Heracles Almelo – AFC Ajax 0-2 (Eredivisie 2015)

Vorige week werd in Dordrecht een zeer belangrijke wedstrijd gewonnen. Deze week kwam nummer twee in de competitie, Ajax, op bezoek. Vorig jaar werd Ajax hier nog kampioen, terwijl nu PSV kampioen gemaakt kon worden als Heracles deze “Griekse clash” zou winnen. Voorafgaand aan de wedstrijd was er voor de supporters de mogelijkheid om de verbouwing zelf eens van dichtbij te bekijken. Dit leverde mooie plaatjes op en mensen keken zich de ogen uit. Ook bij de Ajacieden die het veld opkwamen was er een geïnteresseerde blik te bespeuren. Vlak voor de wedstrijd kreeg John Stegeman het nieuws dat Ramon Zomer helaas niet kon spelen door privé-omstandigheden.

(Hieronder de foto’s van de wedstrijd. Door op de foto te klikken krijg je een groot beeld en zijn de foto’s rustig te bekijken door op “play” te drukken! Have fun!)

Er is geen galerie geselecteerd of de galerie is verwijderd.

Ook voor Jeroen Veldmate was er geen plek in de basis, hij zit met een hamstringblessure en zal dit seizoen hoogst waarschijnlijk niet meer in actie komen. Hierdoor speelde Mike te Wierik eindelijk weer eens en vormde hij samen met Vujicevic het centrale duo. Iets wat zij zeker niet slecht deden.

Stegeman had wederom vertrouwen in een stunt en hoopte dat Heracles het Ajax moeilijk kon maken. Heracles zocht brutaal de aanval en Ajax liet de Heraclieden een beetje komen. Het eerste kansje was er voor Weghorst, hij kon helaas geen kracht achter de kopbal zetten waardoor de prooi makkelijk was voor Cillessen. Ajax had het moeilijk met het felle spel van de Almeloërs. In de 29e minuut werd Darri diep gestuurd door Cziommer, Darri schoot goed binnen maar ook nu was Cillessen weer spelbreker. Heracles gaf vrij weinig weg en bij de spelers uit Amsterdam nam de frustratie een beetje toe. Vlak voor rust gaf Blom een aantal vrije trappen weg aan Ajax. De tweede bleek Heracles de das om te doen. Van Rhijn schoot verwoestend hard op doel waar Castro de zwabberbal slechts kon keren met de borst. Sigthorsson maakte hiervan dankbaar gebruik en schoot de rebound makkelijk binnen.

Ontzettend jammer en een klap in het gezicht van de Heraclieden. 

De tweede helft kwam de ploeg van Stegeman weer feller en fanatieker het veld in dan de mannen van Frank de Boer, die allerminst tevreden was. Al na 14 seconden was er de eerste kans voor Darri, dit keer mikte hij helaas zelf over. De beste kans op de gelijkmaker was er voor Avdic. Een voorzet op maat van Breukers werd maar net overgekopt. Heracles wisselde daarna Avdic, Cziommer en Darri voor Bel Hassani, Pelupessy en Navratil, maar het mocht allemaal niet baten. Net als in de eerste helft waren het nu ook de slotminuten die de ploeg uit Almelo opbraken. Ajax had de ingevallen Andersen in stelling gebracht, die zag dat Castro een tikkie te ver voor het doel stond. Hij werkte de bal dan ook fraai over de doelman heen en zo was het boek gesloten. Ook nu weer John Stegeman waar hij aan toe is en moet Heracles volgende week volop aan de bak tegen het PEC Zwolle van de aanwezige Ron Jans.

Black and white greetz,

Cootje
www.cootjedesign.nl

PS: LIKE VOORAL OOK EVEN DE ZAKELIJKE FACEBOOK PAGINA VAN COOTJE DESIGN FOTOGRAFIE & BARBER SUREN
DOOR OP DE “LIKE KNOP” TE DRUKKEN!!
Please follow and like us: