ADO Den Haag – Heracles Almelo 1-3 (Eredivisie 2015)

Het wonder is geschied… Eindelijk werden er weer wat punten gepakt in een uitwedstrijd. Achter de Duinen werden er zelfs drie gepakt… en hoe!!! Hieronder een heerlijk verslag van de wedstrijd tegen ADO en wat foto’s 😉 … maar liefst 424 stuks!! Lekker ff terug genieten dus… 

(Hieronder de foto’s van de wedstrijd. Door op de foto te klikken krijg je een groot beeld en zijn de foto’s rustig te bekijken door op “play” te drukken! Have fun!)

Er is geen galerie geselecteerd of de galerie is verwijderd.

Heracles zorgde vorige week voor een verrassend slot in de wedstrijd met Vitesse door een punt te pakken. De goede lijn moest nu doorgetrokken worden in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. John Stegeman moest weer flink puzzelen om een sterk team samen te stellen. Schenkeveld was geblesseerd en Linssen geschorst. Uiteindelijk kwam Stegeman toch met een sterk team op de proppen. Wat vooral opviel is dat de gemiddelde leeftijd flink omhoog gegaan was de laatste weken ten opzichte van het begin van dit seizoen. Dat betekende een hoop meer ervaring in de ploeg. Iets was zo af en toe wel eens leek te ontbreken. Castro, Zomer, Cziommer en Fledderus brachten vooral veel meer rust, iets wat ook vandaag weer cruciaal bleek te zijn. Mede de goed keepende Castro trok zijn ploeg door barre tijden met een aantal fantastische reddingen.

De wedstrijd begon spannend. Een afgekeurde goal binnen een paar minuten van ADO Den Haag schudde de Heraclieden goed wakker. Makkelie zag buitenspel en zag dat goed. De wake up call voor Heracles was dus een goede want uit een voorzet van Mark Jan Fledderus was Wout Weghorst attent en kopte de 0-1 binnen. Heracles ging daarna door en had de intentie zo snel mogelijk de 0-2 op het scorebord te zetten. Kansen waren er zeker, maar door een aantal reddingen van Martin Hansen en wat onscherpte bij de spitsen bleef het lang 0-1. Toch kreeg ADO ook wat kansjes. De spelers werden harder en het spel werd een stukje feller. Toch kwam ADO Den Haag er eigenlijk niet echt aan te pas. Helaas ging het voor de rust toch nog mis. Een weg gestompte bal van Castro belande voor de voeten van publiekslieveling Mike van Duinen, die daar wel raad mee wist. Na een aantal formidabele reddingen van Castro kon de goalie helaas de nul niet houden tot de rust. De 1-1 was voor de ploeg uit Den Haag een verademing en een stap naar een betere tweede helft. 

De tweede helft was wederom voor de Heraclieden. De Almeloërs waren feller, scherper en vooral slimmer. In de 55e minuut bracht het harde werken en leuke spel van de ploeg wat John Stegeman in gedachten had. Een nieuwe voorsprong kwam er dit keer door de andere spits, Denni Avdic. Een prachtig schot van Brahim Darri spatte uiteen op de paal en daarbij lette Avdic beter op dat zijn directe verdedigers. De Zweed tikte bekwaam binnen en zo was er weer de terechte voorsprong voor de zwart witten. Het spel werd daarna wat harder. Vooral bij de Hagenezen sloeg de frustratie een tikkeltje toe. Er vielen wat gele kaarten, maar Heracles liet zich niet van de wijs brengen. 

In de 66e minuut besloot Stegeman de sterke Denni Avdic naar de kant te halen. Hiervoor bracht hij Bel Hassani in het veld. Een gouden wissel kan rustig gezegd worden.

Na een minuut was het namelijk al raak. Weer was het de sterk spelende Darri die op goal mocht schieten, dit keer stond wederom het ‘aluminium’ in de weg en was bij gebrek aan Denni Avdic, Bel Hassani alert op de terugkomende bal. Hij werkte knap af en zo kregen de Heraclieden waar ze recht op hadden. 1-3 in een uitwedstrijd is natuurlijk geen overbodig luxe, zeker als het Haagse kwartiertje nog moest komen. De ploeg van Stegeman kwam echter niet meer echt in gevaar en trok de 3 punten over de streep in het Kyocera Stadion.

Volgende week komt Heerenveen op bezoek en moet de ploeg wederom een “finale” spelen. dit keer in eigen huis.
We hopen weer op een top sfeertje in Almelo komend weekend… Het zal een lastig potje worden tegen Heerenveen, maar met de twaalde man erachter en alle neuzen in de goede richting, moeten we tegen Heerenveen toch de drie punten over de streep kunnen trekken!!! 

COME ON HERACLES!!!

Black and white greetz,

Cootje
www.cootjedesign.nl

PS: LIKE VOORAL OOK EVEN DE ZAKELIJKE FACEBOOK PAGINA VAN COOTJE DESIGN FOTOGRAFIE & BARBER SUREN
DOOR OP DE “LIKE KNOP” TE DRUKKEN!!
Please follow and like us: