Heracles Almelo – PEC Zwolle 2-0 (Eredivisie 2015)

Met nog vier belangrijke wedstrijden voor de boeg was het weer een lastige opgave voor John Stegeman om elf goede spelers te vinden die mochten starten tegen de ploeg van Ron Jans, die alle pijlen inmiddels op de bekerfinale heeft gericht. De ploeg kende afgelopen week een goede voorbereiding in het prachtige Polman Stadion en het vertrouwen zat er goed in bij de spelers, John Stegeman en de rest van de technische staf. 

(Hieronder de foto’s van de wedstrijd. Door op de foto te klikken krijg je een groot beeld en zijn de foto’s rustig te bekijken door op “play” te drukken! Have fun!)

Er is geen galerie geselecteerd of de galerie is verwijderd.

De wedstrijd begon met een stadion brede sfeeractie, altijd prachtig om te zien. Het publiek stond vanaf de eerste seconde achter de ploeg en dat was aan de inzet van de spelers zeker terug te merken. Het moet voor de spelers toch elke keer ook prachtig zijn om het veld op te komen, waar op de achtergrond zichtbaar is hoe het prachtige stadion in aanbouw steeds meer vorm begint te krijgen. 

Na een aantal kleine kansjes was het in de 14e minuut raak. Thomas Bruns kopte de bal op het doel van Zwolle, waar de fantastisch keepende Warner Hahn redding bracht. De bal kwam echter weer precies voor Thomas Bruns terecht, die dit keer wel netjes af wist te maken. Bij Zwolle was eigenlijk alleen Lukoki af en toe gevaarlijk.

Bram Castro had niet zoveel te doen de eerste helft, behalve op een schot van Thomas Lam en een aantal kleine kansjes van Lukoki. Tot de rust bleef het 1-0 en waren de belangrijke drie punten binnen handbereik.

Wat John Stegeman precies gedaan heeft in de rust weet ik niet, maar het bleek wel te helpen. Heracles kwam wederom feller uit de startblokken dan Zwolle.

Mede hierdoor kwam Bryan Linssen in de positie de 2-0 te maken. Zwolle was het spoor bijster en voor Ron Jans was het zo een lastige opgave iets te bedenken om terug te doen. Heracles kreeg een aantal goede kansen op 3-0, maar ze wisten het net niet te vinden. In de 52e minuut kreeg Zwolle het nog moeilijker, omdat het met tien man kwam te staan door de rode kaart van Sainsbury. PEC kreeg aan het einde zelfs nog een aantal kansen op de 2-1, maar ook die viel gelukkig niet.

Het bleef gelukkig bij 2-0 in Almelo en de uitslagen van de andere wedstrijden waren niet echt positief. Ajax faalde tegen NAC om de drie punten te pakken, waardoor Heracles niet 3 punten maar slechts 2 punten uitliep. Feyenoord verloor zelfs in de Kuip van Go Ahead Eagles. Voor Heracles dus volgende week weer een finale waar veel Almeloërs naar toe zullen gaan. Nog 3 finales te gaan. Spannend gaat het zeker nog worden, maar we hebben er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen!

Black and white greetz,

Cootje
www.cootjedesign.nl

PS: LIKE VOORAL OOK EVEN DE ZAKELIJKE FACEBOOK PAGINA VAN COOTJE DESIGN FOTOGRAFIE !!! KLEINE MOEITE… GROOT PLEZIER!!
Please follow and like us: