Feyenoord – Heracles Almelo 2-1 (Eredivisie 2014)

Na de 6-1 overwinning op NAC Breda hadden de Heraclieden goede moed en werd er afgereisd naar Rotterdam om daar te proberen een stuntje uit te halen tegen Feyenoord.

Afgelopen week speelde Heracles een oefenwedstrijd tegen Cambuur, die met 4-2 gewonnen werd. John Stegeman zag vanaf de tribune dat een aantal spelers op de weg terug waren en dat er vooruitgang geboekt wordt. De voorbereiding op de wedstrijd in de Kuip was dus prima. De spelers hadden vertrouwen na de overwinning op NAC en hoopten op een stuntje tegen de Rotterdammers. De opstelling week dan ook niet af van de wedstrijd tegen NAC en Heracles begon fel aan de wedstrijd.

Er werd volop gejaagd en zo maakten de Heraclieden het de Feyenoorders aardig lastig. Het duurde een minuut of 7 voordat Immers de eerste echte kans kreeg.

Hij verzuimde echter de bal op doel te schieten en zo ging de bal richting tweede ring. De ploeg van Fred Rutten leek langzaam meer grip te krijgen op de Almeloërs.

In de 11e minuut kon Wilshire de lange bal geven op Elvis Manu, die tussen twee man wel raad wist met deze prachtige pass. Het schot vond zijn weg voorbij Telgenkamp waardoor de Kuip even mocht schudden op zijn grondvesten. De 1-0 was overigens wel terecht, want bij Heracles was men de grip even helemaal kwijt. Er werden fouten gemaakt en er werd veel ruimte weggegeven.

Heracles had het dus zwaar en leek weinig te kunnen doen tegen het solide spelende Feyenoord. Het eerste schot van Fledderus kwam in de 15e minuut pas, voor Vermeer een koud kunstje om de bal te pakken. Aan de andere kant mocht wederom Manu scoren, dit keer uit een corner van Toornstra. Feyenoord leek op weg naar een monsterscore, maar wist de kansen telkens niet te benutten. In de 39e minuut wist Heracles zich bijna nog terug te scoren in de wedstrijd via Weghorst, maar Vermeer dook fraai richting de bovenhoek, waarna de bal via de lat weer het veld in kwam. Voor de rust verloren de Heraclieden ook nog eens Cziommer, wat een aardige aderlating was voor Stegeman. Bel Hassani verving hem overigens op prima wijze.

Na rust duurde het even voordat er echt wat gebeurde. In de 63e minuut draaide Tannane zich door de verdediging van Feyenoord, waar Wilkshire aan de noodrem moest trekken. Dat leverde Heracles een penalty op die koelbloedig werd benut door Veldmate. Daarna kreeg Feyenoord een legio aan kansen, deze werden echter ook nu weer niet benut. Ook Telgenkamp keepte een hele goede tweede helft waardoor de 2-1 bleef op het scorebord bleef staan.

De ploeg uit Almelo blijft zo helaas staan op 3 punten, maar de ploeg van John Stegeman was niet compleet weggespeeld, wat weer goede hoop biedt voor de volgende wedstrijden. Aankomend weekend de wedstrijd in ons eigen Polman Stadion tegen Willem II, wij zijn er uiteraard weer bij.

Black and white greetz,

Cootje,

PS: Foto’s volgen zo spoedig mogelijk!!!

Please follow and like us: