersverse trainer Keizer aangegeven niet te willen spelen.

Heracles startte dus met Darri, Gladon en Kuwas voorin. Achterin zagen we Pröpper, Breukers, Van Hintum en Jeff Hardeveld spelen. Op het midden de bekende koppies van Pelupessy, Van Ooijen en Niemeijer.
Heracles kwam aardig mee met het spel van Ajax in de eerste helft en kreeg zelfs wat kansen van de ploeg uit Amsterdam. In de tweede helft ging echter het gevecht goed los. Na rust kwam Ajax sterk terug uit de kleedkamers en het leek een kwestie van tijd voordat de bal achter Castro zou belanden. Maar daar lag nou juist de kneep deze wedstrijd, de Belg, die eerder nog naar België zou verkassen, keepte de wedstrijd van zijn leven. Bal na bal werd gestopt.
Toch lukte het Ajax om te scoren. Younnes was even aan de aandacht van de verdedigers ontsnapt, legde de bal netjes terug op Ziyech, die de bal knetterhard achter Castro knalde. De enige keer dat de Belg kansloos toe mocht kijken.
Heracles rechtte echter de rug en vocht zich prima terug. Aan de hand van de goed spelende Kuwas trok Heracles meer en meer richting Onana. In de 82e minuut zette Kuwas Gladon goed voor het doel, die de bal koelbloeding onder Onana door wist te schuiven. Het publiek ging nog maar eens als echte twaalfde man achter de spelers staan en dat bracht de ploeg een geweldige laatste tien minuten van de wedstrijd. Weer was het Kuwas, die samen met Peterson voor gevaar zorgde vanaf de flanken. De spelers bleken goed te hebben gekeken naar de Nederlandse dames zou je haast zeggen. Het was Kuwas zelf die Ajax over de knie wist te krijgen. Na een actie kreeg hij de bal voor zijn favoriete linkerbeen en zag een mogelijkheid de bal over Onana heen te krullen. Een prachtige goal met een nog mooiere uitslag. Laten we hopen dat dit een mooie start is van een geweldig seizoen.

Volgende week spelen de Heraclieden in en tegen SC Heerenveen de tweede wedstrijd van het seizoen. We wensen John Stegeman en zijn ploeg veel succes toe en wederom een overwinning.

THANKS VOOR ALLE STEUN VAN IEDEREEN VORIG SEIZOEN EN WE HOPEN DAT JULLIE DIT SEIZOEN ER OOK WEER BIJ ZULLEN ZIJN! HET KOST ONTZETTEND VEEL TIJD OM DEZE VERSLAGEN TE MAKEN EN HET KOST ME OOK VEEL GELD! WE HOPEN DAT JULLIE, DE ECHTE DIE-HARD HERACLES FANS, ME EEN HANDJE KUNNEN EN WILLEN STEUNEN! ELKE BIJDRAGE IS ER EENTJE!!!…

Er zijn dus zoals net ook al vermeld, nog steeds sponsoren nodig voor dit seizoen!! Mocht je ook graag een banner willen op de site of weet je iemand die er op zou willen, dan kun je je melden via: info@cootjedesign.nl … OOK particulieren kunnen zich melden als ze een banner willen, of me gewoon een steuntje in de rug gunnen, de eerste particulieren hebben zich al gemeld de afgelopen week en ik ben hen hiervoor erg dankbaar!! Echt top dat jullie me een (Heracles)hart onder de riem willen steken! Alle hulp is welkom! Het kost me ontzettend veel tijd het hele jaar en ook kost het me veel geld!… Mail vooral even en ik maak een banner voor je zoals je zelf zou willen! Bij voorbaat dank voor de hulp van alle kanten om ook dit seizoen weer mogelijk te maken!

Black and white greetz,
Cootje
www.cootjedesign.nl
Please follow and like us: