Go Ahead Eagles – Heracles 1-3 (Eredivisie 2014)

Ladies and Gentlemen… We have done it!!! Eindelijk afscheid van de laatste plek! And let’s hope it’s for good!!!

Heracles Almelo, dat afgelopen week met ruime cijfers won van FC Emmen in de beker, moest zich op gaan maken voor een lastige opgave dit weekend. Er moest gewonnen worden van Go Ahead Eagles in Deventer, zodat er eindelijk afscheid van de laatste plek kon worden genomen. Heracles bereidde zich goed voor op de Veluwe voor de pot voetbal en dat bleek te helpen. Een heerlijke zondagmiddag was het resultaat voor de zwart witten, die eindelijk de rode lantaarn mochten overhandigen aan FC Dordrecht, dat zelf verloor bij Ajax.

Stegeman koos er ook dit keer voor te beginnen met een andere opstelling dan in het begin van de competitie. Wel was de afwezige Weghorst weer terug in de basis overigens. Voor Linssen was er ook dit keer een plekje op de bank, ondanks de goede invalbeurt van afgelopen week in de beker.

Heracles begon fel en zette duidelijk druk op de defensie van Go Ahead Eagles. Dat leek te helpen, want er was vaak onnodig balverlies bij de Deventenaren.

Toch kwamen de geel-roden op voorsprong door Marnix Kolder, die Telgenkamp versloeg met het hoofd. Het leek erop dat Go Ahead het heft over wou nemen. 

Heracles had hier echter geen belang bij en liet zich niet uit het veld slaan. Na een rode kaart van Turuc in de 21e minuut werd het allemaal een stukje makkelijker. Er kwam veel ruimte vrij waardoor Heracles makkelijker op kon gaan bouwen. De druk naam toe op het doel van Van der Hart. Tot doelpunten maken kwamen de Almeloërs niet de eerste helft. Wel werd Linssen nog in het veld gebracht, om zo wat meer snelheid voorin te krijgen.

Na de pauze kwam ook Milano Koenders het veld in voor Pelupessy. Heracles sloeg al vrij vlot toe in de tweede helft. Linssen kopte een voorzet van Thomas Bruns zeer knap binnen. Dit was de ommekeer voor de ploeg uit Almelo. Het vertrouwen nam toe en alle frustratie van Linssen, die boos was dat hij niet in de basis stond, kwam eruit na zijn goal. Het spel werd beter en dat werd beloond. Na een verre ingooi van Koenders kon Weghorst verlengen waarna Tannane op doel kopte. Van der Hart kon nog keren in eerste instantie, maar de bal belandde voor de voeten van Linssen, die simpel binnen kon schieten.

In de 93e minuut kreeg Linssen het zelfs voor elkaar een loepzuivere hattrick te maken. Oussama Tannane, die zelf afgelopen nog vijf keer scoorde, maakte een fraaie actie af door de bal panklaar te leggen voor Linssen, die zo zijn hattrick compleet maakte. Heracles had hier met de hele ploeg lang naar gehunkerd, vertelde Jeroen Veldmate achteraf. Het was hard nodig en er was hard geknokt, waarna de zwart witten eindelijk de laatste plek even gedag konden zeggen. Het was mooi om te zien hoe de spelers achteraf de supporters bedankten voor hun steun. De brede glimlachen op de gezichten van de spelers spraken boekdelen. Nu moet ditvol gehouden worden de volgende week, als niemand minder dan PSV onze kant op komt. De wedstrijd begint dan in eigen stadion om 16:30 en ook dan is de steun van de toeschouwers weer hard nodig. Laten we hopen op een stuntje tegen de ploeg van onze oude keeper Remko Pasveer.

See you next week,

Black and white Greetz,

Cootje

Please follow and like us: