Heracles Almelo – AZ Alkmaar 1-2 (Eredivisie 2016-2017)

Heracles mocht na de prachtige overwinning vorige week in Deventer aantreden tegen drie oud gedienden. Bij AZ spelen Wout Weghorst, Illias Bel Hassani en Ben Rienstra misschien niet alle wedstrijden, maar ze hebben wel de stap gemaakt naar de club die momenteel op de 6e plek in de Eredivisie staat en zijn al vaker dan één keer doorslaggevend geweest bij hun nieuwe opdrachtgever. Bij Heracles is nog steeds de ziekenboeg niet helemaal leeg. John Stegeman moest dus weer starten met Reuven Niemeijer op het middenveld. Verder was de opstelling hetzelfde als vorige week en was het voor Heracles zaak om de goede lijn voort te zetten. Dat het een lastig potje zou worden tegen AZ was in elk geval duidelijk.

(Hieronder de foto’s van het evenement. Door op de foto te klikken krijg je een groot beeld en zijn de foto’s rustig te bekijken door op “play” te drukken! Have fun!
Vrij gebruik van de foto’s is strafbaar en de foto’s!!! Mocht er belangstelling zijn voor een foto, dan kun je een mail sturen naar: info@cootjedesign.nl) 
« 1 van 317 »
De Heraclieden leken vanaf het begin eigelijk niet zo goed bij de les als vorige week tegen Go Ahead Eagles, want al na 15 seconden stond Wout Weghorst oog in oog met Bram Castro, die gelukkig wel goed oplette.
Na ongeveer vier minuten spelen ging Kristoffer Peterson geweldig de fout in. Hij speelde een bal terug richting verdediging, waar Dabney dos Santos er als de kippen bij was. Hij kon in z’n eentje richting Castro, waar het eigenlijk alleen nog een kwestie was van de goede hoek uit te zoeken. Toch bleef de spits niet koel genoeg en hij schoof de bal net langs de doelpaal, voor Heracles gelukkig aan de verkeerde kant van de paal.
De eerste echte doelgerichte kans van Heracles, kwam van Justin Hoogma. Hij kopte een corner met een “Van Persie achtige” snoekduik op het doel, maar ook hij zag de bal net langs de verkeerde kant van de paal achter het doel verdwijnen. Met bijna 9 minuten op de klok, was het weer Weghorst met een grote kans. Te Wierik dekte hem aan de verkeerde kant af en de spits maakte daarvan dankbaar gebruik. De afwerking liet te wensen over waardoor het nog steeds bij 0-0 bleef. De kansen van AZ bleven komen, maar de scherpte ontbrak gelukkig. Vlak voor rust was Kuwas nog enigszins dicht bij een goal, ware het niet dat deze bal uit zichzelf ook al over het doel van AZ in de touwen verdween.
In de rust werd er natuurlijk besproken hoe Heracles AZ moest en kon bestrijden. De uitvoering van dit plan bleek in de tweede helft niet zo goed uit te pakken. Na een aantal schoten op doel, kwam de bal via via bij Wout Weghorst terecht, die dit keer wel wist raak te schieten. De bal verdween in de kruising en Castro had dit keer helaas het nakijken. Heracles moest proberen de achterstand goed te maken. De druk naar voren nam toe, maar AZ wist hierdoor meerdere malen knap te counteren, met als ultieme kans om op 0-2 voor te komen de aanval met 4 aanvallers tegen 2 verdedigers. Toch was Van Overeem, die het uiteindelijk af mocht maken, niet koelbloedig genoeg. De bal ging naast het doel waardoor de stand van 0-1 nog even bleef staan. In de 67e minuut probeerde Heracles wat terug te doen. Darri was inmiddels in het veld en daarmee nam de druk op Tim Krul wat toe. Een schot van Peterson wist hij net aan te tikken waardoor de bal over het doel verdween. In de 83e minuut gooide AZ de wedstrijd op slot. Een fraaie aanval tussen Weghorst en Jahanbakhsh werd door laatstgenoemde knap afgemaakt. De 0-2 stand was een klap in het gezicht van Heracles.
Aan het einde, toen inmiddels het ex-Heracles trio al in het veld was, kwam AZ nog bijna op 0-3, maar de bal verdween op de paal. In de 92e minuut kreeg Heracles nog een vrije trap van een meter of 40 van het doel. Uiteraard ga je er dan bijna vanuit dat deze bal niet meer achter Krul zal verdwijnen. Gelukkig hebben we dan nog spelers als Kuwas, die daar wel in geloven. Met een fraai schot werd Tim Krul dan ook keihard verrast, waardoor de pijn iets verzacht werd en de wedstrijd eindigde in een 1-2 nederlaag. Heracles zal zich weer eens moeten herpakken en volgende week mogen we dan weer met z’n allen naar Zwolle, alwaar we de derde Derby van het Oosten zullen spelen. Hopelijk zit er dan weer een stuntje in en hebben de paaseitjes bij de iedereen geholpen.

THANKS VOOR ALLE STEUN VAN IEDEREEN VORIG SEIZOEN EN WE HOPEN DAT JULLIE DIT SEIZOEN ER OOK WEER BIJ ZULLEN ZIJN! HET KOST ONTZETTEND VEEL TIJD OM DEZE VERSLAGEN TE MAKEN EN HET KOST ME OOK VEEL GELD! WE HOPEN DAT JULLIE, DE ECHTE DIE-HARD HERACLES FANS, ME EEN HANDJE KUNNEN EN WILLEN STEUNEN! ELKE BIJDRAGE IS ER EENTJE!!!…

Er zijn dus zoals net ook al vermeld, nog steeds sponsoren nodig voor dit seizoen!! Mocht je ook graag een banner willen op de site of weet je iemand die er op zou willen, dan kun je je melden via: info@cootjedesign.nl … OOK particulieren kunnen zich melden als ze een banner willen, of me gewoon een steuntje in de rug gunnen, de eerste particulieren hebben zich al gemeld de afgelopen week en ik ben hen hiervoor erg dankbaar!! Echt top dat jullie me een (Heracles)hart onder de riem willen steken! Alle hulp is welkom! Het kost me ontzettend veel tijd het hele jaar en ook kost het me veel geld!… Mail vooral even en ik maak een banner voor je zoals je zelf zou willen! Bij voorbaat dank voor de hulp van alle kanten om ook dit seizoen weer mogelijk te maken!

Black and white Greetz,

Cootje
www.cootjedesign.nl

Please follow and like us: