AZ Alkmaar – Heracles Almelo 3-1 (Eredivisie 2015)

Na de spectaculaire bekerwedstrijd tegen Vitesse was het voor de Almeloërs tijd om de lange reis naar Alkmaar te maken. De spelers en fans die mee waren hadden er zin in. AZ moest ook eindelijk eens wat laten zien in eigen huis, dus lagen er kansen voor de ploeg van John Stegeman en Hendrie Krüzen. Tijdens de warming-up gaf goaltjesdief Oussama Tannane aan niet te kunnen starten. Hij had vooraf al wat last van een blessure en het was te riskant om te spelen. Hierdoor moesten er wat last-minute veranderingen worden toegepast door de technische staf. Paul Gladon mocht dus als basisspeler starten, verder was de opstelling ongewijzigd en zou het een mooie avond moeten worden. 

(Hieronder de foto’s van de wedstrijd. Door op de foto te klikken krijg je een groot beeld en zijn de foto’s rustig te bekijken door op “play” te drukken! Have fun!
Vrij gebruik van de foto’s is strafbaar en de foto’s!!! Mocht er belangstelling zijn voor een foto, dan kun je een mail sturen naar: info@cootjedesign.nl)

Er is geen galerie geselecteerd of de galerie is verwijderd.

Heracles begon de wedstrijd gelijk weer brutaal en scoorde zelfs binnen de 30 seconden de 0-1. Ware het niet dat Bel Hassani in buitenspel positie stond toen hij de bal erin legde.

De toon was in elk geval gezet en AZ wist dat ze alerter moesten zijn. In de 7e minuut was AZ ook dicht bij een treffer Tankovic stilte de bal over Castro, maar zag de bal via de lat weer het veld in komen. Na 15 minuten spelen was het wel raak. Er mocht te makkelijk getikt worden door AZ waardoor Hendriksen vrij voor het doel werd gezet en niet mistte. De 0-1 was een tik in de gezichten van de Heraclieden. Een minuut na de goal van Hendriksen was het namelijk weer raak. Uit een corner kon dit keer Gouweleeuw raak koppen. Zomer werd geklopt bij de eerste paal en zo stonden de Alkmaarders voor met 2-0 in eigen huis.

In de 24e minuut was er de volgende tegenslag voor de Heraclieden. Aanvoerder Mark Jan Fledderus moest het veld verlaten met een hamstringblessure. Voor Stegeman hoog tijd om wat wisselingen door te voeren. Darri mocht er ook weer af en zij werden vervangen door Gosens en Navratil. Tot de rust gebeurde er niet zo heel veel verder en was Heracles druk aan het proberen weer grip op de wedstrijd te krijgen.

Na rust geen wijzingen en Heracles moest op jacht naar de aansluitingstreffer. De 2-1 was in de 49e minuut bijna een feit, ware het niet dat Weghorst de kans bij de tweede paal hoog over schot. In de 55e minuut kreeg AZ een prima kans met Tankovic, maar Pelupessy lette goed op en hield de bal uit het doel. In de 7e deed Heracles eindelijk wat terug. Gladon ging knap langs zijn man en zette voor op de meegelopen Navratil, die de kans wel benutte. Er was dus enige hoop, dat het toch nog goed zou komen. Heracles werd wat sterker.

Na 80 minuten spelen werd de wedstrijd toch in het slot gegooid door AZ. Dom bal verlies op het middenveld door Gosens leverde AZ balbezit op en die maakten met een vlijmscherpe aanval de 3-1. Tankovic was de gelukkig voor AZ en zo bleven de punten toch ook wel verdiend in Alkmaar. Op deze manier kwam er een einde aan een fraaie reeks van de Heraclieden. Net als de eerste wedstrijd werd ook deze met 3-1 verloren. Volgende week vrijdag speelt Heracles weer thuis tegen SC Heerenveen en hopen we dat de fans weer als 12e man in het stadion achter de ploeg zullen staan.

Er zijn nog steeds sponsoren nodig voor komend seizoen. Mocht je dus ook graag een banner willen op de site of weet je iemand die er op zou willen, dan kun je je melden via: info@cootjedesign.nl … OOK particulieren kunnen zich melden als ze een banner willen, of me gewoon een steuntje in de rug gunnen, de eerste particulieren hebben zich al gemeld de afgelopen week en ik ben hen hiervoor erg dankbaar!! Echt top dat jullie me een (Heracles)hart onder de riem willen steken! Alle hulp is welkom! Het kost me ontzettend veel tijd het hele jaar en ook kost het me veel geld!… Mail vooral even en ik maak een banner voor je zoals je zelf zou willen! Bij voorbaat dank voor de hulp van alle kanten om ook dit seizoen weer mogelijk te maken!

Black and white Greetz,

Cootje
www.cootjedesign.nl

PS: LIKE VOORAL OOK EVEN DE ZAKELIJKE FACEBOOK PAGINA VAN COOTJE DESIGN FOTOGRAFIE !!! KLEINE MOEITE… GROOT PLEZIER!!
Please follow and like us: