AFC Ajax – Heracles Almelo 2-1 (Eredivisie 2014)

Na een weekje rust door de “fantastische” interlands, maakten we onzelf weer gereed voor een weekendje Eredivisie. Heracles had een rumoerige periode achter de rug met het ontslaan van trainer Jan de Jonge…
In de zoektocht naar een nieuwe trainer had men nog weinig geluk gehad en dus werd trainer John Stegeman aangewezen als zijn vervanger. Assistent van hem bleef, net als in de beloften, Rene Kolmschot.
Het duo is aardig op elkaar in gewerkt de laatste jaren en had ontzettend veel zin in deze uitdaging. In de Winterstop zal er misschien een vervanger komen, maar misschien ook niet, dit alles is afhankelijk van de resultaten die worden behaald onder het huidige duo.

Met een nieuwe trainer volgt er vaak ook een nieuwe opstelling, zo ook in dit geval.Op vele vlakken viel er verandering te zien in de opstelling waarmee gestart werd in de Amsterdam Arena afgelopen zaterdag.De trainers verkozen Jeroen Veldmate, Thomas Bruns, Joey Pelupessy, Wout Weghorst en Mark Engeberink boven bijvoorbeeld Cziommer, Zomer, Bel Hassani en de geblesseerde Avdic.

Vol goede moed werd er naar de Arena gegaan en deze goede moed zakte de spelers en de trainers jammer genoeg alweer binnen een minuut in de schoenen. Na balverlies van Linssen speelde Ajax snel naar voren waar Milik wel heel makkelijk Schenkeveld van de bal zette en vervolgens de bal vrij simpel langs Telgenkamp schoot. De spelers lieten vroeger de kopjes nog wel eens hangen na een vroege tegengoal, maar dit keer rechtten de spelers hun rug en vochten terug.Tannane loste in de tweede minuut nog een hard schot op Cillissen af, maar gescoord werd er niet. Ajax kreeg de beste kansen, maar Telgenkamp stond zijn mannetje. Een aantal knappe reddingen waren nodig om de schade te beperken.In de 19e minuut bracht de paal nog een keer redding. Heracles liet zich echter de kop niet gek maken en probeerde wat het kon. Des te zuurder was het dan ook dat Ajax weer wist te scoren.In de blessuretijd wist El Ghazi via een fraaie actie Milik in positie te brengen, die wederom met een knap geplaatst schot Telgenkamp wist te verschalken.

De tweede helft waren de Heraclieden misschien meer in balbezit, maar de kansjes waren toch vaak voor Ajax. Zo raakte Lasse Schöne voor de tweede keer de paal.Bruns kreeg een fantastische kans op de 2-1 in de 52e minuut. Weghorst zette Thomas vrij door een slim duwtje aan Veltman, de nummer 10 reageerde helaas niet snel genoeg om te scoren.Heracles zette vanaf de 75e minuut volop druk en de Ajacieden leken hier moeite mee te hebben. in de 86e minuut werd het nog benauwder voor de Amsterdammers toen Wout Weghorst zijn eerste goal in de Eredivisie maakte.Hij kopte een voorzet van de goed ingevallen Navratil feilloos in het hoekje. Bij Ajax sloeg de paniek een beetje toe en de Heraclieden roken even aan een stuntje, toch lukte het net niet.

Wel kan er gezegd worden dat er geknokt was. Helaas bleek weer het begin en de laatste minuten van de eerste helft de spelers te nekken. Om van een club als Ajax te winnen dien je echter 90 minuten volledig scherp te zijn.We hopen dat de weg naar boven volgende week thuis tegen FC Twente ingeslagen zal worden. Tot op heden staan we helaas nog steeds op de laatste plek en moet er hard gewerkt worden om de eerste punten binnen te slepen.

We wensen de spelers, technische staf en natuurlijk ook de aanhang van Heracles Almelo een goede aanloop naar “De Derby” toe en we hopen op de eerste drie punten van het seizoen…

Black and white Greetz,

Cootje

PS: Foto’s volgen vanavond later op de avond helaas…!!!

Please follow and like us: