Heerenveen – Heracles 0-1 (Eredivisie 2014)

Vorige week werd er gewonnen in eigen huis van ADO Den Haag. Het vervolg hierop zou moeten volgen in het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen.De ploeg leek het vertrouwen in elkaar en de vechtlust compleet te hebben terug gevonden na een stroeve start dit seizoen. Op naar een goed vervolg in Friesland dachten wij dus…

Het was steenkoud in Heerenveen en dat bleek gelijk in de warming up, waar Simon Cziommer enige last van de spieren leek te hebben. Na wat overleg en extra aandacht mocht Fledderus zich gaan voorbereiden om te starten. Vlak voordat de spelers naar binnen gingen werd er toch besloten Cziommer te laten starten. Voor Fledderus dus ook nu weer een plek op de bank en voor de rest werd er wederom vast gehouden aan de “winnende elf” van vorige week.

De Heraclieden leken er weer zin in te hebben. Ze begonnen brutaal en zochten vanaf het eerste fluitsignaal de aanval. Heerenveen moest dan ook al snel aan de noodrem trekken. Dit leverde een vrije trap op die genomen werd door Cziommer. Weghorst probeerde door te koppen bij Heracles en Veldmate kreeg de bal via zijn knie op het doel maar zag de bal gekeerd worden door de vingertoppen van Nordfeldt. Na een minuut of acht spelen deed Heerenveen wat terug, maar Telgenkamp keepte goed en hield zijn goal leeg.

Heracles deed gelijk wat terug. Een fantastische pass van Bruns op Linssen met als resultaat een voorzet op Weghorst die dit keer net te kort kwam. Zo ongeveer halverwege de wedstrijd kreeg Heerenveen wat meer ruimte en moest Telgenkamp weer reddend optreden. Na ruim een half uur was er een fantastische omhaal van Linssen, die net langs de goal ging, maar echt meer verdiend had. Vijf minuten voor rust kreeg Weghorst nog weer een kans op de 0-1, maar de lange spits kwam net een paar centimeter te kort.

Na rust werd Cziommer gewisseld voor Fledderus. De middenvelder had toch teveel last en het leek de trainers verstandiger hem te sparen voor volgende week.

Heerenveen had goed met elkaar gepraat in de rust, want het kwam een stuk gevaarlijk uit de startblokken. Ook nu was het weer de verdediging die aan de bak moest en Telgenkamp die weer een aantal keer knap redde. In de 47e minuut was het raak. Bel Hassani ging knap door en kreeg de bal bij Linssen, die op zijn beurt strak voor wist te geven, waardoor Weghorst niet meer kon missen. In de 79e minuut had Linssen zelf nog de uitgelezen kans op de 0-2. Maar ook aan Heerenveen zijde stond een prima keeper in vorm.

Heracles had voor het einde nog geluk toen Tannane een overtreding maakte, die over het hoofd werd gezien door Sanders. Rood was hier achteraf gezien toch echt wel op zijn plek geweest. Heracles bleef echter met elf man staan en trok de volle drie punten over de streep. Avdic had nog de kans op 0-2, maar ook nu was Nordfeldt weer de held door het vuistje tegen de bal te zetten. Verder bleef de 0-1 staan en is het een ontzettend knappe prestatie, voor het derde jaar op rij wisten de Heraclieden te winnen bij de Friezen. Op naar volgende week, waar Utrecht als gastheer fungeert. Het zal weer lastig worden, maar ook Utrecht is dit seizoen nog niet in vorm.

Black and white Greetz,

Cootje

PS: De foto’s komen ook dit keer weer een tikkie later aangezien het nogal lastig blijkt om de goede volgorde van de foto’s online te gooien! 🙁

Please follow and like us: