Heracles Almelo – De Graafschap 2-1 (Eredivisie 2016)

Na de blamage van vorige week in Enschede was het aan de trainers om te laten zien dat het slechts iets eenmaligs betrof. Ondanks de verwachtingen hielden Stegeman en Alflen zich aan dezelfde opstelling als die van vorige week. De boos weggelopen Weghorst stond gewoon weer in de basis en mocht zich andermaal proberen te bewijzen. Ramon Zomer was gewoon weer fit en stond net als vorige week dus ook gewoon weer aan de aftrap. 

(Hieronder de foto’s van de wedstrijd. Door op de foto te klikken krijg je een groot beeld en zijn de foto’s rustig te bekijken door op “play” te drukken! Have fun!
Vrij gebruik van de foto’s is strafbaar en de foto’s!!! Mocht er belangstelling zijn voor een foto, dan kun je een mail sturen naar: info@cootjedesign.nl)

Er is geen galerie geselecteerd of de galerie is verwijderd.

Het zou een druk weekje voor de Heraclieden gaan worden. Om te beginnen moesten alle pijlen gericht worden op De Graafschap, wetende dat Ajax (dinsdagavond) en Willem II (vrijdagavond) klaar staan als volgende tegenstanders. Darri begon dit keer aan de linkerkant terwijl Peter van Ooijen dit keer op rechts begon. Daar moest de kleine aanvaller zorgen dat de gemiste Oussama Tannane snel vergeten zou worden. De eerste kans voor de Almeloërs deed zich voor in de vierde minuut. Weghorst kopte slecht en zo kwam de bal voor de voeten van de vrijstaande Van Ooijen, die slechts het zijnet wist te raken. Daarna volgende een periode van heel veel onnodig balverlies, dat voor de Heraclieden telkens goed afliep, al moesten de lat en de paal daarbij een aantal keer meehelpen. Het liep niet, en dat liet het publiek ook merken aan de spelers. Veel fluitconcerten zo rond de 30e minuut, na een slap slot van Darri op doel. Het publiek was verwend de eerste helft van het seizoen en wou dit goede spel weerzien op het veld. 

Nadat De Graafschap de lat raakte, na wederom geklungel aan Heracles zijde, bouwde Heracles ineens wel een goede aanval op. Het overstapje van Weghorst op de bal van Van Ooijen, zorgde ervoor de Darri wat kon laten zien, hij speelde zich knap vrij en kon zo tot een schot komen. De bal vloog in de verre hoek, wat de Heracles op een 1-0 voorsprong zette. Of dat helemaal terecht was, mag door uzelf ingevuld worden. 

In de rust geen veranderingen. Stegeman en Alflen hielden het bij dezelfde elf spelers. Ook daar hetzelfde beeld als in de eerste helft. Weer vaak slordig spel, snel balverlies, maar er was wel iets meer inzet dan de eerste helft. Toch kreeg De Graafschap weer hun kansjes. In de 59e minuut werd wederom de lat geraakt en weer kwamen de Heraclieden dus goed weg. In de 71e minuut kon Heracles op 2-0 komen na een goede actie van Bel Hassani, maar Darri was dit keer niet scherp genoeg. Even later was het wel raak. Fledderus was neergelegd op een meter of twintig van het doel. Thomas Bruns maakte zich op voor de vrije trap, al was Fledderus zelf ook nog even van mening dat hij hem zelf zou moeten nemen.

Thomas legde aan en krulde de bal fantastisch over het muurtje heen in de linkerhoek. Toch werd het de Almeloërs nog heet onder de voeten. De 2-0 maakte sommige spelers wat gemakzuchtig en dat leverde De Graafschap de 2-1 op in de 87e minuut.In de 90e minuut kon Heracles het boek sluiten door Bel Hassani die knap doorging en de bal had moeten afleggen op Thomas Bruns. Hij ging echter voor eigen belang en miste. Het lukte De Graafschap gelukkig niet meer om de gelijkmaker binnen te schieten. Heracles kon niet verder uitlopen en zo bleef de 2-1 gelukkig op het scorebord staan.

We mogen rustig concluderen dat het een moeizame avond was en dat er wel degelijk versterking in de voorhoede nodig is. Laten we hopen dat er door de “hoge heren” nog wat moois uit de hoge hoed getoverd wordt voordat de transfermarkt sluit eind van de maand. 

Aankomende dinsdag wacht Ajax alweer op de Almeloërs en vrijdag moeten we alweer naar Tilburg, kortom, het wordt een drukke week.

Er zijn nog steeds sponsoren nodig voor komend seizoen. Mocht je dus ook graag een banner willen op de site of weet je iemand die er op zou willen, dan kun je je melden via: info@cootjedesign.nl … OOK particulieren kunnen zich melden als ze een banner willen, of me gewoon een steuntje in de rug gunnen, de eerste particulieren hebben zich al gemeld de afgelopen week en ik ben hen hiervoor erg dankbaar!! Echt top dat jullie me een (Heracles)hart onder de riem willen steken! Alle hulp is welkom! Het kost me ontzettend veel tijd het hele jaar en ook kost het me veel geld!… Mail vooral even en ik maak een banner voor je zoals je zelf zou willen! Bij voorbaat dank voor de hulp van alle kanten om ook dit seizoen weer mogelijk te maken!

Black and white Greetz,

Cootje
www.cootjedesign.nl

PS: LIKE VOORAL OOK EVEN DE ZAKELIJKE FACEBOOK PAGINA VAN COOTJE DESIGN FOTOGRAFIE !!! KLEINE MOEITE… GROOT PLEZIER!!
Please follow and like us: