AFC Ajax Amsterdam – Heracles Almelo 1-0 (Eredivisie 2017-2018)

Wat een raar weekend was dit qua uitslagen zeg… Helaas hield het om een uur of 16:45 op en kreeg Ajax met een 1-0 overwinning de verwachte winst in handen. Heracles had het nog wel enigszins geprobeerd, maar kreeg het niet voor elkaar de Ajacieden op de knietjes te krijgen. De meeste kansen waren voor Ajax deze wedstrijd, benut werd er slechts eentje, wat weer de verdienste van Heracles was. Vooral Bram Castro keepte een puike partij, maar moest toch één keer de bal uit het netjes vissen.

(Hieronder de foto’s van het evenement. Door op de foto te klikken krijg je een groot beeld en zijn de foto’s rustig te bekijken door op “play” te drukken! Have fun!
Vrij gebruik van de foto’s is strafbaar!!! Mocht er belangstelling zijn voor een foto, dan kun je een mail sturen naar: info@cootjedesign.nl)
« 1 van 324 »

Al in de 4e minuut was het bijna raak voor de Amsterdammers. Neres had zich van een aantal verdedigers ontdaan en bracht op die manier Donny van de Beek in stelling voor een hard verwoestend schot dat via de paal weer terug het veld in mocht. Daarna duurde het even voordat Ajax weer gevaarlijk werd. Justin Kluivert, die het lastig had met Tim Breukers de hele middag, kwam toch lang zijn mannetje en legde terug op Ziyech, die op zijn beurt weer met een hakje Lasse Schöne vrij zette. Die knalde de bal onthoudbaar op de kruising af, althans dat dacht de Deen. Daar stond, of beter vloog, Bram Castro een stukje door de lucht om de bal tot corner te tikken.

Weer duurde het even voordat er iets gebeurde. Zo’n tien minuten later was het Justin Kluivert die zich wist te ontdoen van een aantal verdedigers om daarna zelf maar eens uit te halen. Andermaal ging de bal er niet in. Dit keer vloog de bal zelf over het doel, zonder tussenkomt van een Heraclied. Ten Hag begon het langzaam steeds warmer te krijgen in een goed gevulde Amsterdam Arena. Helemaal toen Brandley Kuwas werd diep gestuurd, na een goede spelhervatting van Bram Castro. Kuwas ging er knap van tussen en kreeg daarbij hulp van Jaroslav Navratil, die weer eens was opgesteld door John Stegeman. De twee leken het prima uit te gaan spelen, ware het niet dat Kuwas de bal op het “moment supreme” compleet verkeer wist te raken.

Ajax leek wakker en wist dat het met druk op het doel van Heracles moest gaan zetten. De druk nam ook toe en bij vlagen werd er leuk gespeeld. Heracles had zich echter goed ingegraven en het leek dat er geen doorkomen aan was voor Ajax. Toch was er vlak voor rust nog een keihard schot, dat ook deze keer weer de doelpaal haalde. Kristensen was dit keer de ongelukkige. Het bleef gelijk tot de rust en zo mocht Heracles hopen op ook nu een “rare uitslag”.

Na rust kwam Ajax feller het veld op. Vooral de jongelingen bij de Amsterdammers lieten dit zien en gaven het goede voorbeeld. Er werd gejaagd en geknokt. Het duurde nog wel een kwartier voordat het eindelijk raak was. Ajax nam met Ziyech het voortouw en de Marokkaan gaf een vlijmscherpe voorzet op David Neres, die hier wel raad mee wist. Zelfs Castro kon niets meer betekenen voor de Almeloërs en ook de doelpaal werkte niet meer mee voor de ploeg van John Stegeman. De 1-0 was een feit en dat zou volgens Ten Hag genoeg moeten zijn.

Na de 1-0 ging Ajax snel op zoek naar de bevrijdende tweede treffer. Die viel echter niet. Kluivert was er dichtbij, maar schoot een nagenoeg niet te missen kans huizenhoog over. Castro trad ook nog een aantal keer heldhaftig op en wist de Heraclieden in de race te houden. Het dreef de Ajacieden tot waanzin af en toe. Vijf minuten voor tijd mocht Kasper Dolberg nog proberen alsnog de bevrijdende tweede te maken, maar ook hem was het niet gegeven vanmiddag. De stand bleef 1-0 en wat dat betreft hadden de Almeloërs het nog niet eens zo slecht gedaan.

Snel vergeten deze middag en hopen dat AZ de klap van afgelopen weekend tegen PSV nog niet te boven is. Aankomende week spelen we thuis namelijk tegen AZ, met onder andere Wout Weghorst en Illias bel Hassani in de gelederen. We gaan zien of we dan weer eens kunnen stunten. Dat het wederom lastig gaat worden weten we, maar lastiger dan dat ze het hebben een stukje verder oostenlijk, kan haast niet 😉

Black and white greetz,

*** GRAAG WIL IK JULLIE ALS ECHTE HERACLES FANS EVEN VRAGEN OM DE VOLGENDE PAGINA DOOR TE LEZEN EN MEE TE HELPEN OM COOTJE DESIGN OOK DIT SEIZOEN WEER VOORT TE ZETTEN… ***

BUNQ.ME/COOTJEDESIGN

De website kost me gewoon ontzettend veel tijd en geld. De kosten die daarbij komen kijken zijn vaak hoger dan de opbrengst. Op aanraden van een goede kennis heb ik daarom deze pagina gemaakt. Mensen pakken vaak de foto’s gewoon van de site en het interesseert niemand iets of er dan wel of geen watermerk doorheen zit. Hierdoor maak ik meer kosten dan dat het me allemaal opbrengt… Ik hoop dat iedereen een kleine bijdrage of wat grotere bijdrage wil leveren om zo door te kunnen gaan met Cootje Design en de Heracles verslagen. Alles is meegenomen!!!

MOCHT JE NOG EEN LEUK T-SHIRT WILLEN BESTELLEN, DAN KAN DAT ONDERTUSSEN OOK VIA:

*** ER STAAN WEER WAT NIEUWE SHIRTS IN DE SHOP! NEEM GERUST EEN KIJKJE ***

SHOP.SPREADSHIRT.NL/T-COOTJE

Cootje
www.cootjedesign.nl

 

Please follow and like us: