Heracles Almelo – Excelsior Rotterdam 4-0 (Eredivisie 16-17)

Heracles had eindelijk weer eens een overwinning nodig en Excelsior uit Rotterdam leek hiervoor de “ideale” tegenstander. Met in het achterhoofd de 3-1 nederlaag in Rotterdam van vorig jaar wist de ploeg als geen ander dat Excelsior lastig is om tegen te spelen. John Stegeman moest ook voor deze wedstrijd weer alles uit de hoge hoed toveren dat kon helpen om de drie punten veilig te stellen in het eigen Polman Stadion. Zo mocht Mike te Wierik beginnen op zijn oude stekkie  op de rechtsback. Achterin verschenen Pröpper en Hoogma op het toneel en linksback mocht Gosens zijn ding weer doen. Op het middenveld waren ook personele problemen met Duarte, die nog met een hamstringblessure rondloopt. Bruns, Van Ooijen en Pelupessy speelden dus op het middenveld en in de voorhoede mochten Peterson, Armenteros en Kuwas hun kunsten laten zien.

(Hieronder de foto’s van het evenement. Door op de foto te klikken krijg je een groot beeld en zijn de foto’s rustig te bekijken door op “play” te drukken! Have fun!
Vrij gebruik van de foto’s is strafbaar en de foto’s!!! Mocht er belangstelling zijn voor een foto, dan kun je een mail sturen naar: info@cootjedesign.nl)
« 1 van 218 »

Dat Excelsior niet naar Almelo was gekomen om de wedstrijd zo maar weg te geven leek vanaf het begin wel duidelijk. Met onder andere routinier Bruins was Excelsior al snel op zoek naar de 0-1. De eerste kansen deden zich dan ook voor bij het doel van Bram Castro, die overigens weer een prima wedstrijd wist te keepen. De eerste helft leek er vooral eentje die in het teken stond van wel heel makkelijk balverlies. Ballen werden op een paar meter afstand zo bij de tegenstander in de voeten gespeeld, dit gebeurde overigens van twee kanten. In de 25e kreeg Heracles de allereerste goede kans. De dreigende Kuwas leek weer een beetje de oude, tegen zijn oud ploeggenoten. Hij was dreigend binnendoor en buitenom. Met een goed schot moest Hahn alles uit de kast toveren om de stand gelijk te houden, ook de rebound van Peterson ging net voorlangs. In de 34e minuut draaide Armenteros prima weg bij zijn directe tegenstander Mattheij, die moest hiervoor aan de noodrem trekken. Met al geel op zak leverde hem dit een rode prent op van arbiter Mulder. 

Het leek een zetje in de goede richting, want Heracles kreeg nog meer overwicht. Het resulteerde in de 42e minuut in de verdiende 1-0. Uitgerekend Kuwas brak de ban. Hij lette goed op toen de bal terugkwam van de lat na een schot van Van Ooijen. Excelsior probeerde nog wel iets terug te doen, maar telkens lag Bram Castro in de weg. De tweede helft zette Heracles de goede lijn voort, al in de 52e minuut was het bijna 2-0. In de 57e was het aanvoerder Thomas Bruns die een goede wedstrijd bekroonde met de 2-0. Het was een moeilijke periode voor de aanvoerder en eindelijk wist hij dan zijn verdiende goal te maken. 

In de 66e minuut was het wederom Bruns die aan de basis stond van een de 3-0. Hij wist de mee opgekomen Mike te Wierik de bereiken, waarvan vooraf nog niet eens zeker was of ie mee zou doen, en die maakte het zeer bekwaam af.

Heracles leek de smaak te pakken te hebben en was op zoek naar een monsterscore. In de 82e minuut was het Armenteros die zijn doelpuntentotaal nog wat op kon krikken. De scherpte was bij Sammy echter niet helemaal aanwezig. Hij nam de bal prima aan maar raakte de bal compleet verkeerd met het afronden. “Als het zelf niet lukt, moet ik ze maar voorgeven”, moet Armenteros hebben gedacht, want in de 84e minuut gaf hij de bal vlijmscherp voor op Kristoffer Peterson. Die knikte de bal netjes achter Hahn en zo stonden de Heraclieden royaal voor met 4-0.

Brahim Darri kwam vlak voor tijd het veld nog even in en zag een hard schot nog net over het doel vliegen nadat Hahn er met de vingertoppen aanzat. Ook Armenteros hielp nog een kans op de 5-0 om zeep. Het bleef dus bij een 4-0 overwinning. Maar wel eentje die ontzettend belangrijk is voor de ploeg uit Almelo. Het puntentotaal gaat langzaam omhoog en lijkt zo langzaam maar zeker genoeg om te handhaven in de Eredivisie. Volgende week mag Heracles proberen wat “bonuspunten” op te halen in de Amsterdam Arena. Het zal zeker lastig worden om de ploeg van Peter Bosz en Hendrie Krüzen op de knietjes te krijgen. Maar Heracles zal er alles aan gaan doen om het daar lastig te maken voor de oud trainers van Heracles.

THANKS VOOR ALLE STEUN VAN IEDEREEN VORIG SEIZOEN EN WE HOPEN DAT JULLIE DIT SEIZOEN ER OOK WEER BIJ ZULLEN ZIJN! HET KOST ONTZETTEND VEEL TIJD OM DEZE VERSLAGEN TE MAKEN EN HET KOST ME OOK VEEL GELD! WE HOPEN DAT JULLIE, DE ECHTE DIE-HARD HERACLES FANS, ME EEN HANDJE KUNNEN EN WILLEN STEUNEN! ELKE BIJDRAGE IS ER EENTJE!!!…

Er zijn dus zoals net ook al vermeld, nog steeds sponsoren nodig voor dit seizoen!! Mocht je ook graag een banner willen op de site of weet je iemand die er op zou willen, dan kun je je melden via: info@cootjedesign.nl … OOK particulieren kunnen zich melden als ze een banner willen, of me gewoon een steuntje in de rug gunnen, de eerste particulieren hebben zich al gemeld de afgelopen week en ik ben hen hiervoor erg dankbaar!! Echt top dat jullie me een (Heracles)hart onder de riem willen steken! Alle hulp is welkom! Het kost me ontzettend veel tijd het hele jaar en ook kost het me veel geld!… Mail vooral even en ik maak een banner voor je zoals je zelf zou willen! Bij voorbaat dank voor de hulp van alle kanten om ook dit seizoen weer mogelijk te maken!

Black and white Greetz,

Cootje
www.cootjedesign.nl

Please follow and like us: