PEC Zwolle – Heracles Almelo 1-2 (Eredivisie 2016-2017)

In de week na het verlies tegen AZ in eigen huis, was het voor Heracles tijd om zich op te maken voor de derde derby van het oosten dit seizoen. John Stegeman had Lerin Duarte weer terug in de selectie, maar hij startte nog op de bank en dus speelde Stegeman ook deze week met Niemeijer in de basis.  Het zou een heet avondje worden in Zwolle, waar Ron Jans zich kan opmaken voor zijn laatste wedstrijden voor PEC.

(Hieronder de foto’s van het evenement. Door op de foto te klikken krijg je een groot beeld en zijn de foto’s rustig te bekijken door op “play” te drukken! Have fun!
Vrij gebruik van de foto’s is strafbaar en de foto’s!!! Mocht er belangstelling zijn voor een foto, dan kun je een mail sturen naar: info@cootjedesign.nl) 
« 1 van 131 »
Heracles trok gelijk vol gas richting de aanval. Ook zij wisten dat er snel gescoord moest worden tegen de ploeg uit Zwolle. Holla moest dan ook binnen een minuut al aan de handrem trekken toen Armenteros er gevaarlijk vandoor ging en Makkelie trok meteen zijn eerste gele kaart. Bruns krulde de bal knap om de muur heen, maar Van der Hart stond op de goede plek. In de 9e minuut was Zwolle het dichtst bij een treffer toen Thomas Bruns een situatie verkeerd inschatte en de bal verkeerd terug speelde. Brock-Madsen speelde de bal knap langs de uitkomende Castro, maar zag de bal voor de ogen van de 500 Heracles supporters gelukkig ook net langs de paal verdwijnen. In de 22e minuut stond Menig nog een keer oog in oog met Castro, maar die stond ook deze keer zijn mannetje, zoals wel vaker dit seizoen. Heracles kon de eerste helft niet echt een vuist maken en zette dus alle centen in op de tweede helft.
Stegeman had alles laten staan, net als Ron Jans na de thee. Heracles begon weer fanatiek en in de 55e minuut betaalde zich dat uit. Peterson en Kuwas zetten de aanval op, die beiden toch al het meest gevaarlijk waren. Natuurlijk heeft Heracles dan centraal Armenteros klaar staan die de bal ook dit keer weer tegen de netten wist te krijgen. Hij maakte de 17e van dit seizoen en is zichzelf zo knap naar boven aan het werken in het topscorersklassement.
De 500 meegekomen supporters uit Almelo gingen uit het dak en zo stond Heracles verdiend op 0-1 voorsprong. Zwolle moest dus vol in de tegenaanval. Met 64 minuten op de klok was Brock-Madsen met een kopbal dichtbij, maar Te Wierik liep knap in de weg. Zwolle kwam echter wel steeds dichterbij en Heracles leek met de rug tegen de muur te staan. Castro was ook in de tweede helft weer een aantal keer de reddende engel aan Heracles kant.
De wedstrijd werd steeds harder en Ron Jans leek steeds meer het “alles of niets spelletje” te gaan spelen, waar ook de thuissupporters om vroegen vanaf de tribunes. Dat pakte goed uit voor Heracles. Met een fraaie pass van wederom Peterson zette hij zijn landgenoot Armenteros, wie anders, vrij voor de keeper en die koos netjes een hoek waardoor de 0-2 op het scorebord mocht worden gezet. Nummertje 18 van het seizoen. Het doelpunt werd wederom gevierd met de aanhang en nu was het zaak de 90 minuten uit te zingen. Ron Jans probeerde nog één keer terug in de wedstrijd te komen door Van de Pavert in te brengen. Dat werkte blijkbaar prima, want binnen een minuut maakte Van de Pavert de 1-2, waardoor de laatste minuten nog lastig zouden worden voor Heracles.
De laatste minuut van de verlenging mocht Zwolle nog vier keer aanleggen voor de gelijkmaker, maar door kunst en vliegwerk van Castro onder andere, werd het niet meer gelijk.  Heracles trok de drie punten over de streep en wist zo de aansluiting met de clubs boven hen te behouden. Hierdoor staat ook dit seizoen de deur richting Play Offs nog steeds open. Volgende week komt ADO Den Haag op bezoek en gaan we met zijn allen achter de club staan om zo weer eens drie punten in eigen huis te houden.

THANKS VOOR ALLE STEUN VAN IEDEREEN VORIG SEIZOEN EN WE HOPEN DAT JULLIE DIT SEIZOEN ER OOK WEER BIJ ZULLEN ZIJN! HET KOST ONTZETTEND VEEL TIJD OM DEZE VERSLAGEN TE MAKEN EN HET KOST ME OOK VEEL GELD! WE HOPEN DAT JULLIE, DE ECHTE DIE-HARD HERACLES FANS, ME EEN HANDJE KUNNEN EN WILLEN STEUNEN! ELKE BIJDRAGE IS ER EENTJE!!!…

Er zijn dus zoals net ook al vermeld, nog steeds sponsoren nodig voor dit seizoen!! Mocht je ook graag een banner willen op de site of weet je iemand die er op zou willen, dan kun je je melden via: info@cootjedesign.nl … OOK particulieren kunnen zich melden als ze een banner willen, of me gewoon een steuntje in de rug gunnen, de eerste particulieren hebben zich al gemeld de afgelopen week en ik ben hen hiervoor erg dankbaar!! Echt top dat jullie me een (Heracles)hart onder de riem willen steken! Alle hulp is welkom! Het kost me ontzettend veel tijd het hele jaar en ook kost het me veel geld!… Mail vooral even en ik maak een banner voor je zoals je zelf zou willen! Bij voorbaat dank voor de hulp van alle kanten om ook dit seizoen weer mogelijk te maken!

Black and white Greetz,

Cootje
www.cootjedesign.nl

Please follow and like us: