Heracles Almelo – FC Arouca 1-1 (Europees Voetbal 2016)

Wat een groot feest had moeten worden eindigde toch in een redelijke domper. Heracles stond voor het grootste avontuur dat de club tot nu toe had mee gemaakt: Europees Voetbal. Tegenstander van de avond was FC Arouca, een club dat net als Heracles nog niet eerder op Europees niveau had gespeeld. 

(Hieronder de foto’s van het evenement. Door op de foto te klikken krijg je een groot beeld en zijn de foto’s rustig te bekijken door op “play” te drukken! Have fun!
Vrij gebruik van de foto’s is strafbaar en de foto’s!!! Mocht er belangstelling zijn voor een foto, dan kun je een mail sturen naar: info@cootjedesign.nl)
« 1 van 361 »

De sfeer onder de supporters was prima te noemen. Een kleine groep supporters uit het kleine Portugese dorp had de moeite genomen om het debuut van hun club mee te maken in Europa. Dat ze het lastig zouden krijgen, was voor hen al duidelijk toen ze in Almelo verwelkomd werden. De ploeg vond het zichtbaar geweldig en voelde zich gelijk thuis in Almelo. 

Behalve dan het kunstgras, dat was toch echt wel even wennen volgens trainer Lito Vidigal. De fanatieke trainer was overal prominent aanwezig en heeft de ploeg zien groeien van een 5e divisie ploeg naar een ploeg op het hoogste niveau van Portugal. Toch een knappe prestatie van zo’n kleine club.

John Stegeman wist dat Heracles goed bij de les moest zijn in de debuutwedstrijd en had dat ook duidelijk in de koppies van de spelers geprent.

Heracles begon de wedstrijd gecontroleerd en het leek dan ook slechts een kwestie van tijd tot Heracles de wedstrijd naar zich toe zou trekken. De beste kansen waren voor de Heraclieden en helaas hadden Kuwas, Gladon en Navratil de vizieren nog niet helemaal op scherp en als ze dat al wel hadden dan was er de keeper van Arouca Bracali die de goal leeg hield.

De eerste helft bleef het 0-0. Na de rust moest de thuisploeg uit een ander vaatje gaan tappen. Het spel werd iets grimmiger en dat wierp zijn vruchten af. Paul Gladon was de eerste Heraclied in de historie van de club die in een officiële wedstrijd in Europa wist te scoren. Het stadion ging nagenoeg uit z’n voegen en de ploeg ging gelijk op zoek naar meer. 

Helaas wou de bal er maar niet in, kansen waren er zeker, maar ook nu was de scherpte er niet helemaal, of Bracali lag weer in de weg. Het einde van de wedstrijd was in zicht en Heracles mocht zich met 1-0 de winnaar van deze wedstrijd gaan noemen, ware het niet dat FC Arouca hier niet aan wenste mee te werken. In de blessuretijd was het Gege die alsnog het feestje wist te verstoren. Trainer Lito Vidigal mocht nog naar de tribune en mag dus volgende week vanaf de tribune toekijken. 

In elk geval een stuk meer rust langs de kant van het veld, maar dat het nog lastig gaat worden in Portugal staat zeker vast. We zullen het zien volgende week, we hopen in elk geval dat we de volgende ronde gaan halen, want dit smaakte zeker naar meer…

THANKS VOOR ALLE STEUN VAN IEDEREEN EN WE HOPEN DAT JULLIE ER VOLGEND JAAR OOK WEER BIJ ZULLEN ZIJN! HET KOST ONTZETTEND VEEL TIJD OM DEZE VERSLAGEN TE MAKEN EN HET KOST ME OOK VEEL GELD! WE HOPEN DAT JULLIE, DE ECHTE DIE-HARD HERACLES FANS ME EEN HANDJE KUNNEN EN WILLEN STEUNEN! ELKE BIJDRAGE IS ER EENTJE!!!…

SEE YOU THEN!!

Er zijn nog steeds sponsoren nodig voor komend seizoen!! Mocht je dus ook graag een banner willen op de site of weet je iemand die er op zou willen, dan kun je je melden via: info@cootjedesign.nl … OOK particulieren kunnen zich melden als ze een banner willen, of me gewoon een steuntje in de rug gunnen, de eerste particulieren hebben zich al gemeld de afgelopen week en ik ben hen hiervoor erg dankbaar!! Echt top dat jullie me een (Heracles)hart onder de riem willen steken! Alle hulp is welkom! Het kost me ontzettend veel tijd het hele jaar en ook kost het me veel geld!… Mail vooral even en ik maak een banner voor je zoals je zelf zou willen! Bij voorbaat dank voor de hulp van alle kanten om ook dit seizoen weer mogelijk te maken!

Black and white Greetz,

Cootje
www.cootjedesign.nl

PS: LIKE VOORAL OOK EVEN DE ZAKELIJKE FACEBOOK PAGINA VAN COOTJE DESIGN FOTOGRAFIE DOOR OP DE “LIKE KNOP” TE DRUKKEN!!

Black and white greetz,

Cootje
www.cootjedesign.nl

Please follow and like us: