Heracles Almelo – De Graafschap 3-2 (Oefenwedstrijd)

Afgelopen zaterdag was het weer zover voor de Heraclieden. Er stond weer een oefenwedstrijd op het programma. Dit keer kwam de oude ploeg van Jan de Jonge op bezoek in Almelo. Jan de Jonge was er zelf een tijdje trainer geweest en dus kwam de ploeg naar Almelo om de oefenwedstrijd af te werken in het Polman Stadion.

Door de vernieuwbouw is er helaas geen mogelijkheid voor de spelers om zich om te kleden in het stadion. Dat mochten de spelers en de staf dan ook doen in de IISPA, wat het tafereel opleverde, dat spelers tussen de supporters vanaf de parkeerplaatsen aan de zijkant het stadion binnenkwamen.

Je zag de gezichten van veel supporters, al waren het er totaal niet zo heel veel, een vreemde uitdrukking aannemen toen ze zichzelf ineens tussen de spelers bevonden bij het “inchecken” van het stadion op deze mooie zomeravond.

De ploeg van Jan de Jonge kon beginnen aan de warming up en het team begon met Dennis Telgenkamp onder de lat. Achterin speelden Mike te Wierik, Bart Schenkeveld, Ramon Zomer en Fahd Aktaou. Op het middenveld moesten Mark Jan Fledderus, Thomas Bruns en Bas Sibum laten zien wat ze waard waren. Voor de voorhoede bleven er dus drie over, hiervoor had Jan de Jonge de volgende spelers bedacht: Bryan Linssen, Iliass Bel Hassani en Wout Weghorst. Het begon allemaal best netjes en verzorgd. Reeds na 8 minuten lag de eerste bal al in het mandje bij De Graafschap, maar er werd helaas niet doorgedrukt en op die wijze kreeg De Graafschap per minuut meer vertrouwen en de kleine 3.000 toeschouwers minder mooi voetbal van Heracles kant.

In de 30e minuut wist De Graafschap te scoren en het werd allemaal nog erger voor Heracles toen Dean Koolhof (jawel, de zoon van Youri) de bal achter Telgenkamp werkte. Jan de Jonge mocht dus op het veld in de rust, naar de kleedkamer lopen bleek te ver, de ploeg even goed bij de oortjes pakken en wakker schudden. Het verhaal bleek geholpen te hebben uiteindelijk, want na een moeizame tweede helft bleek er toch nog wat te lukken. Al was het een beetje laat in de wedstrijd, maar ‘beter laat dan nooit’ hebben ze mij altijd geleerd. Kangaskolkka deed eerst wat ie moest doen en scoorde in de 84e minuut de gelijkmaker, waarna Thomas Bruns het godzijdank nog af wist te maken met de 3-2 in de 90e minuut.

Een overwinning, prachtig, maar of ik er blij mee was… Niet echt. Persoonlijk denk ik dat er nog hard gewerkt moet worden en natuurlijk weten we dat Cziommer er nog niet bij was, maar is er ook nog niet een “echte” spits nodig. Willen we allemaal denk ik, maar NU lijkt het toch echt nodig… Ik denk nog wel eens terug aan tijden met Lakic, Friend, Everton, Bas Dost en zelfs Folkert Velten. Een spits is zo belangrijk als je het spelletje wilt spelen zoals ze nu proberen. Laten we hopen dat de hoge heren nog in de buidel tasten en voor “Die Spits” gaan… Dat zou een hoop schelen het komende seizoen!!!

Hoe dan ook, we hopen een mooi seizoen tegemoed te gaan en moeten misschien maar niet teveel waarde hechten aan de oefencampagne…

Aanstaande dinsdag speelt Heracles weer een wedstrijd in Tubbergen bij TVC aan de Sportlaan 10 tegen Konyaspor uit Turkije. De wedstrijd zal starten om 19:00

PS: FOTO’S VAN DE WEDSTRIJD VOLGEN LATER… HET UPLOADEN VAN DE FOTO’S GAAT NOG NIET ZOALS IK DAT GRAAG ZOU WILLEN!!! SORRY VOOR HET ONGEMAK

UPDATE: 29 Juli 2014: Mede met hulp van HNDB Media is het toch gelukt de foto’s er op te krijgen!! Veel kijkplezier…

Please follow and like us: