Heracles Almelo – AFC Ajax Amsterdam (Eredivisie 2015)

Het was een paar weken rustig geweest voor de ploeg uit Almelo. Bij Ajax waren er natuurlijk een aantal internationals die een minder leuke week achter de rug hadden gehad. Een aantal kwamen zelfs geblesseerd terug. Hierdoor miste Cillissen zelfs de topper in Almelo en mocht Diederik Boer de honneurs waarnemen. Bij Heracles was nog steeds Tannane de grote afwezige. Darri mocht ook dit keer weer op de bank starten waardoor Navratil ook nu de voorkeur kreeg op de rechtsbuiten.

(Hieronder de foto’s van de wedstrijd. Door op de foto te klikken krijg je een groot beeld en zijn de foto’s rustig te bekijken door op “play” te drukken! Have fun!
Vrij gebruik van de foto’s is strafbaar en de foto’s!!! Mocht er belangstelling zijn voor een foto, dan kun je een mail sturen naar: info@cootjedesign.nl)

Er is geen galerie geselecteerd of de galerie is verwijderd.

Het was dus even puzzelen weer voor Stegeman en Krüzen, maar uiteindelijk kregen de 11 beste spelers de kans zich opnieuw te bewijzen na een rumoerige interlandperiode.

In de 10e minuut hadden de Ajacieden eigenlijk al met 10 man moeten verder spelen toen Bazoer een stoot uitdeelde aan Illias Bel Hassani. Helaas zag Kevin Blom het voorval over het hoofd, waardoor Ajax door mocht spelen en zelfs een kans kreeg op de 0-1 met Victor Fischer. Gelukkig was Bram Castro attent genoeg en kreeg Blom een verdiend fluitconcert over zich heen. In de 14e minuut was het alsnog raak. El Ghazi kon wel heel makkelijk twee Heraclieden uitspelen en tot een schot komen van ruim 20 meter. De bal vloog wel erg mooi richting de kruising en Bram Castro kon niet meer dan de bal nakijken en uit het netje vissen. Helaas wederom een vroege klap in het gezicht van de ploeg uit Almelo.

Heracles gaf zich echter niet zomaar gewonnen. In de 20e minuut kwam de ploeg op 1-1 door een vrije trap van Thomas Bruns. Zomer kwamen weliswaar net achter zijn man weg, maar raakte de bal volgens mij niet eens. Toch werd er gevlagd voor buitenspel waar het 0-1 bleef. Voordat Ajax ook maar enigszins van slag was door het tegenstootje, maakte het alweer de 2-0. Dit keer was het Gudelj die het maar eens probeerde van een meter of 25. De bal vloog dit keer in de andere kruising. Ook dit keer was er voor Castro die overigens een prima wedstrijd keepte, geen houden aan. Ook nu lieten de Heraclieden zich niet helemaal van de wijs brengen en knokten terug. De 25e minuut had Bruns zich laten inspireren door El Ghazi en Gudelj, helaas vloog zijn bal niet richting kruising maar bleef de bal laag. Boer had er problemen mee, maar kon zich herpakken waardoor Weghorst te laat was om de rebound binnen te schieten.

Er werd van alles geprobeerd door de ploeg uit Almelo, maar de gelijkmaker bleef helaas uit. Navratil was nog wel heel dicht bij in de 40e minuut. Ook de Ajacieden kregen nog een megakans op de 0-3. Dit keer kreeg El Ghazi het niet voor elkaar om vanaf 2 meter raak te schieten.

De tweede helft begon wat vervelend nadat er naar Diederik Boer een golfbal was gegooid. Jan Smit snelde gelijk naar de tribune achter het doel om te kijken wat er gebeurd was en om daar de tweede helft verder te bekijken. Gelukkig bleef het rustig en gedroegen de supporters zich beter. Al moet wel gezegd worden dat Diederik Boer er toch ook wel wat aan deed om de supporters de kop gek te krijgen. Verder ging het spel op en neer de tweede helft. Ajax kreeg wat kansjes, net als de Heraclieden. Toch deed Heracles niet veel onder voor de Amsterdammers. De eerste helft had men iets te veel respect voor de koploper volgens mij. De tweede helft was er meer strijd in het spel van de Almeloërs.

Lasse Schöne knalde in de 70e minuut, nadat Gudelj dat ook al een keer had gedaan, vol op de lat en zo bleef het 0-2 voor de Amsterdammers. Het lukte Te Wierik bijna om de aansluitingstreffer te maken, maar tot zijn eigen ergernis mistte hij. Fischer kon er nog 0-3 van maken, maar ook hij schoot voorlangs. Het bleef dus bij de 0-2.

Heracles hoeft zich echter niet te schamen en Ajax liet zien dat het, ook als het niet echt in goede doen is, makkelijk kan winnen tegen topploegen. Voor de Heraclieden verder niet zo heel veel aan de hand. Koppies omhoog en op naar de volgende wedstrijd. Dat zal volgend weekend zijn als er afgereisd wordt naar de Superboeren in Doetinchem. De Graafschap staat zoals iedereen weet onderaan en daar zou er dus gewonnen moeten worden.

Er zijn nog steeds sponsoren nodig voor komend seizoen. Mocht je dus ook graag een banner willen op de site of weet je iemand die er op zou willen, dan kun je je melden via: info@cootjedesign.nl … OOK particulieren kunnen zich melden als ze een banner willen, of me gewoon een steuntje in de rug gunnen, de eerste particulieren hebben zich al gemeld de afgelopen week en ik ben hen hiervoor erg dankbaar!! Echt top dat jullie me een (Heracles)hart onder de riem willen steken! Alle hulp is welkom! Het kost me ontzettend veel tijd het hele jaar en ook kost het me veel geld!… Mail vooral even en ik maak een banner voor je zoals je zelf zou willen! Bij voorbaat dank voor de hulp van alle kanten om ook dit seizoen weer mogelijk te maken!

Black and white Greetz,

Cootje
www.cootjedesign.nl

PS: LIKE VOORAL OOK EVEN DE ZAKELIJKE FACEBOOK PAGINA VAN COOTJE DESIGN FOTOGRAFIE !!! KLEINE MOEITE… GROOT PLEZIER!!
Please follow and like us: