Heracles Almelo – FC Utrecht 1-1 (Eredivisie 2015)

Heracles had een fijne week achter de rug na de historische overwinning op Feyenoord in het eigen Polman Stadion. Het was vorige week qua sfeer weer ouderwets gezellig in “eigen huis”. Fijn detail was dan ook dat er deze week weer in eigen huis gespeeld zou worden tegen het FC Utrecht van oud Heraclied Rob Alflen. Ook deze keer hadden de supporters voor een fraaie sfeeraktie gezorgd, waarvoor dikke hulde! Vorige week had Utrecht ook met zinderende cijfers gewonnen van laagvlieger FC Dordrecht. Heracles was gewaarschuwd voor de man die maar liefst vier keer het net wist te raken in de Galgenwaard. Fransman Haller kreeg de supporters op de banken en hoopte dit in Almelo weer te doen voor de meegekomen fans.

(Hieronder de foto’s van de wedstrijd. Door op de foto te klikken krijg je een groot beeld en zijn de foto’s rustig te bekijken door op “play” te drukken! Have fun!)

Er is geen galerie geselecteerd of de galerie is verwijderd.

Heracles begon deze week met Bel Hassani in de basis. Hij kreeg de voorkeur boven Cziommer, die andermaal vanaf de bank moest starten. Verder veranderde er niet veel met de laatste weken, buiten dat Thomas Bruns geschorst was. Het spektakel in het Polman Stadion begon met een ontzettend fraaie sfeeraktie van de supporters uit Almelo en omstreken. Fraaie doeken, mooie banners, shooters en veel vlaggen verfraaiden het toneel waarop geacteerd moest worden door de spelers. Nu was het aan de spelers om het weer te laten zien.

Heracles probeerde vanaf het begin het doel te zoeken van Utrecht. Utrecht bleek op veel vlakken echter een stukje fanatieker dan de Heraclieden. Waardoor het eigenlijk vrij saaie eerste helft werd. Wel was het spel vrij hard, vooral Utrecht ging wel eens net over de grens, maar scheidsrechter Kamphuis liet vooral van de spelers uit de Domstad veel toe.

In de 25e minuut was Utrecht het dichtst bij een goal, Castro schatte de bal een beetje verkeerd in, maar wist hem wonder boven wonder uit het doel te houden.

Het bleef 0-0, maar in de tweede helft schakelde Heracles een tandje bij en ging ook wat feller spelen. Na het inbrengen van Cziommer voor Bel Hassani kwam er wat meer creativiteit op het middenveld. In de 73e minuut kwam de eerste echte kans voor de Heraclieden. Fledderus speelde Darri vrij en die stond oog in oog met doelman Ruiter. 

Darri probeerde de bal in de verre hoek te spelen, maar de bal vloog voorlangs. Net na die kans was het tijd voor Avdic zich te laten zien. Hij viel in voor de onopvallende Weghorst.

Slechts drie minuten had hij nodig om het net te vinden. Na een fraaie voorzet van Cziommer kopte hij de bal strak in het net achter Ruiter, die kansloos moest toezien hoe zijn ploeg achterstond. Helaas was de voorsprong niet van lange duur. Ondanks de duidelijke waarschuwing van vorige week, lukte het hem toch zich vrij te spelen bij Schenkeveld, die hem tot dusver goed onder controle had. Het schot op doel was voldoende om de gelijkmaker op het bord te zetten. Castro stond dit keer aan de grond genageld.

In de 83 minuut werd alles nog erger voor de Almeloërs. Veldmate moest aan de noodrem trekken toen Duplan er vandoor leek te gaan. Dit leverde hem een twee gele kaart op, waardoor hij richting kleedkamer mocht vertrekken. Het zouden nog een zware laatste tien minuten worden. Gelukkig kreeg Utrecht niet meer dan het verdiende in een slotoffensief. Castro moest nog wel een aantal keer reddend optreden, maar deed dat zeer netjes. De brilstand bleef op de scorebord staan en daarmee mochten beide ploeg tevreden zijn.

Volgende week de lastige opgave voor de ploeg van Stegeman om punten te pakken in Leeuwarden. We zijn er weer bij en hopen op een overwinning natuurlijk…

Black and white greetz,

Cootje
www.cootjedesign.nl

Please follow and like us: