Heracles Almelo – Cambuur Leeuwarden 0-3 (Beker 2014)

Na een slechte generale afgelopen vrijdag tegen FC Dordrecht, had John Stegeman zijn ploeg getracht wakker te schudden voor het bekerduel tegen Cambuur. Eerder dit seizoen werd er al verloren in de competitie tegen Cambuur in eigen huis met 0-1, dus de ploeg was gewaarschuwd. Henk de Jong had er in elk geval zin in en kwam met zijn sterkste opstelling naar Almelo om de trip richting de Kuip voor in elk geval één ronde veilig te stellen. 

Heracles begon met Fledderus in de basis, die weer was hersteld van zijn blessure waarmee hij afgelopen vrijdag uitviel. De Almeloërs begonnen lekker fanatiek en leken te bijgekomen van de slechte wedstrijd van een aantal dagen geleden. Eerste kansje deed zich voor in de 6e minuut toen Tannane een schot op doel afvuurde. Het ging helaas rakelings langs het doel. Het bekersprookje van Tannane van vorige wedstrijd, waarin hij maar liefst vijf keer scoorde, ging vooralsnog voor wat betreft het maken van doelpunten.

Bij Heracles liep het allemaal nog steeds niet echt lekker en Cambuur werd steeds sterker. Ze speelden de Heraclieden bij vlagen een beetje zoek. In de 14e minuut was het El Makrini die maar eens van afstand probeerde te schieten. Telgenkamp kon er niet bij en de bal vloog strak in de kruising. Het geweldige doelpunt gaf de ploeg van Henk de Jong vleugels. In de 23e minuut werd Bruns diep gestuurd door Tannane, Bruns werd net buiten het strafschopgebied vastgepakt door Lucas Bijker, die terecht door Braamhaar met rood van het veld werd gestuurd. Zou dat de Heraclieden dan helpen? We hoopten het met z’n allen in een slecht gevuld Polman Stadion… De vrije trap die volgt, gaat helaas rakelings voor het doel van Zeinstra langs.

Tot de rust veranderde er niet veel aan het spelbeeld. Cambuur bleef de bovenliggende ploeg en Heracles hobbelde elke keer te laat achter alles aan. Na rust werd alles nog erger. In de 52e minuut werd er uit een corner gescoord door wederom El Makrini. Bel Hassani stond nog in de baan van het schot, maar de bal ging via hem alsnog achter Telgenkamp in het netje. Inmiddels werd het gefluit alleen maar erger vanaf de tribunes en terecht. Het was een complete wanvertoning van het hele team, er werd niet geknokt, er werd slordig samengespeeld en de kansjes die er al waren werden niet benut. Kortom, het was een complete off-day. 

Maar de gifbeker was nog niet helemaal leeg. In de 60e minuut deed Calvin MacIntosh er nog een schepje bovenop. Hij kopte de bal ongestoord raak en dat zorgde er mede voor dat de tribunes vroegtijdig verder leegstroomden. Het gefluit richting spelers en John Stegeman loog er niet om. Met elf man zo worden weggespeeld door slechts tien spelers is natuurlijk ook iets om je rot voor te schamen. Gelukkig werd in de resterende speeltijd niet nog vaker gescoord door de ploeg uit Leeuwarden. Na afloop was John Stegeman “not amused” in de persconferentie, waar hij aangaf zich te schamen voor het vertoonde spel. Waar hij vertelde dat hij zijn excuses wou maken naar het publiek, de kijkers thuis en alles wat Heracles een warm hart toedroeg. Hij stak vooral de hand in eigen boezem, maar liet ook de spelers niet heel, iedereen had gefaald en hoe…

Aankomende zondag moet het allemaal anders, hij zou dan ook spelers gaan slachtofferen voor het gedrag en hun spel. Ook gaf hij aan dat mensen niet raar op moesten kijken als “populaire spelers” er niet in zouden staan. “Dit kan zo niet langer, nu is de maat vol!” waren de woorden waar de trainer mee afsloot. Aanstaande zondag dus mogelijk een ander Heracles op het veld in Arnhem. Trainer Hendrie Krüzen zat gisteravond te kijken in het Polman Stadion en moet zich rot zijn geschrokken. Laten we hopen dat Heracles zondag uit een ander vaatje tapt! 

Black and white Greetz,

Cootje
www.cootjedesign.nl

Please follow and like us: