FC Dordrecht – Heracles Almelo 2-3 (Eredivisie 2015)

Lekker hoor!!! Weer drie puntjes gepakt… En die zijn nog steeds hard nodig helaas!!! John Stegeman had een paar weken de tijd gehad een ploeg op de been te krijgen voor de cruciale wedstrijd tegen FC Dordrecht. Nagenoeg dezelfde ploeg als twee weken geleden trad aan in de wedstrijd waarin eventuele degradatie richting Jupiler League op het spel stond. Alleen begon Thomas Bruns dit keer door privé omstandigheden vanaf de bank.  We wensen hem vanaf deze kant dan ook heel veel beterschap!

(Hieronder de foto’s van de wedstrijd. Door op de foto te klikken krijg je een groot beeld en zijn de foto’s rustig te bekijken door op “play” te drukken! Have fun!)

Er is geen galerie geselecteerd of de galerie is verwijderd.

Bij aankomst bekroop de nostalgie je al bij het zien van alles in en om het stadion. Prachtig om te zien, maar toch ook een drive om daar juist nooit weer terecht te gaan komen als je het vergelijkt met de vernieuwbouw van bijvoorbeeld ons eigen Polman. Ondanks dat we er terug mee de tijd in gingen en het liever zelf niet weer willen, brachten we alles exta in beeld om te laten zien aan iedereen wat een prachtige club Heracles eigenlijk is en waar we nu al staan met z’n allen. Wij, de club, de spelers, de supporters, iedereen die Heracles een warm hart toedraagd mag hier erg trots op zijn!! HULDE!!!

Heracles leek de boodschap meegekregen te hebben de laatste wedstrijd. Maar liefst 400 supporters hadden de moeite genomen mee te gaan naar Dordrecht om daar de spelers en hart onder de riem te steken. Er kon voor tien euro een kaartje worden gekocht. Hierin zat de busreis én een kaartje voor de wedstrijd in de onderste regionen van de Eredivisie. Veel mensen hadden hier dan ook dankbaar gebruik van gemaakt en gingen bepakt en bezakt mee om hun ploeg aan te moedigen. Het leek allemaal te helpen! Heracles ging er vol voor en dat wierp al vrij vlot zijn vruchten af.

In de derde minuut schoot Linssen de bal rakelings voor het doel van Kurto langs. In de 8e minuut kreeg Linssen zijn tweede kans. Een voorzet van Avdic werd slecht weggekopt en kwam voor de voeten van Linssen, die verwoestend uithaalde en dit keer Kurto kansloos liet. De felicitaties gingen direct naar Thomas Bruns, die wegens privé omstandigheden op de bank begon. Linssen leek op dreef en kreeg in de 11e minuut, na de boel goed opgejaagd te hebben, een wereldkans op de 0-2. Kurto liet los en Linssen liep op een leeg doel af. Daar besloot hij de kans aan Weghorst te laten, die wonder boven wonder wist te missen. 

Hieruit leek Dordrecht kracht te putten. Want uit één van de eerste kansen die ze kregen, wisten ze al te scoren. Pisas kon wegdraaien bij Veldmate en maakte koelbloedig af.

In de 23e minuut draaide Dordrecht de wedstrijd compleet om. Dit keer was het Pisas die Overeem vrij zette voor de keeper. Heracles was van slag en Dordt werd alleen maar sterker. De wedstrijd leek alleen maar erger te worden voor de 400 meegekomen supporters, maar gelukkig was Castro in vorm en redde de ploeg meerdere malen.

In de rust mocht Bruns het veld in voor de in de kleedkamer achtergebleven Cziommer. In de tweede helft leek er niet veel te veranderen. Dordrecht hield de druk erop en liet de Heraclieden niet meer in hun spel komen. Het leek allemaal nog moeilijker te worden toen Veldmate het veld moest verlaten met een hamstringblessure. Bel Hassani stond al klaar langs de lijn om op dat moment Weghorst te vervangen. Gelukkig maakte Stegeman de keus om Bel Hassani er gewoon in te doen voor Veldmate. Hierdoor bleef Weghorst in het veld en kon hij scoren in de 72e minuut. 

De bevlieging leek te helpen, want ineens was het weer Heracles dat de aanval zocht. Dit keer wist Dordrecht er geen antwoord op te geven. Darri was dicht bij de 2-3. Helaas stond de paal nog in de weg. In de 74e minuut kreeg Zomer nog een mega kans. Helaas was Kurto dit keer wel attent. In de 83e minuut was het weer Zomer die vrij voor de keeper stond, ook dit keer mocht de bal er niet in. Er werd niet opgegeven en in de 86e minuut kreeg Heracles wat het verdiende. Dit keer zette Weghorst Linssen voor de goal en die maakte zijn twee en belangrijkste van de avond. 

Vanaf dat moment was het een kwestie van de tijd uitspelen en de drie punten over de streep trekken! Het uitvak ontplofte en het was feest voor de Almeloërs. Weer een belangrijke stap richting lijfsbehoud. Met nog 5 finales op het programma wensen we Heracles heel veel succes en hopen we dat ze er natuurlijk nog lang in zullen blijven. Volgende week komt Ajax naar Almelo. Daar zal weer een wonder nodig zijn om wat punten van af te pakken. Als de inzet, passie, strijd en trots er maar is bij de spelers.

Black and white greetz,

Cootje
www.cootjedesign.nl

PS: LIKE VOORAL OOK EVEN DE ZAKELIJKE FACEBOOK PAGINA VAN COOTJE DESIGN FOTOGRAFIE & BARBER SUREN
DOOR OP DE “LIKE KNOP” TE DRUKKEN!!
Please follow and like us: