Heracles Almelo – AZ Alkmaar 3-6 (Eredivisie 2016)

Bij Heracles zat het goed de laatste weken qua verdediging en mede daardoor staat de ploeg van John Stegeman en Robbie Alflen nog steeds op de derde plek achter PSV en Ajax. De laatste weken werd zelf drie keer de nul gehouden. Iets wat niet veel ploegen lijkt te lukken in de Eredivisie. Bij Heracles waren jammer genoeg een aantal problemen gekomen achterin door de blessure van Wout Droste. Joey Pelupessy moest hierdoor naar de rechtsback positie schuiven en Menno Heerkes nam zijn plek over. Op de linksbackpositie is Fledderus weer terug en hij kon dus de aanvoerdersband weer overnemen van Thomas Bruns.

(Hieronder de foto’s van de wedstrijd. Door op de foto te klikken krijg je een groot beeld en zijn de foto’s rustig te bekijken door op “play” te drukken! Have fun!
Vrij gebruik van de foto’s is strafbaar en de foto’s!!! Mocht er belangstelling zijn voor een foto, dan kun je een mail sturen naar: info@cootjedesign.nl)

Er is geen galerie geselecteerd of de galerie is verwijderd.

AZ lijkt de laatste weken in topvorm en de ploeg van John van den Brom kwam dus ook vol goede moed naar Almelo, waar het wist dat ze vol aan de bak zouden moeten om te winnen. Al in de 4e minuut leek aan en vervolg van de goede reeks van Heracles een einde te komen. Joey Pelupessy kopte een bal terug op Bram Castro die dat niet verwachtte, Vincent Janssen was wel goed wakker en tikte de bal onder Castro door. 

Heracles liet zich niet gek maken en probeerde de fout zo snel mogelijk te herstellen en zocht de aanval weer op. In de 13e minuut was Darri dicht bij de gelijkmaker, maar doelman Rochet dook de bal knap uit de kruising. Na een gevaarlijke vrije trap van Bel Hassani leek Weghorst de gelijkmaker te maken, maar hij stond helaas in buitenspelpositie toen hij binnenkopte. Aan de kant van AZ zat het meer mee. Pelupessy werd door Dos Santos gedold en neergelegd, waardoor de Alkmaarders voor de 0-2 mochten aanleggen via de penaltystip, Henriksen maakte hier dankbaar gebruik van. Al na 33 minuten gebruikte Stegeman zijn eerste wissel, kind van de rekening werd Menno Heerkes, die vervangen werd door Dario Vujicevic. Nog in dezelfde minuut maakte van Overeem de 0-3. Toch deden de Heraclieden nog iets terug voor de rust. Thomas Bruns schoot de 1-3 binnen op een prachtige wijze. Bijna werd het nog 2-3, maar Rochet stond in de weg bij de kopbal van Te Wierik.

Na rust leek de wedstrijd gespeeld, toen Jahanbakhsh de 1-4 maakte in de 64e minuut. Toch gaf Heracles zich niet zomaar gewonnen. Ze bleven knokken en hoe. In de 67e minuut nam Fledderus de ploeg op sleeptouw en schoot de 2-4 op het bord. Voor de neutrale toeschouwer werd het spel nog mooier en mede Weghorst hielp daar in mee door de 3-4 te maken. Ze geloofden er nog in. Nog ruim een kwartier op de klok. In dezelfde minuut nog was Heracles erg dicht bij de 4-4, maar Rochet reageerde ontzettend knap op een kopbal van Ramon Zomer. In de 80e minuut scoorde Heracles wel, maar helaas was het Thomas Bruns die de bal ongelukkig raakte na een kopbal en eigen doelman Bram Castro passeerde. Dit leek de druppel. De 3-5 kwamen ze niet weer te boven, sterker nog het werd zelfs 3-6 na een goal van ex-Heraclied Ben Rienstra.

Een wedstrijd waar alles in zat, maar Heracles niet kreeg waar het recht op had. Een gelijkspel was geweldig geweest bij zo’n mooie pot. Volgende week wacht de koploper op ons in Eindhoven en dan moeten de spelers weer vol aan de bak. Wij zijn er uiteraard weer bij en doen hiervan een uitgebreid verslag.

Er zijn nog steeds sponsoren nodig voor komend seizoen. Mocht je dus ook graag een banner willen op de site of weet je iemand die er op zou willen, dan kun je je melden via: info@cootjedesign.nl … OOK particulieren kunnen zich melden als ze een banner willen, of me gewoon een steuntje in de rug gunnen, de eerste particulieren hebben zich al gemeld de afgelopen week en ik ben hen hiervoor erg dankbaar!! Echt top dat jullie me een (Heracles)hart onder de riem willen steken! Alle hulp is welkom! Het kost me ontzettend veel tijd het hele jaar en ook kost het me veel geld!… Mail vooral even en ik maak een banner voor je zoals je zelf zou willen! Bij voorbaat dank voor de hulp van alle kanten om ook dit seizoen weer mogelijk te maken!

Black and white Greetz,

Cootje
www.cootjedesign.nl

PS: LIKE VOORAL OOK EVEN DE ZAKELIJKE FACEBOOK PAGINA VAN COOTJE DESIGN FOTOGRAFIE DOOR OP DE “LIKE KNOP” TE DRUKKEN!!

Please follow and like us: