Cambuur Leeuwarden – Heracles Almelo 1-0 (Eredivisie 2015)

Het worden spannende weken voor zwart witte brigade. Tegen Feyenoord leek het lek even boven te zijn, helaas liep het vorige week tegen FC Utrecht weer anders dan gehoopt. Dit keer begon Stegeman weer met Thomas Bruns in de basis, die terug was van een schorsing, ten koste van Bel Hassani. Ramon Zomer kwam de verdediging versterken omdat Jeroen Veldmate een schorsing uit moest zitten. Verder speelden dezelfde elf als vorige week.

(Hieronder de foto’s van de wedstrijd. Door op de foto te klikken krijg je een groot beeld en zijn de foto’s rustig te bekijken door op “play” te drukken! Have fun!)

Er is geen galerie geselecteerd of de galerie is verwijderd.

Cambuur speelde een stuk rustiger dan de Heraclieden. Door de rust was er vooral veel meer balbezit voor de Friezen. Als Heracles balbezit had, duurde het vaak maar even en was het vooral door veel lange ballen naar voren, de bal ook zo weer kwijt. De Friezen waren vooral over de flanken gevaarlijk en daarbij leek Narsingh de sleutelfiguur. Aktaou had de handen vol aan de snelle buitenspeler. Dat leverde in de tiende minuut al de eerste kans op voor de ploeg van Henk de Jong. Uit de daarop volgende corner kwam gelijk de tweede kans voor Cambuur. Bijker schoot verwoestend hard op doel, maar Castro was weer alert. Rust kwam er echter niet, want in de elfde minuut stond de paal een voorsprong voor de Friezen in de weg.

Het leek gewoon wachten op een treffer van Cambuur. Heracles probeerde grip op het blauw-gele team te krijgen, maar dat lukte zeer moeizaam. In de 19e minuut was het alsnog raak. De in vorm zijnde Van der Streek was weer een trefzeker. Even was hij uit het zicht van Schenkeveld en kon zo loepzuiver de bal langs de goed keepende Castro plaatsen. Heel veel veranderde er niet in het spel. Cambuur bleef aanvallen en Heracles probeerde hen tegen te houden. Vlak voor rust was het bijna nog 2-0, maar dat bleef de Heraclieden bespaard. 

In de rust kwamen Bel Hassani en Cziommer in het veld en ging het wat beter. Fledderus en Darri bleven in de catacomben achter. In de 56e leverde dat zelfs een grote kans op voor Linssen. Hij kopte goed binnen, maar Nienhuis redde knap. Het leverde Linssen een armblessure op. Navratil viel goed in en het zou leuk zijn eens te zien als hij volgende wedstrijd een kans kreeg vanaf het begin. In de 77e minuut kreeg Avdic nog een kansje op de 1-1, een voorzet van Navratil was goed, maar Avdic was niet scherp genoeg en schoot over.

Heracles kon de 1-0 helaas niet meer omzetten in een gelijkspel of overwinning en moest zo andermaal met nul punten terug naar Almelo.

Volgende week de lastige opgave tegen de ploeg van oud trainers Peter Bosz, Hendrie Krüzen en Rob Maas. Zij zijn als 6 weken op rij ongeslagen en laten we hopen dat we daar wat aan kunnen gaan doen. De punten zijn hard nodig de komende weken.

See you next week!

Black and white Greetz,

Cootje
www.cootjedesign.nl

Please follow and like us: