Heracles Almelo – Al Ittihad 1-1 (Oefenwedstrijd)

Op zaterdag 2 Augustus speelde Heracles zijn laatste oefenwedstrijd. De tegenstander was dit keer een oefenpartner uit Saoudi Arabië genaamd Al Ittihad.
Ook dit keer werd er niet in eigen huis gespeeld en was de gastheer dus Saasveldia in Saasveld. Het was weer geen fantastische wedstrijd en dit keer werd er gelijk gespeeld met 1-1.

Jan de Jonge speelde de wedstrijd met zo ongeveer zijn sterkste opstelling. Helaas speelde Cziommer nog niet mee, dit zat nog steeds zijn schorsing uit voor de rode kaart, opgelopen tegen FC Den Bosch een paar weken terug.
Heracles had vanaf het begin het meeste balbezit en die lijn werd dan ook zo’n beetje de gehele wedstrijd doorgetrokken. Al Ittihad had niet zo heel veel in te brengen en dat leverde vooral bij de spelers van Al Ittihad zo af en toe wat frustraties op. Er werd de hele wedstrijd over en weer hard gespeeld en de spelers kwamen er na 90 minuten zonder kleerscheuren vanaf en zonder blessures.

De eerste helft scoorde Heracles slechts 1 keer door een goal van Thomas Bruns. Hij maakte een voorzet van aanvoerder Mark Jan Fledderus bekwaam af en zo ging Heracles de rust in met een 1-0 voorsprong. Het kreeg de hele eerste helft nog wel een aantal kleine kansen, maar de 1-0 gaf de verhouding in de wedstrijd eigenlijk wel goed weer.

In de tweede helft was het beeld dus hetzelfde, Heracles veel in balbezit en Al Ittihad wachtte op de counter. Die houding van de Saoudi’s werkte goed, want juist zij scoorden het doelpunte waarop lang gewacht werd. Heracles stond erbij en keek ernaar. De 1-1 was misschien niet terecht, maar verdween niet meer van het scorebord in Saasveld. Heracles kreeg het niet voor elkaar te scoren. Ik blijf er dan ook bij dat het op dat vlak in de competitie ook weer lastig gaat worden. Het wachten lijkt op een balvaste, technische, makkelijk scorende spits. Wout Weghorst en Kangaskolkka lijken hier nog niet rijp voor en ook Tannane lijkt niet de verwachte spits te zijn die Jan de Jonge nodig heeft in zijn ploeg om het “probleem” te verhelpen. Misschien komt er deze week nog iets bij, misschien ook niet.

We gaan het allemaal afwachten want volgende week begint de competitie alweer tegen niemand minder dan de ploeg van Marco van Basten, AZ uit Alkmaar. Zij komen aanstaande zaterdag naar Almelo waar de wedstrijd begint om 20:45. See you there…

Black and white Greetz,

Cootje

Please follow and like us: