Go Ahead Eagles – Heracles Almelo 1-4 (Eredivisie 2016 – 2017)

Heracles had een vervelende wedstrijd achter de rug. Vitesse wist er met de drie punten vandoor te gaan terwijl het spel van Heracles niet eens zo heel slecht was. Mede dankzij scheidsrechter Bax had Vitesse het voordeel van een man meer en dat gaf toch enigszins de doorslag. In Deventer stond er veel op het spel en dat wist ook John Stegeman, de man met een Go Ahead Eagles verleden. Voor deze belangrijke partij was Edwin van de Graaf naar Deventer gestuurd om de boel in goede banen te leiden. Of de aanhang, spelers en alles wat Go Ahead een warm hart toedraagt, daar blij mee was? Het bleek in elk geval niet de avond van de arbitrage te worden in de Adelaarshort.

(Hieronder de foto’s van het evenement. Door op de foto te klikken krijg je een groot beeld en zijn de foto’s rustig te bekijken door op “play” te drukken! Have fun!
Vrij gebruik van de foto’s is strafbaar en de foto’s!!! Mocht er belangstelling zijn voor een foto, dan kun je een mail sturen naar: info@cootjedesign.nl) 
« 1 van 289 »
Heracles speelt de laatste tijd goed en ook nu moest er weer geknokt worden tegen de ploeg uit Deventer die zijn laatste kansjes moest pakken om handhaving te garanderen. Mike te Wierik was terug in de basis en verder hield Stegeman vast aan de vaste spelers van de laatste weken. Go Ahead begon fanatiek en het publiek leek er van beide kanten zin in te hebben. Het door een vol uitvak aangemoedigde Heracles kwam in de 7e minuut goed weg toen Van de Graaf een handsbal van Armenteros over het hoofd zag. Ook zijn assistent nam het niet waar en zo bleef een strafschop helaas uit tot grote boosheid van alles wat geel-rood was. Aan de andere kant kreeg dezelfde Armenteros in de 10e minuut de uitgelezen kans op de 0-1, helaas kon hij niet hard genoeg koppen waardoor het nog 0-0 bleef. Twee minuten laten ging het beter. De in vorm verkerende Peterson speelde zich met een fraaie actie knap vrij en wist de bal terug te leggen op Brandley Kuwas, eveneens in topvorm. Kuwas schoot op doel, waar Manu mee verdedigde en de bal met de bovenkant van de arm uit het doel probeerde te houden. Van de Graaf floot gelijk en zag er opzettelijk hands in, de bal ging op de stip en Manu werd gelijk rood gegeven, waarna hij het veld mocht verlaten. In plaats van Armenteros nam Bruns de bal in de handen en eiste de penalty op. Thomas bleef koel en schoot de 0-1 binnen. Met een man meer moest er meer ruimte komen bij Heracles en was het taak om zo snel mogelijk de overwinning over de streep te trekken. Na ruim een kwartier spelen was Kuwas weer op dreef. Hij dolde de verdediging van Go Ahead, legde af op Peterson die Zwarthoed nog op zijn pad vond en waarna de bal uiteindelijk alleen nog door Armenteros hoefde te worden binnen gekopt.
Heracles bleef door denderen. Weer was het Peterson die de koppen van de verdediging gek maakte. Dit keer dolde hij drie man waarna hij vanaf de zestien meter de bal prachtig in de kruising wist te draaien. Heracles stond zomaar met 0-3 voor in Deventer, mede dankzij Van de Graaf, maar zeker ook door het goede spel van de ploeg. Go Ahead had er gewoonweg geen antwoord op. Toch gaven de Eagles niet op. Met 22 minuten op de klok maakte Rowley er 1-3 van en zo was er toch weer een heel klein sprankje hoop bij de supporters en spelers uit Deventer. Toch werd net voor rust de hoop weer van de kaart geveegd. Van de Graaf had de smaak te pakken en legde de bal andermaal op de penaltystip.
Dit keer was Gosens de klos toen hij werd neergelegd door Sander Fischer. Dit keer was het wel Armenteros die in overleg de bal van Bruns kreeg. Ook Armenteros benutte dit keer de penalty, waar de wedstrijd nagenoeg gespeeld was.
In de rust was het zaak de koppen koel te houden. Manu en Kuwas kenden elkaar nog van Excelsior en bekeken de penalty nog even samen. Heracles leek, net als laatst tegen Heerenveen, het wel goed te vinden en zo werd de tweede helft eigenlijk rustig uitgespeeld. Beide ploegen waren af en toe nog wel dicht bij een goal, maar tot scoren kwamen geen van beide ploegen. Heracles doet dus goede zaken en in Deventer is men momenteel even minder blij.
Toch hoop ik dat Go Ahead Eagles het gaat redden, want wat is het toch altijd mooi om de Vetkampstraat binnen te rijden en door de poorten de Adelaarshorst te betreden.

THANKS VOOR ALLE STEUN VAN IEDEREEN VORIG SEIZOEN EN WE HOPEN DAT JULLIE DIT SEIZOEN ER OOK WEER BIJ ZULLEN ZIJN! HET KOST ONTZETTEND VEEL TIJD OM DEZE VERSLAGEN TE MAKEN EN HET KOST ME OOK VEEL GELD! WE HOPEN DAT JULLIE, DE ECHTE DIE-HARD HERACLES FANS, ME EEN HANDJE KUNNEN EN WILLEN STEUNEN! ELKE BIJDRAGE IS ER EENTJE!!!…

Er zijn dus zoals net ook al vermeld, nog steeds sponsoren nodig voor dit seizoen!! Mocht je ook graag een banner willen op de site of weet je iemand die er op zou willen, dan kun je je melden via: info@cootjedesign.nl … OOK particulieren kunnen zich melden als ze een banner willen, of me gewoon een steuntje in de rug gunnen, de eerste particulieren hebben zich al gemeld de afgelopen week en ik ben hen hiervoor erg dankbaar!! Echt top dat jullie me een (Heracles)hart onder de riem willen steken! Alle hulp is welkom! Het kost me ontzettend veel tijd het hele jaar en ook kost het me veel geld!… Mail vooral even en ik maak een banner voor je zoals je zelf zou willen! Bij voorbaat dank voor de hulp van alle kanten om ook dit seizoen weer mogelijk te maken!

Black and white Greetz,

Cootje
www.cootjedesign.nl

Please follow and like us: