Heracles Almelo – Cambuur Leeuwarden 0-1 (Eredivisie 2014-2015)

Heracles moest afgelopen weekend aantreden tegen het Cambuur Leeuwarden van Henk de Jong. Grappig detail aan de wedstrijd voor hem was de er de laatste 14 jaar niet werd gewonnen in een uitwedstrijd in de Eredivisie. Een aardige opdracht dus voor Henk en zijn ploeg. Uiteindelijk lukte het hen ook nog en kon er een flesje champagne worden geopend die een aardige tijd op zich had laten wachten… 

Jan de Jonge had nagenoeg dezelfde ploeg als vorige week op de mat gebracht in het Polman Stadion. Alleen voor Bas Sibum was er dit keer een plekje op de bank in plaats van in de basis. Zijn plek werd overgenomen door de jonge Joey Pelupessy. Vorige week viel hij al in voor Sibum en deze week mocht hij het vanaf het begin proberen. Voor onder andere Thomas Bruns en Simon Cziommer was een basisplek nog niet ter sprake. Persoonlijk zou ik ze toch graag een keer vanaf het begin zien spelen.

De wedstrijd begon vrij tam en er werd vanaf beide kanten niet zo heel veel aan kansen gecreëerd. Toch was de eerste kans voor de ploeg uit Leeuwarden. Gelukkig bleek de ploeg nog niet helemaal scherp en werd deze kan niet benut.
Heracles liet even op zich wachten tot de eerste kans er was, maar ook zij benutten de kansjes niet.

In de tweede helft was het beeld nagenoeg hetzelfde. Voor de Heraclieden werd het nog zuurder toen Tannane tegen een rode kaart aan liep. Hij ging voor de tweede keer over de schreef en ontving zijn tweede gele kaart, waardoor hij eerder mocht gaan douchen dan vooraf de bedoeling was. Heracles moest het dus verder doen met een man minder. Bij elf spelers hield het al niet over, dus met 10 werd het alleen nog maar lastiger. Een aantal wissels moesten het tij keren volgens Jan de Jonge, maar dat bleek niet te lukken. Cambuur zette druk en dat bracht wat Henk de Jong had gehoopt. Uit een corner kwam Hemmen hoger dan zijn tegenstanders en vooral Zomer kon hem niet temmen. De lange spits klom voor de verdediging omhoog en kopte knap binnen. Ruim in de blessuretijd werd het dus allemaal nog erger. De punten gingen weer niet naar de thuisploeg, maar Cambuur eindelijk weer eens punten meenemen in de bus na het spelen van een uitwedstrijd.

Het dal lijkt steeds dieper te worden in Almelo. De gifbeker moet werkelijk helemaal leeggedronken worden lijkt het wel…
Ik hoop snel op een ommekeer, maar het lijkt een lastig verhaal te worden op deze manier. Aanstaande week moeten we uit naar Excelsior, ook weer niet makkelijk.

We gaan het meemaken! Natuurlijk zijn we er weer bij en schieten daar een reportage bij elkaar.
In het verslag van deze week staan weer veel foto’s op verzoek van diverse ouders van kids die meelopen het veld op en kids die in de rust het veld op mochten om gehuldigd te worden. Het is de bedoeling bij zo’n aanvraag dat er ook foto’s besteld worden. Stuur dus gerust een mailtje naar info@cootjedesign.nl of vul het contact formulier bovenaan de pagina even in. Van alle kids die met de spelers meeliepen zijn aardig wat foto’s gemaakt, maar niet alle foto’s zijn geplaatst… Bij interesse, gewoon mailen dus!

SEE YOU NEXT WEEK IN ROTTERDAM!

PS: Foto’s volgen later!!

Please follow and like us: