Heracles Almelo – Excelsior Rotterdam 0-3 (Eredivisie 2015)

Eindelijk!! De winterstop zit er weer op… Om te beginnen voor iedereen die ik nog niet gesproken heb, de allerbeste wensen voor 2015 en een heel gezond en sportief nieuw jaar! En is het dan niet heerlijk, om weer naar de voetbal te gaan en je cluppie tegen een tegenstander te zien spelen waar ze boven konden komen, als er gewonnen zou worden! Althans dat gevoel had ik voor de wedstrijd… Het leek allemaal anders te gaan dan iedereen in het stadion had gehoopt vooraf 🙁

(Er waren de laatste tijd nogal wat problemen met het uploaden van de foto’s die bij het verslag horen… We hebben dus een plugin gedownload waar het wel mee lukte! Succes…)

Er is geen galerie geselecteerd of de galerie is verwijderd.

Dan terug naar de realiteit met de wedstrijd van vanmiddag… Vreselijk! Wat een drama pot!! Toch maar geprobeerd een verslag te maken en wat foto’s uit te zoeken! Na een goede winterstop was het tijd voor de ploeg van John Stegeman om te laten zien aan het Almelose publiek wat de ploeg had opgestoken in Spanje. Er was goed getraind, de ploeg was een eenheid en se spelers en staf hadden het volste vertrouwen in een goede hervatting van de competitie. John Stegeman startte met zo ongeveer dezelfde opstelling als voor de winterstop en had wel Bram Castro en Simon Cziommer weer terug op de bank. Opvallend was dat oud Heraclieden Daryl van Miechem en Ninos Gouriye hoofdrollen hadden in de nederlaag die op het bord stond na 90 minuten.

Heracles startte vol goede moed en wachtte af wat het team uit Rotterdam voor hen in petto had. Marinus Dijkhuizen moest wat improviseren, maar dat was de jonge ploeg niet aan te zien. Het leverde de Heraclieden wat kansjes op, maar die werden niet benut. De eerste uitbraak voor Excelsior was wel raak. Uitgerekend Van Miechem was te snel en kon op links doorbreken en voorgeven, waarna het voor Tom van Weert een eitje was om de bal achter Telgenkamp te krijgen.

Heracles was aangedaan en kon weinig terug doen, op wat kleine kansjes na was het niet veel bijzonders. Zelfs bij wat vrije trappen was er onenigheid in de ploeg van Stegeman en het fanatisme was uiteindelijk langzaam weg aan het vloeien uit de ploeg. Tannane probeerde het nog wel een keer van afstand maar ook deze bal werd door Alessandro Damen gepareerd. 

In de rust mocht Cziommer warmlopen, wat erop leek dat hij in zou vallen na de rust. Dit hield Stegeman nog even achter de hand, waardoor er dus niets veranderde. Weer zochten de Almeloërs de aanval, maar mocht het doelpunt niet vallen. Ook nu was Tannane een aantal keer dichtbij met harde schoten, maar ook nu stond Damen zijn mannetje waardoor de 0-1 bleef staan. In de 70e minuut was het weer Van Miechem die belangrijk was. Op aangeven van Gouriye nam hij de bal knap aan en werkte hem nog knapper af. Het was verdiend, de 0-2 was een klap in het gezicht van de Heraclieden en deze kwamen zij niet weer te boven. Excelsior had het nog verder af kunnen maken, maar verzuimde dit meerdere keren. Toch was het in de 84e minuut weer raak, waarna het boek helemaal dicht kon. 

Stegeman was teleurgesteld en had gehoopt op een andere hervatting van de Eredivisie. Aanstaande vrijdag volgt de eerste van vele finales voor de Almeloërs en wel in Enschede, waar een ploeg de tegenstander zal zijn die ook verloor dit weekend met dikke cijfers. Tijd om de borst goed nat te maken en eens te laten zien uit welk hout de spelers gesneden zijn. Het gaat lastig worden, maar de wonderen zijn gelukkig de wereld nog niet uit.

See you all on Friday…

Black and white Greetz,

Cootje
www.cootjedesign.nl

Please follow and like us: