Willem II Tilburg – Heracles Almelo 1-3 (Eredivisie 16-17)

On – Voor – Stelbaar! Wat een heerlijke drie punten waren dit zeg… Heracles had een zware tijd achter de rug. Het liep allemaal niet zoals het hoorde. Toch waren er vorige week tegen PSV, waarvan met 1-2 verloren werd, positieve signalen. Er was veel strijd tegen PSV, het spel werd een stuk beter dan de weken daarvoor en er waren her en der wat kleine aanpassingen die goed uitpakten, onder andere met het inbrengen van Peter van Ooijen.

(Hieronder de foto’s van het evenement. Door op de foto te klikken krijg je een groot beeld en zijn de foto’s rustig te bekijken door op “play” te drukken! Have fun!
Vrij gebruik van de foto’s is strafbaar en de foto’s!!! Mocht er belangstelling zijn voor een foto, dan kun je een mail sturen naar: info@cootjedesign.nl)
« 1 van 281 »

Deze week was er goed en fanatiek getraind en John Stegeman had er zoals gewoonlijk vertrouwen in. De wetenschap was er dat Thomas Bruns niet mee kon doen in verband met een schorsing, hiervoor moest dus ook een oplossing worden gezocht. Ook Breukers was er niet bij en als klap op de vuurpijl kreeg ook Samuel Armenteros afgelopen week de griep, waardoor hij niet kon spelen.

Het werd dus puzzelen voor Stegeman en hij besloot te starten met Kuwas, Darri en Vermeij voorin. Op het middenveld mochten Duarte, Van Ooijen en Pelupessy het laten zien in Tilburg deze week. Achterin was Gosens weer fit en mocht hij gewoon weer starten op de linksback, Droste deed het weer vanaf rechtsback en Te Wierik stond samen met Hoogma zijn mannetje centraal achterin. 

De spelers wisten als geen ander dat er weer eens gewonnen moest worden. Tegen Willem II zou die mogelijkheid er zeker zijn, vanaf het eerste fluitsignaal moesten de spelers echter wel goed bij de les zijn.

In een doorweekt Stadion liet Heracles gelijk zien dat het maar voor één doel naar Tilburg was afgereisd: drie punten. Toch liep het bij Willem in eerste instantie een stukje makkelijk, waardoor ook zij de eerste kansen kregen.

Al in de 8e minuut haalde Hoogma de bal van de lijn op een inzet van Fran Sol. In de 21e minuut sloeg het noodlot toe bij de Heraclieden. Een verkeerde terugspeelbal van Duarte zorgde ervoor dat Castro in moest grijpen toen Kali alleen op hem afkwam. Het was inderdaad een penalty en eigenlijk had dit ook wel met geel kunnen worden afgedaan, toch besloot Arbiter Lindhout direct rood uit te delen. Castro mocht de kleedkamer gaan opzoeken en Renze Fij mocht zonder warming up het veld in voor de teleurgestelde Duarte. Sol nam de taak op zich om de penalty binnen te schieten, waarin hij niet faalde. Fij koos de verkeerde hoek en zo stond Heracles na 22 minuten 1-0 achter. 

Wat de Heraclieden sierde is dat het niet verdedigend ging spelen, maar juist het heft in handen nam en de aanval koos. Kuwas was hierin met zijn snelheid vaak zeer belangrijk. Hij zette in de 25e minuut Vermeij alleen voor de keeper, maar die faalde. Willem II was ook een paar keer dichtbij de 2-0, maar Renze Fij bleek een betrouwbare sluitpost. Vermeij kreeg nog een keer de uitgelezen kans op de 1-1 maar kopte recht op Lamprou af. De schade bleef dus beperkt tot 1-0 voor rust.

Na rust nog geen veranderingen aan Heracles zijde. Ondanks de man minder bleef Heracles het proberen en in de 62e minuut besloot Van Ooijen maar eens mee naar voren te gaan. Hij werd hierin geen strobreed in de weg gelegd, waardoor hij maar eens besloot te schieten. Het schot van een meter of 40 leek wel een kwartier onderweg, maar vond een prachtig plekje in de kruising. Het leek ongelooflijk, maar het was weer. De 1-1 was terecht en dat beviel de Heraclieden prima. Terwijl Lamprou de bal uit het netje haalde, mocht Darri gaan douchen en mocht Peterson laten zien waarvoor hij was gehaald. In zijn tweede balcontact bleek hij al een “goudhaantje”, want de bal viel voor zijn voeten en zonder na te denken wist hij de bal in het doel te krijgen. Het feest leek niet op te kunnen en de supporters van Heracles gingen compleet uit hun dak, met 10 man terugkomen van een 1-0 achterstand was dan ook een knappe prestatie.

Het kon natuurlijk nog gekker. Drie minuten na de goal van Peterson lette Gosens goed op bij een corner. Hij stond op de goede plek en ook hij wist snel te handelen waardoor de 1-3 een feit was.

Daarna kon Willem II, dat met stomheid geslagen was, niet veel meer terugdoen. Heracles, met een ontzettend goed keepende Renze Fij, hield de boel knap dicht en zo mochten de Heraclieden de drie belangrijke punten bijschrijven op het conto en meenemen naar Almelo. Volgende week speelt Heracles weer in eigen huis tegen Roda JC, ook die wedstrijd zal gewonnen moeten worden. We zijn er weer bij en hopen dat Armenteros en Bruns er dan ook weer bij zijn.

Het was weer eens ouderwets genieten geblazen, laten we hopen dat we hiervan nog veel meer gaan zien de komende weken.

THANKS VOOR ALLE STEUN VAN IEDEREEN VORIG SEIZOEN EN WE HOPEN DAT JULLIE DIT SEIZOEN ER OOK WEER BIJ ZULLEN ZIJN! HET KOST ONTZETTEND VEEL TIJD OM DEZE VERSLAGEN TE MAKEN EN HET KOST ME OOK VEEL GELD! WE HOPEN DAT JULLIE, DE ECHTE DIE-HARD HERACLES FANS, ME EEN HANDJE KUNNEN EN WILLEN STEUNEN! ELKE BIJDRAGE IS ER EENTJE!!!…

Er zijn dus zoals net ook al vermeld, nog steeds sponsoren nodig voor dit seizoen!! Mocht je ook graag een banner willen op de site of weet je iemand die er op zou willen, dan kun je je melden via: info@cootjedesign.nl … OOK particulieren kunnen zich melden als ze een banner willen, of me gewoon een steuntje in de rug gunnen, de eerste particulieren hebben zich al gemeld de afgelopen week en ik ben hen hiervoor erg dankbaar!! Echt top dat jullie me een (Heracles)hart onder de riem willen steken! Alle hulp is welkom! Het kost me ontzettend veel tijd het hele jaar en ook kost het me veel geld!… Mail vooral even en ik maak een banner voor je zoals je zelf zou willen! Bij voorbaat dank voor de hulp van alle kanten om ook dit seizoen weer mogelijk te maken!

Black and white Greetz,

Cootje
www.cootjedesign.nl

Please follow and like us: