Heracles Almelo – Cambuur Leeuwarden 4-2 (Oefenwedstrijd)

Omdat er interlandwedstrijden waren deze week en ook Jong Oranje zich moest gaan plaatsen voor het Jeugd EK waren er geen wedstrijden in de competitie.Heracles regelde dus een oefenwedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden, dat eerder deze week nog bedankte voor een oefenwedstrijd tegen Manchester United. 

Beide ploegen startten de wedstrijd met een mix aan spelers van het eerste en de beloften. Bij Heracles speelden Castro, Schenkeveld, Zomer, Brent, Aktaou, Sibum, Bel Hassani, Heerkes, Paljic, Kangaskolkka en Gyasi.

Heracles kwam fraai op voorsprong door een goal van Aleksei Kangaskolkka. De Heraclieden waren sterker en er leek een dikke uitslag aan te komen. Toch hield de Cambuur Goalie er wat ballen uit en bleken de Almeloërs niet scherp genoeg. Sterker nog, aan de andere kant werd de bal wel heel makkelijk op de stip gelegd waardoor het voor rust nog weer 1-1 was. Na rust kwamen de Heraclieden herboren uit de kleedkamers. Al in de 47e minuut maakte Kangaskolkka de 2-1 na een foutje in de verdediging van Cambuur.

Niet veel later kreeg Kangaskolkka weer een kans, dit keer vanaf 11 meter. Dit keer bleek hij echter minder scherp, de bal werd gemist en zo bleef het nog even 2-1. Lang duurde dat niet, want Menno Heerkes, de zoon van de oud trainer Gert Heerkes, scoorde fantastisch uit een vrije trap. Kangaskolkka kreeg nog een herkansing voor de eerder gemiste penalty.  Dit keer maakte hij hem wel en was de „hattrick” compleet. Cambuur deed nog wel iets terug daarna en maakte de 4-2, maar daar bleef het bij.

Het was kort samengevat een vermakelijke middag in het Polman Stadion, met wat mooie goals en leuk voetbal. Aanstaande zaterdag gaat Heracles op bezoek in de Kuip, waar om 19:45 wordt afgetrapt tegen Feyenoord.

Wij zijn er ook daar weer bij en schieten hopelijk een leuke fotoserie bij elkaar van een fraaie overwinning op Feyenoord 🙂

Black and white greetz,

Cootje

Please follow and like us: