Willem II – Heracles Almelo 3-0 (Eredivisie 2015)

Wederom een deceptie 🙁 … Maar we gaan stug door! Na de teleurstelling in eigen stadion tegen FC Groningen was het zaak voor Heracles om de koppies omhoog te houden. Heel Nederland had gezien dat de bal eigenlijk over de achterlijn was geweest afgelopen week, maar dat de goal toch werd goedgekeurd. Mensen hadden met Heracles te doen en nu was het zaak de boel recht te zetten tegen Willem II.

De ploeg moet het echter zelf doen!! Inzet, strijd, emotie, bloed, zweet en tranen!! Dat is wat we allemaal willen zien en ook gisteren leek dat vooral de eerste helft weer ontzettend ver te zoeken… Er moeten dingen gaan veranderen… En wel snel!!!

(Hieronder de foto’s van de wedstrijd. Door op de foto te klikken krijg je een groot beeld en zijn de foto’s rustig te bekijken door op “play” te drukken! Have fun!)

Er is geen galerie geselecteerd of de galerie is verwijderd.

John Stegeman begon weer met dezelfde elf als tegen FC Groningen. Zo’n tweehonderd supporters waren ook nu weer afgereisd naar Tilburg en hoopten daar op een wederopstanding van hun Heraclieden. Het pakte helaas allemaal heel anders uit.

Na een minuut spelen kreeg Willem II al hun eerste kans, die geblokt werd door Jeroen Veldmate. Uit de daaropvolgende corner kopte Willem II net over. Heracles leek dus gewaarschuwd na twee minuten spelen. Na een kwartier spelen was het wel raak. Armenteros kreeg de bal in de zestien toegespeeld, niet in buitenspel omdat Weghorst het buitenspel ophief. Armenteros was scherp en werkte koelbloedig af. Aan Heracles kant was er tot zover nog niets gecreëerd en niets leek dan ook te lukken, de scherpte was compleet zoek. Willem II leek alleen maar scherper te worden en scoorde in de 38e minuut de 2-0. Nadat een fraaie actie van wederom Armenteros nog werd gekeerd, was het -0( die wel raak schoot. De tik kwam hard aan in het Heracles kamp.

In de rust werd er dan ook gewisseld. Waar het halve team wel gewisseld had kunnen worden, mochten Bruns en Cziommer achterblijven in de kleedkamer. Tadic en Vujicevic moesten het tij keren voor de ploeg uit Almelo. Het duurde maar liefst 74 minuten voordat Heracles écht een kans kreeg. Linssen stuurde Darri diep, die knap langs Lampru ging maar  de bal niet tussen de palen kreeg. Het bleef dus 2-0 in Tilburg en Heracles kwam er nauwelijks aan te pas. In de 82e minuut werd Dijks net buiten het strafschopgebied neergelegd door Schenkeveld. Andrade eiste de vrije trap op en schoot hem hard voor het doel, waar Jeroen Veldmate erg ongelukkig de bal raakte en van zijn scheenbeschermers zag stuiten. De bal vloog dan ook onhoudbaar voor Telgenkamp in het doel. De nekslag voor de Almeloërs en de verdiende drie punten in de pocket voor Willem II. In de blessuretijd was Willem II met Sahar nog heel dicht bij de “4 op een rij”, maar gelukkig voor Telgenkamp en de rest, ging de bal net voorlangs. Weer geen punten dus voor John Stegeman en zijn ploeg.

De supporters waren ontevreden en er werd dan ook opgeroepen naar het Stadion te komen om daar een hartig woordje te spreken met spelers en technische staf. Of het allemaal zin heeft gehad weten we volgende week. Dan spelen de Heraclieden thuis in het Polman Stadion tegen Feyenoord. Zaterdagavond wordt er afgetrapt tegen de Rotterdammers om 18:30.

Please follow and like us: