FC Utrecht – Heracles Almelo 4-2 (Eredivisie 2015)

Helaas geen overwinning voor de Heraclieden in Utrecht. De wedstrijd stond in het teken van het overlijden van David di Tomasso, alweer 10 jaar geleden. Hiervoor hadden zelfs de Heracles supporters een fraai doek gemaakt. Van de kant van FC Utrecht waren de oud teamgenoten van Di Tomasso aanwezig, waaronder Stefaan Tanghe, die ook nog bij ons heeft gespeeld na zijn periode bij Utrecht. Het was indrukwekkend om te zien en het leek er inderdaad op of FC Utrecht vandaag hulp van boven kreeg.

(Hieronder de foto’s van de wedstrijd. Door op de foto te klikken krijg je een groot beeld en zijn de foto’s rustig te bekijken door op “play” te drukken! Have fun!
Vrij gebruik van de foto’s is strafbaar en de foto’s!!! Mocht er belangstelling zijn voor een foto, dan kun je een mail sturen naar: info@cootjedesign.nl)

Er is geen galerie geselecteerd of de galerie is verwijderd.

Bij Heracles was Oussama Tannane terug in de basis na zijn blessure, datzelfde gold ook voor Wout Droste. Het zou een heet middagje gaan worden in een koude Galgenwaard. Heracles was van plan de punten mee te nemen naar Almelo, maar de eerste kans was voor FC Utrecht. In de 27e minuut kwam de bal uit een vrije trap van Ayoub voor de voeten van Letschert.

Laatstgenoemde zag de bal opspringen en op de lat uiteen spatten. In de 40e minuut deed Heracles voor het eerst echt van zich spreken. Tannane kapte knap langs zijn man naar binnen, en gaf op maat af aan Bel Hassani. Hij nam de bal knap mee en schoot de bal buiten bereik van Robin Ruiter binnen. Heracles wist zich dus voor de rust op voorsprong te zetten, zodat het in de rust nog eens rustig kon bespreken hoe ze het verder zouden doen. In de 45e minuut werd het voor FC Utrecht nog een stukje erger. Conboy vergreep zich voor de tweede keer aan Tannane en kreeg zijn tweede gele kaart. Niet geheel netjes hoe de Heraclieden zich daarna gedroegen volgens mij, maar het bracht wel kansen met zich mee voor de Almeloërs voor de tweede helft.

Na rust waren de Utrechters het eerste terug op het veld en zij leken wat goed te willen maken. Wat Ten Hag in de rust tegen zijn spelers heeft gezegd, blijft geheim, maar hij kreeg zijn ploeg miraculeus op de been. In de 53e minuut bracht de paal nog redding op een schot van Haller, maar daarna was het tijd voor “De Grote FC Utrecht-Show”. Heracles was geen schim meer van wat het eerste helft liet zien en leek met een man meer op het veld, zich geen raad met de ploeg van Ten Hag te weten.

In de 60e minuut maakte Barazit de eerste goal van de middag voor FC Utrecht. Het leek wel een Barcelona-achtige goal. De Heraclieden leken hierdoor dusdanig van slag, dat er, voordat ze bij konden komen van de 1-1, alweer een 2-1 kon worden gemaakt. Het begon met een misverstandje tussen Bruns en Pelupessy op het middenveld. Dat leverde balbezit voor de ontketende Barazit op. Hij werkte zich knap langs Droste en werkte hem nog knapper achter Castro. Zo was Utrecht helemaal terug in de wedstrijd. Maar het was nog niet genoeg.

In de 73e minuut leek Heracles zich te herpakken met een knappe goal van de teruggekeerde Tannane. Lang duurde het echter niet. Tien minuut later was het weer raak voor Utrecht. Haller deed weer eens van zich spreken. Hij kopte knap binnen en zo stond de ploeg uit de Domstad weer op voorsprong met tien man. Haller, ook Fransman net als Di Tomasso, maakte ook nog de 4-2 en daarmee was het ook de nekslag voor de Heraclieden.

John Stegeman was boos en teleurgesteld achteraf. Het was een collectieve off-day zoals ze dat noemen. Met tien man werd een voorsprong verprutst en met dat in het achterhoofd kan Heracles zich op gaan maken voor een wedstrijd in Rotterdam volgende week tegen de nummer twee in de Eredivisie. Feyenoord is dan de gastheer van een echte “topper”. Hopelijk hebben de Heraclieden zich dan weer goed hersteld en gaan we er daar wel een echte wedstrijd van maken.

Er zijn nog steeds sponsoren nodig voor komend seizoen. Mocht je dus ook graag een banner willen op de site of weet je iemand die er op zou willen, dan kun je je melden via: info@cootjedesign.nl … OOK particulieren kunnen zich melden als ze een banner willen, of me gewoon een steuntje in de rug gunnen, de eerste particulieren hebben zich al gemeld de afgelopen week en ik ben hen hiervoor erg dankbaar!! Echt top dat jullie me een (Heracles)hart onder de riem willen steken! Alle hulp is welkom! Het kost me ontzettend veel tijd het hele jaar en ook kost het me veel geld!… Mail vooral even en ik maak een banner voor je zoals je zelf zou willen! Bij voorbaat dank voor de hulp van alle kanten om ook dit seizoen weer mogelijk te maken!

Black and white Greetz,

Cootje
www.cootjedesign.nl

PS: LIKE VOORAL OOK EVEN DE ZAKELIJKE FACEBOOK PAGINA VAN COOTJE DESIGN FOTOGRAFIE !!! KLEINE MOEITE… GROOT PLEZIER!!
Please follow and like us: