Heracles Almelo – PSV Eindhoven 1-2 (Eredivisie 16-17)

Met een klein kijkje achterom wisten de spelers en trainers wel wat er anders moest. Het liep allemaal niet zo de laatste weken. Voor Stegeman en de zijnen taak om te kijken waar ze deze verandering het beste toe konden passen. Waar iedereen een beetje had verwacht dat aanvoerder Thomas Bruns geofferd zou worden, bleek Stegeman te hebben gekozen voor Lerin Duarte. Iets wat de wenkbrauwen van de supporters toch enigszins omhoog liet trekken. Toch blijf ik er bij dat ook Thomas Bruns gewoon een plekje in de basis hoort te hebben, hij is niet voor niks de aanvoerder en ik vind dat hij tegen PSV, ondanks alle negativiteit, prima speelde.

(Hieronder de foto’s van het evenement. Door op de foto te klikken krijg je een groot beeld en zijn de foto’s rustig te bekijken door op “play” te drukken! Have fun!
Vrij gebruik van de foto’s is strafbaar en de foto’s!!! Mocht er belangstelling zijn voor een foto, dan kun je een mail sturen naar: info@cootjedesign.nl)
« 1 van 154 »

Toch bleek het niet helemaal zo verkeerd uit te pakken. Van Ooijen mocht starten op zijn plek en deed het heer eerlijk gezegd naar behoren. Vorige week mocht de oud Eagles spelers al een beetje laten zien tot wat hij in staat was, maar nu mocht hij het dus vanaf het begin doen. PSV kwam met de begeerde Pröpper naar Almelo en die startte dus ook gewoon in de ploeg van Philip Cocu en Ruud Brood. Bij Heracles was inmiddels ook het één en ander gebeurd. Van Mieghem had in de Graafschap meer speeltijd gevonden en werd verhuurd. De fitte Brahim Darri, die op zijn beurt weer door FC Twente als aanwinst werd gezien, tekende bij en blijft langer bij de club. Nieuwste aanwinst Kristoffer Peterson mocht nog even vanaf de bank toekijken, maar moet op de linkerflank laten zien wat voor groot talent hij is.

Heracles begon als ploeg goed. De vechtlust was er, de passie zat erin en alle ingrediënten voor een verrassing leken dan ook aanwezig. Heracles begon ook sterker en eens te meer bleek ook nu de zwakke plek van PSV achterin te liggen.

Al in de 10e minuut kon Heracles zich onderscheiden van de Eindhovenaren door middel van de techniek van Samuel Armenteros. Hij draaide twee keer knap weg in het strafschopgebied van zijn directe tegenstanders. Pas na een overtreding van Schwaab vond Kevin Blom het genoeg en legde hij de bal terecht op de stip. Gouden regel voor een penalty als je hem zelf veroorzaakt hebt: laat iemand anders hem nemen. Armenteros negeerde de regel en nam hem echter zelf, met als desastreus gevolg dat hij werd gestopt door Jeroen Zoet.

Het duurde lang voordat PSV een beetje van zich liet horen. In de 13e minuut ging een vrije trap van Guardado op de lat, maar verder konden de Eindhovenaren zich niet echt beter noemen dan de Heraclieden.

Na de thee weinig veranderingen bij beide ploegen. Toch waren het weer de eerste 5 minuten na rust die de spelers van Heracles de das om deden. Weer was er na rust niet de oplettendheid zoals die er de eerste helft wel was.

Een voorzet van Willems werd compleet verkeerd ingeschat door Mike te Wierik, die met veel pech de bal voor de voeten van Ramselaar zag belanden. Die wist zich er wel raad mee en schoot de bal achter Castro, die er overigens nog wel aan zat. In de 61e minuut mocht Darri onder luid applaus het veld verlaten en was het voor Peterson tijd om zijn debuut te maken. In de 73 minuut werd Bruns neergehaald, maar liet Blom gewoon doorspelen, met een kans voor PSV tot gevolg. Heracles besloot echter ook niet bal uit het veld te schieten en speelde gewoon door. Uiteindelijk bleek dit een goede zet. Peterson dribbelde langs Bruns, gaf de bal aan Kuwas, die vlijmscherp voorgaf op Armenteros, die op zijn beurt dit keer wel koel bleef. Hij knalde de bal fraai achter Zoet, waardoor de stand weer gelijk was.

Vlak voor tijd was er weer een domper voor Heracles. Een moeilijk weggewerkte bal kwam voor de voeten van Davey Pröpper, die maar gelijk besloot te schieten. Zeer ongelukkig kwam de voet van Justin Hoogma onderweg tegen de bal en daarom werd de bal ongrijpbaar voor de wederom goed keepende Bram Castro. Het zit de Heraclieden dan ook niet mee en de Eindhovenaren wonnen weer eens op z’n PSV’s…

Volgende week moet de ploeg van John Stegeman naar Tilburg om daar te laten zien of ze het Willem II weer eens moeilijk kunnen maken.

THANKS VOOR ALLE STEUN VAN IEDEREEN VORIG SEIZOEN EN WE HOPEN DAT JULLIE DIT SEIZOEN ER OOK WEER BIJ ZULLEN ZIJN! HET KOST ONTZETTEND VEEL TIJD OM DEZE VERSLAGEN TE MAKEN EN HET KOST ME OOK VEEL GELD! WE HOPEN DAT JULLIE, DE ECHTE DIE-HARD HERACLES FANS, ME EEN HANDJE KUNNEN EN WILLEN STEUNEN! ELKE BIJDRAGE IS ER EENTJE!!!…

Er zijn dus zoals net ook al vermeld, nog steeds sponsoren nodig voor dit seizoen!! Mocht je ook graag een banner willen op de site of weet je iemand die er op zou willen, dan kun je je melden via: info@cootjedesign.nl … OOK particulieren kunnen zich melden als ze een banner willen, of me gewoon een steuntje in de rug gunnen, de eerste particulieren hebben zich al gemeld de afgelopen week en ik ben hen hiervoor erg dankbaar!! Echt top dat jullie me een (Heracles)hart onder de riem willen steken! Alle hulp is welkom! Het kost me ontzettend veel tijd het hele jaar en ook kost het me veel geld!… Mail vooral even en ik maak een banner voor je zoals je zelf zou willen! Bij voorbaat dank voor de hulp van alle kanten om ook dit seizoen weer mogelijk te maken!

Black and white Greetz,

Cootje
www.cootjedesign.nl

Please follow and like us: