Heracles Almelo – FC Dordrecht 1-1 (Eredivisie 2014)

Het was weer eens tijd voor een thuiswedstrijd in ons eigen Polman Stadion, dat de eerste fase van de verbouwing bijna achter de rug heeft. Na een aantal fraaie wedstrijden op rij, met als resultaat de heerlijke vijftien punten die bijgeschreven mochten worden op de rekening van de Heraclieden, was het tijd om tegen de hekkensluiter te laten zien waar de ploeg op dit moment dus stond.

Voor de wedstrijd werd er nog gecollecteerd voor Lennard, zijn hele verhaal valt te lezen op www.lennard4life.nl en daar kun je uiteraard nog steeds geld voor doneren. Voor het eerst in de geschiedenis van het voetbal stonden beide ploegen tegenover elkaar in de Eredivisie. Dat het lastig zou worden had John Stegeman al een aantal keer aan proberen te geven aan zijn spelers. Er werd een “tikkie” te makkelijk over gedacht en hiervoor had de trainer zijn spelers willen waken. Bij Heracles moest men het weer doen zonder Cziommer, die toch overduidelijk werd gemist in de ploeg. Fledderus speelde dus weer en was weer aanvoerder zoals ook in het begin van het seizoen.

Dordrecht had aardig wat klappen gehad de laatste weken en wist als geen ander dat er dus in Almelo wat gehaald moest worden. Dat bleek ook al snel, want Dordrecht zat er gelijk bovenop. Heracles had het lastig met de speelwijze van de ploeg van Ernie Brandts en in de 3e minuut was het al raak voor de Schapenkoppen. Juist de man die had aangegeven FC Dordrecht te willen verlaten in de winterstop, kon nog wat belangrijks doen voor de ploeg. De bal schoot wat ongelukkig onder Telgenkamp door en zo keken de Heraclieden al na 3 minuten tegen een achterstand aan. Iets was niemand eigenlijk kon geloven in het Polman Stadion.

Dat de ploeg van Stegeman nu wel goed wakker was, was wel duidelijk want gelijk vanaf de aftrap kregen de Almeloërs gelijk de beste kans op de gelijkmaker. Bel Hassani stond oog in oog met Kurto, maar was niet koelbloedig genoeg om de bal langs Kurto heen te sturen. Dordrecht liet de Heraclieden vanaf dat moment een beetje komen, maar het bleven voornamelijk lange en hoge ballen op de voorhoede van Heracles. Iets waar de lange verdedigers van Dordrecht wel raad mee wisten. Heracles verloor na ruim een half uur spelen ook nog eens zijn aanvoerder in het veld. Fledderus werd, na vervelend te zijn terecht gekomen, gewisseld en lijkt voor langere tijd uit de roulatie. Tannane leek na 39 minuten spelen Kurto nog een keer te verrassen, maar ook dit bleek niet genoeg om de boel gelijk te trekken.

Na de rust leek het allemaal nog even erger te worden toen de klok op ongeveer een uur stond. Telgenkamp liet de bal los, maar Kuipers zag een overtreding ergens waardoor de Oldenzaler af kon fluiten en de vrije trap aan Heracles kon geven. In de 72e minuut was Bel Hassani van plan een voorzet te geven, die tegen de hand van Lima aanging binnen de zestien meter. Kuipers stond er bovenop en gaf dan ook terecht de penalty. Tannane bleef rustig en schoot de bal in het hoekje. Daarna gingen de Heraclieden op jacht naar de winnende treffer.

In de 82e minuut leek de ingevallen Avdic daar even heel dichtbij, maar de spits kreeg de bal niet goed op de schoen, waardoor hij niet het netje vond. Aan de andere kant mocht gelijk Telgenkamp aan de bak, die een schot van Ten Voorde nuttig wist te keren. Na 92 minuten voetbal vond Kuipers het genoeg en mochten de Heraclieden zich gelukkig prijzen met 1 punt. Voor Dordrecht veranderd er niet veel en zij blijven onderaan staan in de Eredvisie. Voor Stegeman zaak om de spelers zo snel mogelijk dit te laten vergeten en zich te richten op de Bekerwedstrijd van aanstaande dinsdag. Aanvang van deze wedstrijd zal zijn om 20:45 en ook dan kunnen de Heraclieden alle steun gebruiken van de supporters om zich te plaatsen voor de volgende ronde.

Black and white Greetz,

Cootje
www.cootjedesign.nl

Please follow and like us: