HBS – Heracles Almelo 1-2 (Beker 2014)

Het was weer tijd voor een onvervalste Bekerwedstrijd. Na 6 nederlagen op rij in de competitie moest er toch maar weer eens gewonnen worden. HBS leek hiervoor het “ideale slachtoffer”.  

Na een rit van pak hem beet 2 en half uur hadden Bert, Hendry en ik de parkeerplaats van HBS bereikt en waren we klaar voor een overwinning. Het weer werkte nog niet echt mee, want vanaf het moment van Den Haag binnenrijden, kwam de regen werkelijk met bakken tegelijk naar beneden. Toen het zelfs nog even begon te onweren, was er nog even de vraag of het in dat geval wel door zou gaan. Eenmaal de spullen uitgepakt en een plekje te hebben gevonden in de persruimte, leek het langzaam op te klaren. We kregen dus in elk geval nog even een zonnetje en droog weer… Zo heel lang was dat niet, maar alles was meegenomen.

John Stegeman en Rene Kolmschot hadden ook nu weer een opstelling bedacht, die niet afweek van de wedstrijd tegen FC Twente. Koenders begon dus ook nu weer achterin en ook Fledderus begon op het midden als aanvoerder. Tegen ploegen als HBS Crayenhout is het vaak zaak snel te scoren en dat niet bij één goal te laten. Dat lukte de Heraclieden dan ook, alleen het vervolg bleef uit. Linssen tekende in de 11e minuut al voor de 0-1. Zoals gezegd was het vervolg nergens te vinden. De bal wou er maar niet in en juist aan de andere kant werd daar kracht uit geput. HBS bleef brutaal aanvallen en creëerde zelfs wat kansen. Vlak voor rust botste Telgenkamp nog tegen een speler van HBS en het leek er even op dat hij niet verder kon.

In de rust keerde Dennis even terug om te kijken hoe het ging en besloot toch door te gaan. De tweede helft leek het niet zo veel anders te gaan, vergeleken met de eerste helft. De kansjes kwamen wel, maar bleven onbenut. HBS bleef ook hun spel spelen en kon hun kansen ook niet benutten. Wout Weghorst stond op het punt gewisseld te worden, hij zat er compleet doorheen, maar besloot toch nog even op aangeven van Bas Sibum de 0-2 op het bord te zetten.
De wedstrijd leek gelopen, maar Mark Engberink veranderde dat nog even. Hij legde de spits van HBS neer in de zestien en daarom besloot Kevin Blom te fluiten voor een penalty. Volledig terecht overigens, deze bal werd koelbloedig benut door De Geer en zo werd het nog even billen knijpen de laatste tien minuten voor Stegeman en de zijnen.

Uiteindelijk was er toch reden voor een feestje, want de Hagenezen konden de Heraclieden niet op de knietjes krijgen. Eindelijk werd er weer eens gewonnen. De spelers stonden toch enigszins teleurgesteld op het veld, enige schaamte was daarbij zichtbaar aanwezig bij sommige spelers. Aan het einde van de rit zijn we in elk geval een ronde verder en gaan we kijken wie er uit de bus komt als tegenstander donderdagavond bij de loting.

Hoe dan ook, wij zijn er bij… TOT DAN!

Black and white greetz,

Cootje

Please follow and like us: