FC Twente – Heracles Almelo 1-0 (Eredivisie 16-17)

Helaas, helaas, geen drie punten mee van de buren… De toon was flink gezet afgelopen donderdagavond voor dé enige echte Derby van het Oosten. Bij het FC Twente stadion was een graffiti van Blaise N’Kufo beklad door, zoals men beweert, Heracles supporters… Bij het Heracles stadion leverde dat een groepje supporters op in het holst van de nacht. Zij waren blijkbaar op zoek naar supporters van Heracles, zij zouden afgesproken hebben bij het stadion van de Heraclieden. Op een aantal opgeroepen politieagenten na, bleef het vrij rustig. 

Gelukkig werd er ook nog gevoetbald bij de Derby, al was het een dag later…

(Hieronder de foto’s van het evenement. Door op de foto te klikken krijg je een groot beeld en zijn de foto’s rustig te bekijken door op “play” te drukken! Have fun!
Vrij gebruik van de foto’s is strafbaar en de foto’s!!! Mocht er belangstelling zijn voor een foto, dan kun je een mail sturen naar: info@cootjedesign.nl)
« 1 van 305 »

John Stegeman had een zware week achter de rug na de nederlaag vorige week in eigen huis tegen FC Groningen met maar liefst 1-4. De wedstrijd tegen FC Twente komt dus eigenlijk niet op het meest ideale moment. Het zou een zware avond worden, maar uiteindelijk viel het allemaal wel mee en hadden de spelers van John Stegeman zelfs wel een puntje mee kunnen pakken richting Almelo, als er voorin iets meer op scherp was geschoten.

Het eerste kansje in de wedstrijd deed zich voor aan de kant van FC Twente, waar zo’n 1000 Heracles supporters hun ploeg fanatiek aanmoedigden. Het schot werd gekeerd door Bram Castro, die maar weer eens liet zien hoe belangrijk hij ook vandaag weer voor de ploeg was. In de tiende minuut was het al wel raak. Andersen was mee opgekomen bij een makkelijk verkregen vrije trap. Hij kopte de voorzet vogelvrij binnen, waardoor de Heraclieden dus nog 80 minuten de tijd hadden om wat recht te zetten. Na 18 minuten spelen gaf Hoogma een prachtige pass op Armenteros, die iets te weinig met deze bal deed. Na een half uur was er weer reden tot juichen voor het thuispubliek. Een schot van Unal viel achter Castro tegen de netten, het gejuich was echter van korte duur omdat Unal zich in buitenspelpositie bevond.

Met 34 minuten op de klok moest Castro weer even laten zien hoe lang hij was. Met één hand hield hij het schot van Seys uit het doel. Vlak voor rust was Castro nog een keer belangrijk op een schot van Celina. In de rust zou je verwachten de Stegeman al met een extra spits zou komen om de stugge defensie van Twente te doorbreken. Maar Stegeman hield ook nu vast aan de opstelling van de eerste helft.

Heracles begon positief de tweede helft en met een actie van Armenteros die uiteindelijk een vrije trap opleverde op een meter of twintig van het doel. Brandley Kuwas eiste de bal op en schoot ontzettend hard op doel. Marsman kon weinig anders doen dan de vuisten erachter zetten en hem wegboksen. De tweede helft was er vooral eentje met veel kleine slordigheidjes. Simpele ballen werden makkelijk bij tegenstanders in de voeten gespeeld en er was bij beide veelvuldig balverlies.

Twente oogde dan ook wat laconieker dan de eerste helft en zo lagen er wel wat kansjes voor Heracles om de gelijkmaker te maken. Twente kreeg toch weer zo’n beetje de beste kans op 2-0. Seys gaf de bal gelukkig te ver terug voor het doel zodat de mee opgekomen Twentespelers er niet meer bij konden. 

Met de inbreng van Vermeij brak er een nieuw tijdperk aan bij Heracles. Er ontstond wat onrust achterin bij Twente en Armenteros speelde iets meer van de buitenkant. Dit leverde kansjes op. Een voorzet van Kuwas op Vermeij bracht de Heraclieden de beste kans van de tweede helft. Helaas stond Vermeij koud in het veld, zodat de scherpte nog even ontbrak. De spits kon zijn voet niet meer tegen de bal krijgen waardoor het een koud kunstje was voor Marsman om de bal onder controle te krijgen. Het was langzaam weer een wedstrijd aan het worden en in de 81e minuut had Unal de wedstrijd in het slot kunnen gooien. De spits kreeg de bal niet verder dan tegen de paal, waardoor ook in de rebound niet raak geschoten kon worden. Heracles kwam dus goed weg. Met nog een kansje van Vermeij hield het echter op. Heracles had geen tijd genoeg om nog wat terug te doen. 

Een gelijkspel was misschien verdiend geweest. Maar Heracles had iets eerder brutaliteit moeten tonen. Het was te lief voor Twente. Toch werden de Heraclieden niet compleet van de mat gespeeld, wat hoop schept voor de volgende wedstrijd. Dan regerend landskampioen PSV Eindhoven naar Almelo. We hopen op een herboren ploeg, die PSV brutaal naar de strot zal grijpen. 

THANKS VOOR ALLE STEUN VAN IEDEREEN VORIG SEIZOEN EN WE HOPEN DAT JULLIE DIT SEIZOEN ER OOK WEER BIJ ZULLEN ZIJN! HET KOST ONTZETTEND VEEL TIJD OM DEZE VERSLAGEN TE MAKEN EN HET KOST ME OOK VEEL GELD! WE HOPEN DAT JULLIE, DE ECHTE DIE-HARD HERACLES FANS, ME EEN HANDJE KUNNEN EN WILLEN STEUNEN! ELKE BIJDRAGE IS ER EENTJE!!!…

Er zijn dus zoals net ook al vermeld, nog steeds sponsoren nodig voor dit seizoen!! Mocht je ook graag een banner willen op de site of weet je iemand die er op zou willen, dan kun je je melden via: info@cootjedesign.nl … OOK particulieren kunnen zich melden als ze een banner willen, of me gewoon een steuntje in de rug gunnen, de eerste particulieren hebben zich al gemeld de afgelopen week en ik ben hen hiervoor erg dankbaar!! Echt top dat jullie me een (Heracles)hart onder de riem willen steken! Alle hulp is welkom! Het kost me ontzettend veel tijd het hele jaar en ook kost het me veel geld!… Mail vooral even en ik maak een banner voor je zoals je zelf zou willen! Bij voorbaat dank voor de hulp van alle kanten om ook dit seizoen weer mogelijk te maken!

Black and white Greetz,

Cootje
www.cootjedesign.nl

Please follow and like us: