Heracles Almelo – FC Twente Enschede 2-1 (Eredivisie 2017-2018)

Vorige week werd er eindelijk weer eens gewonnen. Notabene de verste uitwedstrijd van het seizoen moest het Team van John Stegeman eindelijk weer eens doen winnen tijdens een uitwedstrijd. Er werd bij vlagen leuk gespeeld en dat bleek uiteindelijk genoeg om de volle drie punten mee naar Almelo te nemen. Deze week stond er iets anders belangrijks op het programma. DE DERBY VAN HET OOSTEN! En dan is het altijd opletten geblazen, want die MOET je winnen in eigen huis. Twente speelt waarschijnlijk één van de slechtste seizoen ooit en dus was dit de uitgelezen kans voor Heracles om de oosterburen te verslaan…

(Hieronder de foto’s van het evenement. Door op de foto te klikken krijg je een groot beeld en zijn de foto’s rustig te bekijken door op “play” te drukken! Have fun!
Vrij gebruik van de foto’s is strafbaar!!! Mocht er belangstelling zijn voor een foto, dan kun je een mail sturen naar: info@cootjedesign.nl)
« 1 van 443 »

De wedstrijd stond onder leiding van Kevin Blom en die had na 11 seconden al de eerste rode kaart uit kunnen delen na een felle tackle van Adam Maher op Jamiro Monteiro. Het bleef echter bij een gele kaart en een fikse waarschuwing dat dit maar niet weer moest gebeuren. De toon was wel gelijk gezet in elk geval en het beloofde een mooie pot voetbal te worden. De daarop volgende vrije trap werd genomen door Brandley Kuwas en hij knalde net als tegen RODA JC de bal fraai richting de hoek, maar dit keer was Drommel er net op tijd bij en leverde het slechts een corner op voor de Heraclieden.

Daarna bleef het even rustig in het veld en was er pas echt weer een kans na een half uur spelen. FC Twente dat de bal voor de voeten van Adam Maher kreeg, gaf hem de kans tot een verwoestend schot, dat gelukkig met de vingertoppen van Bram Castro verwerkt werd tot een hoekschop. Het leek erop dat het tot de rust 0-0 zou blijven. Het meeste balbezit bleef voor Heracles de eerste helft, maar tot echte kansen kwam het niet meer. Beide ploegen mochten dus richting een kop thee met in het achterhoofd allebei “een puntje”.

Na rust kwam er een iets gem0tiveerder FC Twente naar buiten. Weer was het binnen 5 minuten na rust weer eens raak. Twente zette de aanval in nadat Jakubiak was uitgegleden. De counter werd prima uitgevoerd. Boere legde terug op Holla, die op zijn beurt de compleet vrijstaande Tighadouini wist te vinden. Hij faalde niet en schoot de bal achter Bram Castro. De moed zou je volledig in de schoenen zakken als je zo achter komt te staan natuurlijk.
Gelukkig bleven alle toeschouwers achter de ploeg staan en lieten ze zien er in te geloven. Dat lukte… De blijdschap van Gertjan Verbeek was van korte duur. Maar liefst 6 minuten mochten de meegekomen supporters uit Enschede en Verbeek dromen van een overwinning in Almelo. Toen was het Kuwas die met een mooie pass Roland Baas vrijzette. Die zorgde op zijn beurt er weer voor dat Peterson zijn derde goal op rij kon maken. Het was dus al vrij snel weer 1-1 en Heracles kon zich opmaken voor nog meer moois.

Even leek FC Twente nog een keer roet in het eten te gooien in Almelo. Jensen koos echter voor eigen roem en zag zijn schot naast het doel verdwijnen. Aan de andere kant kreeg Heracles in de 63e minuut de kans via een corner op een voorsprong. De corner werd prima achterin gegooid door Kuwas, daar stond Robin Pröpper, die de bal knap over Drommel heen kopte. Op de lijn stond Maher om de bal weg te koppen, maar die faalde hierin en kopte de bal via de onderkant van de lat in eigen goal. Een ontzettend knappe bal die een goal verdiende en kreeg.

Heracles zette zichzelf met 2-1 voor en stond dus verdiend op voorsprong. Nu was het een zaak van de wedstrijd uitspelen met de voorsprong in de pocket. Castro moest een paar keer reddend optreden, maar het bleef bij de verdiende 2-1. Heracles wist eindelijk De Derby weer eens naar zijn hand te zetten. Bij Twente zijn de zorgen nu nog groter en in Almelo kan men zo langzaam maar zeker weer rustig adem halen. Sterker nog, Heracles kan zich een beetje naar boven gaan richten. Wie weet zit Europees voetbal er nog wel in? We gaan het allemaal meemaken. Eerst was er na het laatst fluitsignaal van Kevin Blom een waar volksfeest in het Polman Stadion. Er werd tot in de late uurtjes gefeest en ook in de stad in Almelo was het nog lang druk.

Volgende week gaan we met z’n allen richting Vitesse, waar Thomas Bruns en Bryan Linssen, die overigens op de tribune genoten van de overwinning tegen Twente, de tegenstander zijn van Heracles. Het zal ook daar weer een lastig potje worden, maar zo nu en dan lijkt alles mogelijk… Wie weet dus ook in de Gelredome! Wij zijn er bij en proberen er ook dan weer een mooi verslag van te maken!

Black and white greetz,

*** GRAAG WIL IK JULLIE ALS ECHTE HERACLES FANS EVEN VRAGEN OM DE VOLGENDE PAGINA DOOR TE LEZEN EN MEE TE HELPEN OM COOTJE DESIGN OOK DIT SEIZOEN WEER VOORT TE ZETTEN… ***

BUNQ.ME/COOTJEDESIGN

De website kost me gewoon ontzettend veel tijd en geld. De kosten die daarbij komen kijken zijn vaak hoger dan de opbrengst. Op aanraden van een goede kennis heb ik daarom deze pagina gemaakt. Mensen pakken vaak de foto’s gewoon van de site en het interesseert niemand iets of er dan wel of geen watermerk doorheen zit. Hierdoor maak ik meer kosten dan dat het me allemaal opbrengt… Ik hoop dat iedereen een kleine bijdrage of wat grotere bijdrage wil leveren om zo door te kunnen gaan met Cootje Design en de Heracles verslagen. Alles is meegenomen!!!

MOCHT JE NOG EEN LEUK T-SHIRT WILLEN BESTELLEN, DAN KAN DAT ONDERTUSSEN OOK VIA:

*** ER STAAN WEER WAT NIEUWE SHIRTS IN DE SHOP! NEEM GERUST EEN KIJKJE ***

SHOP.SPREADSHIRT.NL/T-COOTJE

Cootje
www.cootjedesign.nl

Please follow and like us: