Heracles Almelo – ADO Den Haag 3-1 (Eredivisie 2014)

Na een weekje rust was het weer tijd om de Eredivisie te hervatten. Voor Heracles zaak om de punten in eigen huis te houden. Een paar weken geleden tegen PSV ging lukte dat bijna, maar ging het net mis aan het einde, wat erg jammer was, want de punten zijn nog steeds hard nodig in Almelo. Stegeman hield zich dan ook aan de groep die hij toen opstelde, er werd dus niets veranderd en Fledderus mocht, ondanks dat ie weer fit was, plaatsnemen op de bank.

De wedstrijd begon lekker fanatiek, alleen raakten de Heraclieden snel de grip kwijt en nam ADO het heft in handen. De fouten aan de zijde van Heracles stapelden zich op en ADO kreeg aardig wat kansen. Gelukkig was de scherpte bij Kramer en Van Duinen nog niet terug na de rust van de komende weken. Toch wist ADO te profiteren van de onrust aan de kant van de Heracles-verdediging. Mathias Gehrt scoorde al na 9 minuten, nadat Te Wierik en Telgenkamp te laten hadden ingegrepen. Heracles had dus nog ruim 80 minuten om de schade te herstellen. Fahd Aktaou was de eerste die geslachtofferd werd. Hierdoor kwam na ruim een half uur spelen Fledderus in de ploeg en dat leek te helpen. Heracles kreeg de grip langzaam terug en Tannane scoorde weer eens voor de zwart witten in eigen stadion.

De Heraclieden drukten gelijk door en in de 43e minuut liet Thomas Bruns de kans niet liggen. Hij nam de bal goed aan en kreeg hem ietwat gelukkig weer voor zijn voeten waarna hij Martin Hansen kansloos liet. Zo leek het een 2-1 ruststand te worden. Toch was Tannane het hier niet helemaal mee eens en scoorde de 3-1 ook nog eens vlak voor rust.

Fijn moment om richting de thee te gaan voor Stegeman en zijn ploeg. Na rust kwam Heracles weer fanatieker het veld op en leek het de toon voort te zetten van de eerste helft. Het kreeg weer wat kansen, maar dit keer bleven ze onbenut. Zo bleef het eigenlijk de hele tweede helft. Vlak voor tijd had Heracles het wel gezien en probeerde de wedstrijd rustig uit te spelen. ADO Den Haag probeerde her en der nog wel wat te storen en terug te doen, maar de stand van de eerste helft bleef gewoon staan.

Eindelijk dus weer drie belangrijke punten voor Heracles. Stegeman was positief over het spel van de ploeg, alleen het eerste half uur moest nog even goed over worden nagepraat. Door de overwinning komt Heracles dus op 1 punt van NAC te staan en 4 punten van ADO Den Haag. De weg naar boven is langzaam weer ingeslapen zullen we maar zeggen. Volgende week een belangrijke uitwedstrijd in Heerenveen, die wordt gespeeld op zaterdagavond om 18:30. Hopelijk worden ook dan weer wat punten gepakt.

Lastig worden zal dat zeker, maar de wonderen zijn gelukkig de wereld nog niet uit.

Black and white Greetz,

Cootje

PS: De foto’s volgen later op de avond. Helaas lukt het niet de foto’s in de goede volgorde online te krijgen, waardoor er enig oponthoud ontstaat… Excuses hiervoor!

Please follow and like us: