Heracles Almelo – FC Groningen 2-1 (Eredivisie 2017-2018)

We hebben goede zaken gedaan afgelopen weekend. Door de wat lastige overwinning op FC Groningen in ons eigen Polman Stadion staat Heracles inmiddels weer genesteld op de 9e plek in de Eredivisie. Inderdaad, dat is maar liefst 5 plekken boven FC Twente… Het gat is afgelopen weekend vergroot naar 6 punten en blijft aankomend weekend ook zo. Het is namelijk weer een weekend voor het Nederlands Elftal, dat een aantal oefenpartijen mag spelen. 

(Hieronder de foto’s van het evenement. Door op de foto te klikken krijg je een groot beeld en zijn de foto’s rustig te bekijken door op “play” te drukken! Have fun!
Vrij gebruik van de foto’s is strafbaar!!! Mocht er belangstelling zijn voor een foto, dan kun je een mail sturen naar: info@cootjedesign.nl)
« 1 van 299 »

Heracles wist dat FC Groningen de “ideale tegenstander” was om weer eens drie punten te pakken. Het zou niet makkelijk worden, want ook in Groningen wordt er verwacht dat er weer eens gewonnen wordt. De positie van Ernest Faber lijkt er week op week niet rooskleuriger op te worden. Heracles startte de wedstrijd met dezelfde spelers als de laatste wedstrijden. Hierdoor was er voor Duarte geen plek op de linksbackpositie en ook niet op het middenveld.  Ook Vermeij moest weer starten op de bank. Van Hintum is inmiddels ook op de weg terug, maar startte ook nog niet in de basis.

Heracles begon de wedstrijd sterk en zette FC Groningen gelijk vanaf het begin met de rug tegen de muur. Tot echt grote kansen kwam het echter nog niet het eerste kwartier. Groningen was zelfs het dichtst bij een goal. Lars Veldwijk draaide de bal prachtig op de kruising, maar zag de bal daarna over de achterlijn gaan. Bij deze actie werd Robin Pröpper tevens geblesseerd en die kunnen we wel eens een aantal weken gaan missen.

In de 14e minuut was het wel raak. Dit keer aan de kant van FC Groningen. Padt zag Kuwas langs een mannetje of zes gaan alvorens hij de bal via de kluts bij Reuven Niemeijer wist te krijgen. Die schoot op scherp tegen de Groningers en zo was het verdiend 1-0.  In de 20e minuut moest Castro zich nog even maximaal strekken anders was de kopbal van Memisevic erin gegaan.

Na 35 minuten voetbal mocht Veldwijk het weer eens proberen. Na balverlies in de zestien meter notabene van Groningen, kwam de bal op eigen helft in de voeten van Veldwijk, die een sprint trok richting Heracles goal. Daar was Wuytens hem net iets voor, want op het moment van schieten nam de Belg een vlijmscherpe sliding die een doelpunt wist te voorkomen. Vlak voor rust was het toch raak. Monteiro bleek volgens Van den Kerkhof hands te hebben gemaakt en dit werd bestraft met een strafschop. Een heus prooitje voor Veldwijk. Dit keer schoot hij wel raak en was het dus vlak voor rust 1-1, tot grote vreugde uiteraard van Monica Geuze, de vlogster die manlief volgde richting Almelo.

Na rust veranderde er niet veel. Heracles bleef aanvallen en was dan ook het grootste deel van de tweede helft te vinden op Gronings grondgebied. Al na 1 minuut in de tweede helft was Monteiro al erg dichtbij de 2-1. De vingertoppen van Padt waren echter net lang genoeg en zo bleef het nog even 1-1. Met bijna 60 minuten op de klok was het Peterson voor Heracles die tot dan toe de grootste kans in de schoenen geworpen kreeg. De scherpte ontbrak bij de Zweed, waardoor ook nu een goal uitbleef.

Na 68 minuten kreeg Veldwijk ook nog weer een kans. Weer was het Castro die het spel wist te bederven voor de lange spits. Bij Heracles deed Van den Buijs nog even een duit in het zakje voor wat betreft kansen. Hij kopte de bal in de 71e minuut voor het doel langs. Met nog 10 minuten te gaan, ging Kuwas maar weer eens op avontuur. Hij draafde prachtig langs zijn directe tegenstander Warmerdam, die niet veel anders kon dan hem proberen te stoppen met een sliding. Dit was niet verstandig aangezien Kuwas hierbij gewillig ging liggen. Voor de tweede keer deze avond legde Van den Kerkhof de bal op de stip en dit keer mocht Jeff Hardeveld aanleggen. Ook hij faalde niet oog in oog met Padt en zo kreeg Heracles de verdiende voorsprong op het scorebord. Blij deze stand bleef het, zelfs toen Padt de laatste minuut nog even mee naar voren ging. Heracles had hierbij nog de kans op de score te vergroten naar 3-1, maar dit lukte niet meer.

De Eredivisie ligt even een week op z’n gat om het zo maar te zeggen. Nederland speelt een aantal oefenwedstrijden en ik ben benieuwd of Advocaat nog wat verrassinkjes in petto heeft. Heracles speelt de week na de oefeninterlands tegen ADO Den Haag, dat gister zeer knap Feyenoord op een gelijkspel wist te houden. Heracles moet dus volop aan de bak in Den Haag. Wij zijn er uiteraard weer bij en ook daarvan zal weer een verslag online verschijnen!

See you in two weeks!

THANKS VOOR ALLE STEUN VAN IEDEREEN VORIG SEIZOEN EN WE HOPEN DAT JULLIE DIT SEIZOEN ER OOK WEER BIJ ZULLEN ZIJN! HET KOST ONTZETTEND VEEL TIJD OM DEZE VERSLAGEN TE MAKEN EN HET KOST ME OOK VEEL GELD! WE HOPEN DAT JULLIE, DE ECHTE DIE-HARD HERACLES FANS, ME EEN HANDJE KUNNEN EN WILLEN STEUNEN! ELKE BIJDRAGE IS ER EENTJE!!!…

Er zijn dus zoals net ook al vermeld, nog steeds sponsoren nodig voor dit seizoen!! Mocht je ook graag een banner willen op de site of weet je iemand die er op zou willen, dan kun je je melden via: info@cootjedesign.nl … OOK particulieren kunnen zich melden als ze een banner willen, of me gewoon een steuntje in de rug gunnen, de eerste particulieren hebben zich al gemeld de afgelopen week en ik ben hen hiervoor erg dankbaar!! Echt top dat jullie me een (Heracles)hart onder de riem willen steken! Alle hulp is welkom! Het kost me ontzettend veel tijd het hele jaar en ook kost het me veel geld!… Mail vooral even en ik maak een banner voor je zoals je zelf zou willen! Bij voorbaat dank voor de hulp van alle kanten om ook dit seizoen weer mogelijk te maken!

Black and white Greetz,

Cootje

Please follow and like us: