Heracles Almelo – FC Utrecht 2-1 (Eredivisie 2016-2017)

YES, eindelijk weer eens drie punten! Na de verschrikkelijke nederlaag in Nijmegen vorige week, was het zaak de drie belangrijke punten eindelijk weer eens in eigen huis te houden. FC Utrecht leek hiervoor de ideale kandidaat. Al moet daar bij vermeld worden dat de ploeg uit de Domstad wel eens mindere periodes heeft gekend. Met een sterke ploeg kwam Erik ten Hag dan ook op volle oorlogssterkte naar Almelo. Van der Maarel, Janssen, Haller, Barazite, Ayoub en Brama waren er onder andere allemaal bij. Het zou dus een heet avondje gaan worden voor de Almeloërs.

(Hieronder de foto’s van het evenement. Door op de foto te klikken krijg je een groot beeld en zijn de foto’s rustig te bekijken door op “play” te drukken! Have fun!
Vrij gebruik van de foto’s is strafbaar en de foto’s!!! Mocht er belangstelling zijn voor een foto, dan kun je een mail sturen naar: info@cootjedesign.nl) 
« 1 van 327 »

De avond begon met een heerlijk voorproefje. Dan hebben we het niet over de perikelen in de stad vlak voor de wedstrijd, maar die in het Stadion, waar de “Oude Garde” tegen elkaar mocht aantreden. Oud Heracles en Oud Utrecht speelden diverse wedstrijdjes tegen elkaar, onder toeziend oog van de FC Utrecht spelers. Het was een waar schouwspel en beloofde wat voor de rest van de avond…

De twee ploegen, waar het “echt” om draaide, leken aardig aan elkaar gewaagd in de beginfase, al was er voor Heracles al wel heel snel een kansje, de bal werd echter niet op doel gekopt door Armenteros, waardoor het nog 0-0 bleef. In de 14e minuut werd ook al gauw duidelijk dat het een harde wedstrijd zou gaan worden. Van der Maarel pakte Kuwas hard aan dat leverde hem de eerste gele kaart van de wedstrijd op.

Dat Utrecht een geoliede machine was de laatste weken bleek uit een groot aantal aanvallen de eerste helft. In de 22e minuut wisten Barazite en Haller elkaar prima te vinden, waarna een schot van Barazite via goed keeperswerk van Bram Castro uit de netten van het doel bleef. De Heracles doelman keept de laatste weken ontzettend goed en wist vandaag dan lang de nul te houden. In de 25e minuut kreeg FC Utrecht door balverlies van Bruns de bal in de voeten gespeeld. De hierop volgende voorzet werd eerst nog knap gepareerd door Castro, maar in de rebound was Ayoub scherper dan Te Wierik. De 0-1 stond op het bord en misschien was dat op dit moment ook wel terecht. In de 33e minuut kon FC Utrecht de wedstrijd al in het slot gooien. Een knap schot van Haller, maar u snapt het al, natuurlijk lag Bram Castro weer in de weg. Met een fraaie redding hield hij de Heraclieden in de race. 

Ook in de 34e minuut had Barazite het weer kunnen doen voor Ten Hag, maar weer was het Castro die de ene goal van Utrecht meer dan genoeg vond. In de 38e minuut werd Armenteros nog even naar de vlakte getrokken door Van der Maarel, maar arbiter Kamphuis zag er geen penalty in. Het lijkt een beetje saai te worden, maar weer hield Castro Heracles in de race in de 44e minuut toen Amrabat oog in oog met hem kwam.

Op slag van rust was Kamphuis weer niet goed bij de les, Kuwas werd door Bruns diep gestuurd en werd neergetrokken door Van der Maarel, die al op geel stond en hiervoor andermaal geel had moeten hebben.

Het noodlot werd FC Utrecht bespaard en zo gingen de Heraclieden met verhitte gemoederen richting de warme thee.

Na de rust was het spelbeeld eigen een beetje gelijk. FC Utrecht was wat beter, maar Heracles vocht zich langzaam terug. De thee bleek wonderen te hebben gedaan bij Heracles. Al in de 1e minuut na het fluitsignaal voor de tweede helft sloeg de ploeg van Stegeman toe. Hoogma stuurde Kuwas op pad en die maakte het met een fraaie actie knap af. Heracles was weer in de race en leek herboren. Inzet, passie, ze gingen er echt voor. Castro was ook de tweede helft weer een aantal keer de reddende engel van de Heraclieden en ik raad Heracles dan ook aan het contract van Castro open te breken en te verlengen tot 2020. In de 75e minuut was Breukers nog een keer dichtbij de 2-1, maar zag zijn poging net voorlangs gaan. Ook doelpuntenmaker Kuwas zag een prachtige vrije trap net voor het doel langs gaan. In de 87e min kreeg Utrecht nog de uitgelezen kans om de drie punten mee te nemen naar Utrecht, maar weer was het Castro die zijn mannetje stond. Net als iedereen zich bij een 1-1 had neergelegd en daarmee tevreden was, besloot Heracles toch nog één keer een tandje bij te zetten. Het begon allemaal bij een fantastische bal op Armenteros, die vast zat tussen twee Utrechters. Kuwas stond daar nog achter en kreeg de bal wel voor zijn voeten, hij bleef rustig en wachtte op hulp, die kwam in de persoon van aanvoerder Thomas Bruns. Hij schoot de bal op doel en na een redding van Jenssen kwam de bal in de rebound op de kop van Bruns en ging alsnog het doel in. 

Heracles sleepte in de 90e minuut dus alsnog de drie punten over de streep door niet op te geven en erin te blijven geloven. Prachtig om te zien dat het ook zo kan dus. Dit zijn toch wel de lekkerste punten. We hopen dat deze lijn een beetje doorgetrokken kan worden als er volgende week op Het Kasteel tegen Sparta Rotterdam wordt gespeeld.

THANKS VOOR ALLE STEUN VAN IEDEREEN VORIG SEIZOEN EN WE HOPEN DAT JULLIE DIT SEIZOEN ER OOK WEER BIJ ZULLEN ZIJN! HET KOST ONTZETTEND VEEL TIJD OM DEZE VERSLAGEN TE MAKEN EN HET KOST ME OOK VEEL GELD! WE HOPEN DAT JULLIE, DE ECHTE DIE-HARD HERACLES FANS, ME EEN HANDJE KUNNEN EN WILLEN STEUNEN! ELKE BIJDRAGE IS ER EENTJE!!!…

Er zijn dus zoals net ook al vermeld, nog steeds sponsoren nodig voor dit seizoen!! Mocht je ook graag een banner willen op de site of weet je iemand die er op zou willen, dan kun je je melden via: info@cootjedesign.nl … OOK particulieren kunnen zich melden als ze een banner willen, of me gewoon een steuntje in de rug gunnen, de eerste particulieren hebben zich al gemeld de afgelopen week en ik ben hen hiervoor erg dankbaar!! Echt top dat jullie me een (Heracles)hart onder de riem willen steken! Alle hulp is welkom! Het kost me ontzettend veel tijd het hele jaar en ook kost het me veel geld!… Mail vooral even en ik maak een banner voor je zoals je zelf zou willen! Bij voorbaat dank voor de hulp van alle kanten om ook dit seizoen weer mogelijk te maken!

Black and white Greetz,

Cootje
www.cootjedesign.nl

Please follow and like us: