PEC Zwolle – Heracles Almelo 4-2 (Eredivisie 2014)

Weer is het de Heraclieden niet gelukt een overwinning uit de strijd te trekken. Dit keer ging het mis in Zwolle

Na een overwinning, waar de vonken overigens ook niet van af spatten, in Den Haag op HBS Crayenhout, werd er dit keer verloren in Zwolle. John Stegeman had samen met Rene Kolmschot geprobeerd de spelers zo scherp mogelijk te krijgen voor het duel tegen de blauw witten. Met bijna dezelfde opstelling als de laatste weken was dit keer de ploeg van Ron Jans het mogelijke slachtoffer voor de eerste drie punten in de Eredivisie dit seizoen. Troosteloos en zonder punten werd echter het stadion na 90 minuten verlaten.

De eerste helft was Zwolle duidelijk sterker en al na een minuut of 10 was het 1-0 door een goal van Saymak. Het leek weer een dramatische avond te worden voor de Heraclieden. Toch lieten ze de koppies niet hangen en werd er terug geknokt. Na wat dubieuze beslissingen van scheidsrechter Manschot kreeg Heracles toch wat ze verdienden. Thomas Bruns werd in positie gebracht door Fledderus en Bruns bleef rustig en wist te scoren.

Even leek een opleving bij de Heraclieden aanwezig. Toch was het wederom Zwolle dat de aanval zocht. Vlak voor rust kwam de bal in de zestien per ongeluk op de hand van Fledderus terecht. In beelden achteraf was duidelijk te zien dat de speler nooit de intentie had met de hand naar de bal te gaan, toch vond Manschot op dat moment dat het overduidelijk een penalty was. De bal belandde dus op de stip en zo kon Zwolle met Necid aanleggen voor de 2-1. Niet helemaal terecht dus, maar dat is blijkbaar tegenwoordig hoe het gaat.

De rust was er om spelers tot rust te krijgen en om te kijken of Thomas Bruns verder zou kunnen na een blessure die hij opliep in de eerste helft. Bel Hassani was degene die hem zou vervangen, bleek al vrij vlot. Na rust was Heracles wat feller en zocht veelvuldig de aanval. Zwolle liet zich iets zakken en zo was het dan ook Heracles dat het spel kon maken. Dat betaalde zich terug in een goal uiteindelijk. Uit een ingooi wist Wout Weghorst knap te verlengen en bleef dit keer Oussama Tannane rustig. De 2-2 was een regelrechte opsteker en de ontlading op de gezichten van de spelers was dan ook overduidelijk.

Heracles bracht zichzelf weer in de problemen door de rode kaart van Mark Engberink. De linksback kwam veel te wild in op Soufian Moro. Manschot kon hier niets anders dan de rode kaart trekken. Heracles moest dus met 10 man verder en John Stegeman moest gelijk ingrijpen door Linssen te wisselen voor Bas Sibum. Het mocht allemaal niet baten. Ook Schenkeveld had inmiddels het veld verlaten met een blessure en voor hem was Koenders in het veld gekomen.  Zwolle maakte dankbaar gebruik van de man-meer-situatie en zette druk op de verdediging van Heracles, waar na een schot op de paal de ingevallen Stef Nijland allerter was dan de verdediging van Heracles. De 3-2 kwam als geroepen en het leek de nekslag voor Heracles. Niet veel later viel ook nog de 4-2.

Het boek was gesloten en de Heraclieden zakten op de grond bij het laatste fluitsignaal. Weer lege handen, weer geen punten en nog steeds puntloos onderaan. Een dieptepunt in de geschiedenis van de club…

Bij deze wil ik nog even een groot compliment maken aan de spelers voor de inzet die dit keer werd getoond, aan de supporters die mee waren gekomen en het applaus dat de ploeg kreeg na afloop van de verloren wedstrijd en we hopen met zijn allen dat er snel weer eens gewonnen wordt. Aanstaande zaterdag is daarvoor de eerste kans. Dan kan er worden gewonnen van NAC Breda. Ik ben er weer klaar voor en hoop op de eerste drie punten van dit seizoen in de Eredivisie!!!

COME ON BOYS IN BLACK AND WHITE!!!

See you next week…

Black and white greetz,

Cootje

Please follow and like us: