Heracles Almelo – FC Emmen 6-2 (Beker 2014)

Een overwinning? Jawel, een overwinning… Het was op sommige vlakken misschien niet echt best, maar er werd weer eens gescoord en belangrijker nog, GEWONNEN! Mede dankzij de bevliegingen van Oussama Tannane die maar liefst 5 keer doel trof!

Heracles moest na de nederlaag tegen Willem II aantreden tegen FC Emmen in de beker. Er was veel gebeurd de afgelopen dagen en dat gold ook voor de ploeg.

Na de nederlaag was het tijd om veranderingen door te voeren in de ploeg. Dat gebeurde op maar liefst negen vlakken. Koenders, Linssen en de te laat gekomen Wout Weghorst mochten zelfs plaats nemen op de bank. Hierdoor speelde Aktaou, Avdic en Bel Hassani in de basis. Het pakte allemaal goed uit zo bleek na 90 minuten voetbal in het koude Polman Stadion. De wedstrijd begon overigens met een minuut rust ter nagedachtenis aan Harry Tusveld, die jaren speelde voor Heracles en daar lange tijd aanvoerder was.

 De eerste was het Heracles die wou laten zien een wedstrijd te kunnen winnen in eigen huis met attractief voetbal. Na een aantal kansen die gemist werden door onder andere Avdic en Bruns was het Oussama Tannane die voor het eerst van zich liet spreken. Na ruim een kwartier voetbal was het dus raak voor de ploeg uit Almelo en dat smaakte naar meer. Tien minuten later was er een uitbraak waarin Tannane andermaal de hoofdrol speelde, ook dit keer trof hij uiteindelijk doel, 2-0 en tot op dat moment zeker verdiend. Heracles zou Heracles echter niet zijn als er iets mis zou gaan en dat was ook nu het geval. FC Emmen scoorde tegen met een kopbal van Tim Siekman. Met nog ruim 10 minuten op de klokken moest Heracles dus nog even extra gas geven. En wie anders dan Tannane zou dit deze avond moeten doen. Hij maakte een bijna identieke goal als zijn tweede van de avond, 3-1 voor de Heraclieden en de marge was dus weer twee. 

Toch was het Emmen dat nog maar eens van zich liet horen de eerste helft. Dit keer was het een oud Heraclied die scoorde voor de ploeg uit Emmen. Alexander Bannink maakte de 3-2 slechts een minuut of vijf voor de rust. Het werd dus, onnodig, nog even billenknijpen vlak voor rust. Dit leidde tot fluitconcerten vanaf de tribunes, iets wat John Stegeman nog even benadrukte in de persconferentie na de wedstrijd. “De ploeg heeft niets aan fluitconcerten, de spelers en de staf willen het allen zo graag beter doen en we werken hier dagelijks keihard aan. We kunnen de steun van de supporters nu als geen ander hard gebruiken, fluitconcerten helpen hier dan ook absoluut niet bij.” Laten we als publiek in Almelo en bij uitwedstrijden dan ook proberen achter de ploeg te blijven staan. Niemand is blij als het slecht gaat, maar we moeten elkaar er doorheen slepen.

De tweede helft was het een stuk beter en werd er nagenoeg niets meer toegelaten achterin. Wel liet Tannane nog twee keer van zich horen. Bryan Linssen die inmiddels was ingevallen liet wel gelijk weer van zich horen. Na een aantal mooie acties, vanaf rechts dit keer, scoorde hij eerst zelf en gaf hij later nog een assist. Die werd wederom benut door Oussama Tannane, die ook de laatste treffer van de avond maakte. Het werd dus uiteindelijk 6-2 voor de Heraclieden. Wel valt er nog veel aan te passen en bij te sturen. Misschien moet er nog even op penalty’s geoefend worden, maar er werd weer eens gewonnen en laten we eerlijk zijn, dat voelt toch ook wel weer eens fijn. We zijn door naar de volgende ronde en hopen daar op een leuke tegenstander en misschien nog wel meer op een wedstrijd in eigen huis!

Op naar het weekend waar de lastige uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles op het programma staat. Zondag wordt er afgetrapt in de Adelaarshorst om 14:30. Ook daar zijn we weer van de partij en wordt er een verslag gemaakt met wat fraaie foto’s.

Please follow and like us: