Heracles Almelo – AZ Alkmaar 0-3 (Eredivise 2014-2015)

Eindelijk was het dan zover… Het heeft een tijd geduurd maar nu begon voor Heracles Almelo de Eredvisie weer en na een ietwat wisselvallige voorbereiding hield menigeen zijn hart vast wat er zou gaan gebeuren met de Heraclieden tegen AZ.

De ploeg van Marco van Basten kwam richting Almelo met twee oud-Heraclieden in de gelederen. Jan Wuytens startte in de basis en voor Mikhael Rosheuvel was er niet meer dan een invalbeurt deze avond.

Jan de Jonge kon beschikken over zijn ploeg waar ie ook mee speelde in de meeste wedstrijden van de voorbereiding. Alleen voor Simon Cziommer was er helaas geen plek in de basis, ook hij moest het met een invalbeurt doen aan het einde van de wedstrijd.

Heracles begon voortvarend en kreeg al binnen twee minuten een gigantische kans op de 1-0. Tannane was nog niet helemaal scherp en dus bleef het 0-0. Heracles had het meeste balbezit, maar kon AZ niet echt op de knieën krijgen. Het bleef lang 0-0. Vlak voor tijd moest Telgenkamp nog een keer belangrijk ingrijpen en deed dat goed. Ook aan de kant van AZ stond Esteban zijn mannetje, hij greep een aantal keer prima in, al had volgens het publiek de bal één keer wel op de stip gemogen. Higler zag het niet en zo bleef het 0-0.

In de tweede helft ging het eigenlijk een beetje hetzelfde. De kansen voor Heracles werden niet benut en AZ daarentegen benutte elke kans. Berghuis maakte na tien minuten spelen de openingstreffer. Nog geen zeven minuten later was het Guus Hupperts die Telgenkamp te ver voor zijn goal zag staan en schoot de bal fraai in de kruising. Tankovic besloot vlak voor zijn wisselbeurt ook nog maar even wat meer zout in de wond te strooien door de derde treffer van AZ te maken.

Een handjevol wissels van Jan de Jonge bleken te laat en ook nu kunnen we in Almelo de conclusie trekken dat er toch echt het tijdstip is aangebroken dat er een spits moet worden gehaald.

Helaas was het begin voor de Heraclieden niet zoals iedereen had gehoopt en kunnen de gezichten worden gericht naar de volgende tegenstander. Volgend weekend mag de ploeg afreizen naar het Noorden voor een wedstrijd tegen FC Groningen in de Euroborg.

See you there,

Cootje

PS: De foto’s die in dit verslag voorkomen, kunnen worden besteld, indien daar belangstelling voor is. Het plaatsen en gebruiken van foto’s zonder toestemming is niet toegestaan…

Please follow and like us: